גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

אימא: את יכולה לעזור לאחותך הקטנה לחפש את הנעליים?
תשובה: לא. השם יעזור לה...

איזה כיף לעשות סדנת צחוק משחררת, אחרי יום עמוס כ"כ :) :) :)

השתעשעתי עם הבן שלי, בן 2+. נשפנו אחד על השני פווווווו ארוך על הפנים וצחקנו.
פתאום תוך כדי צחוק הוא אומר לי: "די, מאמי, איך בין נישט (אני לא) א בלון"... ;)

הזכרת לי. הבנות שלי רבו, בת החמש: הי, התפוצצת! בת השלוש עונה בכעס: אני לא בלון... (ונעלבה שצחקתי)

הבן של חברה שלי בן השלוש וחצי:

מגיע אליה בפרצוף זורח ואומר: את לא יודעת מה אכלתי‬
‫אחרי חקירות נודע שלקח וופלה‬
‫אמא: " בבית שלנו לא לוקחים בלי רשות‬ חייבים קודם לשאול את אמא אני מבקשת שפעם הבאה זה לא יקרה‬"
‫מה עונה לה הבחור‬? "אל תדאגי אמא, ‫פעם הבאה זה לא יקרה כי נגמר החבילה!"

בת שנתיים וחצי: שמע ישראל ה' אלוקינו מלך העולם שהכול נהיה בדברום....
:)

נכתב ע"י pr;977767:
למה הוא שם את ה'דבר אחר' האמיתי במים?!
זכור לי שהוא חי ברפש...
אויש נו, הברנש בטח התבלבל עם ההיפיפוטם מיודענו (מבנה 'חורי האף' די דומה, לא?)

בני בן הארבע חוזר מלא חוויות מהחיידר
לחבר שלי יש סבתא שהיא עורכת טיל (דין) ואפילו שהיא יהודיה

ילד חמוד ששר בשבת:
"תורת ה' טעימה..."

טרי מהשבת:

מספרים על הפרשה, סוגי קורבנות ומגיעים לקרבן מנחה: קורבן של פר/ שה- הוא דבר יקר מאד. קורבן של עוף- פחות יקר. קורבן מנחה הוא עוד יותר פשוט וזול מקרבן העוף כי הוא לא מכיל בשר משום סוג.
אז מי לדעתכם ילדים יביא קורבן מנחה?
ילדה בת 9 בצעקה: הקמצנים!

:D :D :D

שגיאת הבנה יותר נכון ניסוי משעשע:

אחד האחיינים המתוקים התיישב לו על הכיסא בעיניים עצומות, הושיט את היד ואמר: "אני מת! תביאו מנתק..." :)

מכיר משהו שמתעסק ברפואה טבעית

כשהילד הקטן נשאל באיזה שמן מדליקים חנוכיה??

ענה הילד בשמן חיסונית..

אמא (אני:)): ילדים, מי הביא לכם עכשיו בייגאלך??? (פרצוף כועס)
הילדים: האייבישטער:)

אשכול נחמד...

הבן שלי שאל אותי לפני שבוע כשנסענו ליד הרכבת הקלה בירושלים:
"אבא, איפה זה רכבת החתן?"..................

יש לי עוד משהו מפסח

"אבא למה אומרים הא לחמניה בפסח"?

(אתם מבינים... במקום הא לחמא עניא)...

נכתב ע"י אלי אלימלך;978376:
אשכול נחמד...

הבן שלי שאל אותי לפני שבוע כשנסענו ליד הרכבת הקלה בירושלים:
"אבא, איפה זה רכבת החתן?"..................

הילדים שלנו התווכחו בהגדרת הרכבת הרגילה בכביש ירושלים ת"א, בניגוד לרכבת הקלה. אחד (5) אמר: הנה הרכבת הכבדה! השני (7) אמר: לא, זו הרכבת הקשה!

נכדה:

שקר רחל והבל היופי [מתוך אשת חיל]

הבן שלי (שנתיים וחצי) שר "שבכל הלילות אנו אוכלים חמץ ומצה אה אה ... חמץ ומצה אה אה .. לא הבנו מזה ה"אה אה" , אח"כ הבנו כששרים "הלילה הזה כולו מצה.." אז מושכים את ההברה השניה של "מצה" עד שזה נשמע מצה - אה- אה . הקטע שהוא שר את זה כבר במשפט הראשון של השיר ולא כ"משיכת" ההברה אלא כשתי מילים נוספות כאילו(תנסו לשיר ותבינו ..)

עוד בדיחה של נכד:

האמא: מי היו ארבעת הבנים?
נכד בן 3.5: חכם, רשע, תם ושאינו יודע לישון

נכדה בת 7 מברכת את התינוק שנולד:
שתגדל להיות חז"ל [התכוונה לצדיק]

ילד בן 3- אמא הנהים סוס, (כשראה בהגדה סוס טובע
ילדה בת 2.5 "והיא שלמדה לאבותינו ולנו"

"שבכל הלילות אנו אוכלים חמץ ומצב, הלילה הזה הלילה הזה הוא לא מצא" (כמעט בן שלוש )

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה