גניבה לאור יום

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י arye770;873106:
לכל יפי הנפש. מעניין אותי איך הייתם מגיבים אילו מישהו לקח לכם את הדומיין של האתר שלכם שבו מוצג תיק העבודות שלכם, וכלללל הלקוחות שלכם + פרסומים שהוצאתם מכילים אותו.

לא ברור למה את קוראת 'יפי נפש'. הפרשיה עצמה מקוממת למרות שכמו שאני משערת גם 'לדעת נט' היה אתר רכילות וכל מיני. ואני לא פתוחה אליו ממילא-לשמחתי הרבה.
התכוונתי שאדם שהולך לפתוח אתר רכילות ברבים כנראה שהוא מכניס עצמו גם בחזקת שודד וכל מיני.
מה שכן, למה הם לא עושים להם צו מניעה מהיר בבית משפט?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נטיעות;873077:
מבחינת גניבת עין יש כאן שאלה מעניינת.

שמא הדבר דומה למי שיפתח חנות בגדים במיקום שבו נסגרה חנות בגדים קודמת. וכי ניתן לטעון במקרה כזה לגניבת עין? מתחמי דומיינים הינן כנכסי נדל"ן לצורך העניין. אין עליהם זכויות יוצרים לכאורה.

זו פשוט פשלה ענקית של לדעת. ועל טעויות משלמים.

דווקא אין כאן שום שאלה.
א. אתר לדעת נט לא נסגר, אלא שכח לחדש את חכירת הדומיין.
ב. נדמה שלא טרחת לנסות להבין את המשמעות של המושג "גניבת עין". הרשה לי נא להאיר את עיניך בעזרתה האדיבה של וויקיפדיה:

גניבת עין היא עוולה נזיקית המתבצעת עת אדם מנסה להבנות מהמוניטין של בעל מוצר או שירות כלשהו באמצעות הטעיית הציבור לחשוב שמקור המוצר או השירות של המתחזה הוא בעל המוניטין. גניבת העין פוגעת בבעל המוניטין אשר השקיע ביצירת המוניטין בכך שהיא נוגסת במכירות שלו ולעתים, כאשר המוצר או השירות המתחזה אינו עומד ברמה של בעל המוניטין, בכך שהיא פוגעת במוניטין שלו.

קשה לי לחשוב על מקרה יותר מובהק של גניבת עין מהמקרה שלפנינו.
ברור שאתר לדעת צבר מוניטין ארוך ואלפי מבקרים פקדו אותו מידי יום.
ברור שחטיפת הדומיין מהווה הטעיה של המבקרים בכך שהם נשלחים לאתר מתחרה.
ברור שהדבר נעשה בחוסר תום לב.
וזה מספיק כדי לקבוע גניבת עין מובהקת לפי הגדרת החוק.
ואגב, עוולת גניבת עין נושאת עימה גם פיצויים ללא הוכחת נזק בשיעור של עד 100,000 ש"ח...
אאוץ'!

מלבד זאת, כפי שציינתי בהודעה הקודמת שלי, יש כאן עוולה נוספת שנקראת "התערבות לא הוגנת"
החוק אוסר למנוע באופן לא הוגן גישה של לקוחות לעסק האחר המתחרה, ע"י אמצעים פיזיים או מילוליים.
גם כאן קשה לחשוב על מקרה יותר מפורש של התערבות לא הוגנת.
כדוגמה טובה אפשר להביא את המקרה של מ.ש מגנטיקס בע"מ נגד דיסקופי ישראל בע"מ.
שתי החברות עוסקות במדיה. לדיסקופי היה אתר אינטרנט – diskof.co.il. בשלב מסוים מגנטיקס רוצה גם היא אתר משלה אך להפתעה היא מגלה שמישהו כבר קנה את השם מגנטיקס. כשהיא הקישה את השם הזה היא הגיעה לאתר של דיסקופי. בית המשפט קבע כי קיימת התערבות לא הוגנת כיוון שדיסקופי גונבת כביכול את הלקוחות שמקלידים מגנטיקס באינטרנט.

כלומר, זכותה של מגנטיקס על הדומיין, ניתן לה למרות שהיא מעולם לא החזיקה בו קודם!

עוד טיעונים משפטיים? בבקשה:
עשיית עושר ולא במשפט
כאשר סימן המסחר רשום או מוכר היטב, לבעל הסימן זכות שבדין לסימן, כך שהתעשרות של אחר הנובעת משימוש בסימן המסחר תהווה עשיית עושר ולא במשפט.

בקיצור, איך שלא מסתכלים על זה יש כאן עוולה שאסורה בחוק. נעשה כאן מעשה לא חוקי, לא מוסרי ולא הוגן.

• הוסף לסימניות
אבל הדבר הכי מוזר, שעדיין לא העלתם את האתר בכתובת דומיין חדשה??
מאתמול ב 3 בלילה עברו כמעט 12 שעות שבהם היה אפשר להעלות את האתר בדומיין חדש:
ladaatnet.co.il
ladaatnet.com
לומשנה מה - אבל תוך כמה שעות גוגל היה אוכל את זה.

• הוסף לסימניות
שיע

אני יודע היטב מה זו גניבת עין אע"פ שאיני עו"ד בהשכלתי.

אך שים לב שוב לטיעון שהצגתי.

יותר מזה, שטיבל לא משתמש עם המוניטין של לדעת, אדרבה הוא מצהיר מפורשות שאין לו קשר ללדעת. הוא רק מוכר את הנכס ה"נדלנ"י" של לדעת.

אין לי ספק שיש מה לדון בזה, אך לפסוק בפשטנות שזו גניבת עין, זה קצת מופרז. בפרט שגניבת אתרים לא הומצאה ע"י "שטיבל", זו תעשייה שפועלת כבר הרבה זמן.

• הוסף לסימניות
לי למשל יש סימניות לכל מיני אתרים נחמדים, וגם "לדעת" בתוכם.
אתמול כשפתחתי את "לדעת" חשבתי לתומי שהם החליפו שם, לא העליתי על דעתי שיכול להיות אחרת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נטיעות;873129:
שיע

אני יודע היטב מה זו גניבת עין אע"פ שאיני עו"ד בהשכלתי.

אך שים לב שוב לטיעון שהצגתי.

יותר מזה, שטיבל לא משתמש עם המוניטין של לדעת, אדרבה הוא מצהיר מפורשות שאין לו קשר ללדעת. הוא רק מוכר את הנכס ה"נדלנ"י" של לדעת.

אין לי ספק שיש מה לדון בזה, אך לפסוק בפשטנות שזו גניבת עין, זה קצת מופרז. בפרט שגניבת אתרים לא הומצאה ע"י "שטיבל", זו תעשייה שפועלת כבר הרבה זמן.

כתבתי 3 עילות משפטיות שונות שכל אחת מספיקה בפני עצמה, אבל נראה שאתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך.

אבל אני אזרום איתך:

מה הדבר החשוב ביותר לאתר חדשות? נכון - תנועת גולשים.
האם כתוצאה מחטיפת הדומיין, גדלה תנועת הגולשים אל האתר שטיבל?
התשובה היא כן. שטיבל קיבל היום אלפי כניסות של גולשים שמחפשים חדשות, כתוצאה ישירה מהחטיפה.
אז שטיבל נהנה מהמוניטין של לדעת או לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שעת סיפור;873110:
לא ברור למה את קוראת 'יפי נפש'. הפרשיה עצמה מקוממת למרות שכמו שאני משערת גם 'לדעת נט' היה אתר רכילות וכל מיני. ואני לא פתוחה אליו ממילא-לשמחתי הרבה.
התכוונתי שאדם שהולך לפתוח אתר רכילות ברבים כנראה שהוא מכניס עצמו גם בחזקת שודד וכל מיני.
מה שכן, למה הם לא עושים להם צו מניעה מהיר בבית משפט?

מה את סחה! לא מכירה את האתר, אבל מעלה השערות ומהן מפליגה למחוזות רחוקים מאד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;873142:
כתבתי 3 עילות משפטיות שונות שכל אחת מספיקה בפני עצמה, אבל נראה שאתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך.

אבל אני אזרום איתך:

מה הדבר החשוב ביותר לאתר חדשות? נכון - תנועת גולשים.
האם כתוצאה מחטיפת הדומיין, גדלה תנועת הגולשים אל האתר שטיבל?
התשובה היא כן. שטיבל קיבל היום אלפי כניסות של גולשים שמחפשים חדשות, כתוצאה ישירה מהחטיפה.
אז שטיבל נהנה מהמוניטין של לדעת או לא?

התרברבות כשלעצמה אינה טיעון.

ולעצם הדברים, שוב, תנועת גולשים הנובעת ממיקום פיזי או כענייננו ממיקום וירטואלי, אין זה פשוט להגדיר כמוניטין. ולו בשל העובדה הפשוטה שהמרחב הוירטואלי המתכנס תחת שם הדומיין אינו בבעלותה של לדעת אלא בשכירות מאת גו-דדי.

אם שטיבל היו מעצבים לוגו דומה ללוגו של לדעת, ומשתמשים בשמו של האתר, היתה זו עילה לגניבת עין. מה שאין כן בענייננו.

• הוסף לסימניות
אלו לא הפורומים של לדעת.

• הוסף לסימניות
הם כן, הרגע נכנסתי

• הוסף לסימניות
גם אני נכנסתי, ואלו פורומים הקרויים 'חרדים אונליין'. העיצוב והתכנים לחלוטין אינם קשורים ללדעת, וגם שמות הניקים זרים לי לחלוטין.

• הוסף לסימניות
אגב

גם "התערבות בלתי הוגנת" ניתן לומר שאין כאן, משום שאחד מיסודות העוולה צריכים להיות שהפעולה נעשית באופן "בלתי הוגן", וכאן הפעילות נעשית בדרך שהיא לכאורה כשרה חוקית ומטרתה הפקת רווח.

• הוסף לסימניות
אם לא מחדשים דומיין, זה 60 ימים עד שאפשר לתפוס את זה ע"י מישהו אחר + עוד 30 יום
לפי דעתי בתביעה של הדומיין יהיו דיונים אצל רשם הדומיינים שבסופם הם יקבלו את הדומיין חזרה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נטיעות;873195:
אגב

גם "התערבות בלתי הוגנת" ניתן לומר שאין כאן, משום שאחד מיסודות העוולה צריכים להיות שהפעולה נעשית באופן "בלתי הוגן", וכאן הפעילות נעשית בדרך שהיא לכאורה כשרה חוקית ומטרתה הפקת רווח.

ת"א 1627/01 מ.ש. מגנטיקס בע"מ נ' דיסקופי (ישראל) בע"מ ואח'
תקרא. תבין.

• הוסף לסימניות
קראתי גם קראתי.

אני מתכבד להפנות אותך לקטע שדן בבלתי הוגנות: "אחת הדרכים לזהות העדר הגינות הינה התחקות אחר המניע למעשי הנתבע. מקום שהמעשה או המחדל לא נצרכו לנתבע לשם הגנה על אינטרס או צורך לגיטימי שלו, ותכליתו מניעת או הכבדה על דרכי הגישה לעסקו של התובע, אין ספק שבפנינו חוסר הגינות"

כאן יוכל אתר שטיבל לטעון שהמניע שלו הוא הוגן לחלוטין מבחינה חוקית ומטרתו הפקת רווח ממכירת הדומיין, שיתכן וזו דרך לגיטימית לחלוטין.

כמו"כ הקשת שני המקרים האחד למשנהו אינה ברורה כל כך מכמה סיבות.

• הוסף לסימניות
גולשי האתר החרדי 'לדעת' הופתעו הבוקר לגלות כי האתר לדעת לא קיים יותר ברשת וכי כתובת הדומיין שלו מפנה לאתר אחר בשם שטיבל.

מבדיקת שאריות ברשת עולה כי לפני מספר חודשים עם שדרוג האתר לדעת הוחלפה חברת השרתים שמסתבר שאינה מספקת גם שירות חידוש הדומיין מה שגרם לרוכשים לנצל את ההזדמנות ולרכוש אותו ולהציע אותו למכירה.

עורך אתר שטיבל אבי שמחון מסר בתגובה "דומיין האתר לדעת נרכש במכרז חוקי על ידי עו"ד אהרון פוגל אשר הפנה אותו לאתר שטיבל". גורם באתר 'לדעת' אמר ל'שאריות ברשת' כי הם פועלים במישור המשפטי ובמקביל בשעות הקרובות יעלה האתר בדומיין חדש.

עו"ד גיל סלוביק, שייצג חברות בינ"ל בישראל בהליכים של גניבת שם מתחם אומר "איני מכיר את עובדות המקרה ולכן לא יכול להתייחס אליו באופן פרטני. באופן כללי, התופעה של השתלטות על דומיינים היא מוכרת בכל העולם, ובדרך כלל נעשה הדבר כדי למכור את הדומיין לבעל המותג במחיר מפולפל. באנגלית נקראת התופעה CYBERSQUATTING, והיא היתה נפוצה במיוחד בתחילת דרכו של האינטרנט, כאשר בעלי מותגים לא שמו לב שסימני המסחר שלהם נרשמים מתחת לאפם על שם גורמים אחרים, שניסו לסוחטם. הדרך להילחם בתופעה היא באמצעות מערך דיני הקניין הרוחני: הפרת סימן מסחר, גניבת עין, עשיית עושר ולא במשפט והכבדת גישה לעסק. למנגנוני הרישום של דומיינים יש כיום גם מערך משפטי של ערעורים שנועד למקרים כאלה, ועשוי להיות יעיל יותר מפנייה לבתי משפט."

• הוסף לסימניות
מה יהיה עם הגליונות לשבת , ראיתי שאתר בשטיבל כבר השתלט על חלק מהחומר

• הוסף לסימניות
אם עוד לא שמעתם על מעשה הנבלה שנעשה, מהרו לקרא וחזרו לכאן (לחצו כאן לקריאה).

מי לא שמע על אתר "לדעת"?

אתר החדשות הראשון שפעל ברשת האינטרנט, והיווה למעשה את החלוץ הראשון בתחום זה.

אתר "לדעת" פועל כבר למעלה מ-10 שנים – זמן סביר בהחלט לרכוש מוניטין ושם עולמי בכל מה שקשור לחדשות עבור המגזר החרדי.

כידוע לבעלי אתרים, כדי להפעיל אתר בכתובת מותאמת אישית, כמו זו שלנו (yahadoot.com) יש לבצע "רישום" המתחדש בכל שנה.

קרה המקרה, ומסיבה לא ברורה נשכח מבעלי אתר "לדעת" לחדש את הרישום של כתובת האתר בזמן ובכך להמשיך את תוקפו.

אלמוני, שכנראה "ישב" על הכתובת וציפה לרגע שטעות זו תתרחש, מיהר לרשום את המתחם על שמו, ואף הציע למכרו באתר "שטיבל" לכל המרבה במחיר.

בנוסף, כל מי שהקיש את כתובת האתר של "לדעת", הגיע בניתוב 301 אל הכתובת של אתר "שטיבל".

אנו לא תמימים וברור לנו שזה רק עניין של זמן עד שמצב זה יתוקן. במקרה זה, מהידע שצברנו בנושא, ברור שהבעלות על המתחם, גם אם ארעה טעות, שייכת לחלוטין לבעלי אתר "לדעת". השם "לדעת" הוא פרי מוניטין רב שנים שנקנה בעמל וביזע רב – לא יעלה על הדעת שיבוא "חוטף", ירצח וגם יירש…

מסקנות:

א. לא לשכוח לחדש רישום של מתחם… כדאי לרשום מראש לשנים רבות קדימה.

ב. לא עושים עסקים עם אנשים-לא-ישרים. פרנסה היא משמיים, לא צריך לעזור לבורא עולם.

ג. סוף מעשה במחשבה תחילה. כל אחד יעשה את ההקשר לפי הבנתו.

באופן זמני, גלשו אל "לדעת" באמצעות כתובת זו: http://www.ladaat.info

מקורות: אתר יהדות- לוחינם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה