- הוסף לסימניות
מי שישים לב היום הרבה גניזות מלאים בעיתונים במקום באמת כתבי קודש
או בספרים שכאמור ניתן למסור אותם לאחרים ע"מ שילמדו בהם
או בספרים שכאמור ניתן למסור אותם לאחרים ע"מ שילמדו בהם
זה הרב דוד יוסף, ואמר שספר שלא קראו בו, מותר לזרוקחסום מה כתוב שם ?
ואוווזה הרב דוד יוסף, ואמר שספר שלא קראו בו, מותר לזרוק
בנוסף ע"פ הרב ללוש תלמיד של מרן הרה"ג יצחק יוסף שליט"א כתב בתורת מרן, שעלונים או ספרים שלא קראת בהם, במקום צורך מותר להניחם בשקית שחורה ולזרוק לאשפה, וכל אחד ינהג ע"פ רבותיו...אכן
הקדושה באה מהשימוש
חומש, סידור או כל דבר אחר - כשזה חדש לחלוטין זה ממש לא גניזה
ז"א שמי שהדפיס ספרים ונתקע עם כמות, יכול מלכתחילה פשוט לשלוח אותם לפח
עלונים שלא באו לידי שימוש - כנ"ל
המוסף התורני של שבת שמצורף לעיתון שאתם מנוים בו - אם לא קראתם תזרקו כנ"ל
וכן הלאה
תשאלי רב, כי לי רב אמר כן לשים בגניזה וכנראה תלוי פסיקות. (של מבוגר לגניזה הכל ושל ילד (גופית ציצית) את החוטים לגניזה והבד ב2 שקיות לפח)מה שחדש לי מכאן זה שציציות לא צריך לשלוח לגניזה
לא ידעתי את זה!
דווקא חוטים שנקרעו וגבי הגופיה עצמה רק שבלתה, והמחמיר לגנוז תבוא עליו ברכה (ילקוט יוסף חדש סי' כא ס"א).מה שחדש לי מכאן זה שציציות לא צריך לשלוח לגניזה
לא ידעתי את זה!
שולחן ערוך מפורש על פי הגמ' במגילהתשאלי רב, כי לי רב אמר כן לשים בגניזה וכנראה תלוי פסיקות. (של מבוגר לגניזה הכל ושל ילד (גופית ציצית) את החוטים לגניזה והבד ב2 שקיות לפח)
גם לשאול- אבל נאמר לי שעיתונים, חוברות ציורים של הפרשה- 2 שקיות ולפח, דפי א-ב וראשית קריאה של בנים (גיל 3-4) לשים בגניזה.
מוסיפה שבמוסדות לימוד רבים אין טיפת מודעות לנושא.
שולחים חוברות דפי צביעה עם פסוקים, הודעות טכניות שהכותרת זה פסוק, יצירות ועוד...
ואז אין ברירה אלא למיין חוברת שלימה דף דף לבדוק באיזה עמוד בטעות אין פסוק, או לשים בגניזה חוברות שלימות של צביעה...
אם היה מישהו עם ראש על הכתפיים שיכול לדאוג שלפחות לא יהיו 3 מילים רצופות מפסוק באותה שורה או לשים 3 נקודות אחרי 2 מילים, זה היה יכול להקל מאד.
וחוץ מזה נתקלתי בעיתון שמקפיד לכתוב בתחתית העמוד: עמוד זה טעון גניזה.
לפעמים תוך כדי מיון, כשראיתי בשביל מה השתמשו בפסוקים זה ממש קומם.
אני צריכה לשבת ולמיין דפים לגניזה רק בשביל פסוק בכותרת משנה שאף אחד לא קורא?! ולא היה קורה כלום לאף אחד אם היו מוותרים עליו.
עוד דוגמה, פסוק בעמוד שרובו קריקטורה ולמטה בתוכן עניינים כותרת של אחד המדורים היתה פסוק.
זה אמיתי?
מילא, כתבה על פרשת שבוע אני מבינה ומוכנה לקבל, אבל קצת להפעיל את הראש בשביל כל אלו שאח"כ צריכים לעבור דף דף בשביל עוד שורה.
מניחה שהרב ששאלתי יודע את השולחן ערוך הזה ובכל אופן אמר לי לשים בגניזה.שולחן ערוך מפורש על פי הגמ' במגילה
בהלכות ציצית סימן כא חוטי ציצית שנפסקו יכול לזרקן לאשפה מפני שהיא מצוה שאין בגופה קדשה והרמ"א כותב ויש מדקדקין לגונזן וכתה המשנ"ב דוקא לזורקן בידים אך אם מימלא מגיע לאשפה אין לחוש
ולכן נוהגים להניח בשקית ליד הפח והנמקים זורקים לפח האשפה
כנראה שהוא פסק לכם כמו מדקדקים ברמ"אמניחה שהרב ששאלתי יודע את השולחן ערוך הזה ובכל אופן אמר לי לשים בגניזה.
מסכים לחלוטין. לגמרי צריך לנרמל שלא כותבים פסוקים אם לא בעיתונים מיוחדים או מאמרים מסויימים וידועים.וחוץ מזה נתקלתי בעיתון שמקפיד לכתוב בתחתית העמוד: עמוד זה טעון גניזה.
לפעמים תוך כדי מיון, כשראיתי בשביל מה השתמשו בפסוקים זה ממש קומם.
אני צריכה לשבת ולמיין דפים לגניזה רק בשביל פסוק בכותרת משנה שאף אחד לא קורא?! ולא היה קורה כלום לאף אחד אם היו מוותרים עליו.
עוד דוגמה, פסוק בעמוד שרובו קריקטורה ולמטה בתוכן עניינים כותרת של אחד המדורים היתה פסוק.
זה אמיתי?
מילא, כתבה על פרשת שבוע אני מבינה ומוכנה לקבל, אבל קצת להפעיל את הראש בשביל כל אלו שאח"כ צריכים לעבור דף דף בשביל עוד שורה.
ואולי השואלת אשכנזיה, ואם היא ספרדיה אז לדעת החיד"א צריך לגנוז הכל...כנראה שהוא פסק לכם כמו מדקדקים ברמ"א
אך מעיקר הדין לא צריך
בעיתון משפחה הם כותבים בעמוד עצמו שהוא טעון גניזה (ולא בכל העיתונים, רק בבתוך)אולי תצא מאשכול זה פניה לפרסומאים, גרפיקאים, מורות וכל מי שמדפיס חומרים.
שימו לב:
במקום שלא חייבים לכתוב פסוקים, לטובת כולנו אל תכתבו אותם!
אדרבה אשמח שתחכים ......ואולי השואלת אשכנזיה, ואם היא ספרדיה אז לדעת החיד"א צריך לגנוז הכל...
קיצר יש בזה עוד דעות מלבד השו"ע צריך לעיין בנושא כלים....
המחזיק ברכה אומר שצריך לגונזם אע"פ דברי השו"ע שם סעיף ב,אדרבה אשמח שתחכים ......
המשנה ברורה לא מזכיר עוד פוסקים
לטובת כולנו ובעיקר לטובתם!!אולי תצא מאשכול זה פניה לפרסומאים, גרפיקאים, מורות וכל מי שמדפיס חומרים.
שימו לב:
במקום שלא חייבים לכתוב פסוקים, לטובת כולנו אל תכתבו אותם!
יש לאנשים פתרונות יצירתיים, הייתי רואה מישהו כל מוצאי שבת מניח בבית כנסת ערימת עלוניםהפתרון הוא לגבות מחירים מאוד גבוהים על גניזה ואז אנשים יחשבו פעמיים
הסיבה למה הוא פסק כך או אחרת לא משנה לזה שאמרתי לה לא להסתמך על הפוסקים מפרוג לפני שהיא מפסיקה לשים את הציציות בגניזה אלא לשאול בעצמה את הרב שלהם.כנראה שהוא פסק לכם כמו מדקדקים ברמ"א
אך מעיקר הדין לא צריך
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //