גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

בן ה-4 כשראה את ציצת ראשו המזדקרת של הקטן שלי "אמא יש לו שערות כמו של תוכי"

הקראתי לבן ה-4 את הפתק העתיד להשלח לרבי שלו " מנחם נ"י... מנחם נ"י..."
"אמא" הוא אומר לי "כבר אמרת מקודם מנחם ריחו נעים..."

רקע:
אחת הבדיחות האהובות על ילדי היא:
בראשית ברא אלוקים את השמים ואת הארץ, כל השאר - מייד אין צ'יינה (made in chaina)
בליל שבת, שיחקנו עם הילדים ובין השאר העלו שאלות על מדינות וערי בירתן.
שאלתי: מהי עיר הביר של סין? והתשובה, כמובן, בייג'ין
ואז אומר יהודה (בן 10): אה, עכשיו אני מבין, כל השאר בייג'ין צ'יינה....

שבוע מבורך
חני

נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1592521:
רקע:
אחת הבדיחות האהובות על ילדי היא:
בראשית ברא אלוקים את השמים ואת הארץ, כל השאר - מייד אין צ'יינה (made in chaina)
בליל שבת, שיחקנו עם הילדים ובין השאר העלו שאלות על מדינות וערי בירתן.
שאלתי: מהי עיר הביר של סין? והתשובה, כמובן, בייג'ין
ואז אומר יהודה (בן 10): אה, עכשיו אני מבין, כל השאר בייג'ין צ'יינה....

שבוע מבורך
חני

הילדים שלך עסיסיים:D
הרבה נחת.

אחינועם (3.5) רואה את הדגלים על עמודי התאורה מתנפנפים ברוח ואומרת: "אמא אני רוצה עפיפון עם מקל".

התארחנו השבת במלון וחילקו לילדים מהיין של הקידוש בכוסות חד פעמי
אחינועם: "אני רוצה בכוס של אליהו הנביא" (בגביע).

אחיינית שלי בת שנתיים- "טוב לי תורת פיך.. מאלפי זהב וחצי"

בן השלוש וחצי לרקע בכיה העייף של אחותו הגדולה יותר: "את בוכה בלי מסיבה!"

שיחקתי עם בת השנתיים שלי לוטו
וכל חפץ שיצא קראתי בשמו והיא חזרה אחרי.
כשאמרתי "תות"
היא שמה את ידה על פיה (כמו שופר) וקראה "טווווו טווווו טווווו"

השבוע שמתי בפרסומת שלי בידיעון תמונה של בן ה2 וחצי.
והוא הראה את זה בגאווה לשכנה.
היא מסתכלת ואומרת: "מהמם!!!"
אז הוא שואל אותה: "מי זה מהמם??":confused:

אתמול ישבתי והכנתי רשימת קניות, מדי פעם קמתי לעניינים שונים. באחת הפעמים כשחזרתי אל הדף אני מגלה בתחתית הרשימה תוספת בכתב יד ילדותי להפליא:
ממתקים
וופלים
סוכריות
חמצוצים
:D

בן ה-4 החליט לברך מתוך הברכון (עדיין לא יודע לקרוא) והתחיל "לקרוא" מילה במילה: א-כ-ל-נ-ו ו-ש-ב-ע-נ-ו וכו' (רצה להרוויח קצת זמן לפני השינה..). לאחר 2 דקות, כשראיתי שהמתוק שכח מהברכון שבידו אבל המשיך לברך באותו קצב, אמרתי לו: "הי, חמוד, תברך מבפנים" והוא ענה: "אני מברך גם מבפנים וגם מבחוץ..."

אותו מתוק בן 4 קיבל מכונית על שלט ומבקש ממני: "אמא, את מסכימה לי להשליט עכשיו?"

אחיין שלי חזר הביתה וראה עכבר נלכד במלכודת ומחכה לאביו שיוציא את זה
מתוך סקרנות פתח ושיחרר את העכבר לדרכו... :eek:

בן השלוש וחצי גילה חור בגרב שלו, ואני שומעת אותו מפזם לעצמו: "חור ברגל, בליל הרגל..."
(במנגינת אור בחדר, בליל הסדר...)

בן השלוש וחצי גילה חור בגרב שלו, ואני שומעת אותו מפזם לעצמו: "חור ברגל, בליל הרגל..."
(במנגינת אור בחדר, בליל הסדר...)

אתמול הלכתי עם הילדים לגינה והבאתי איתי ארוחת ערב, חילקתי לגדולים את הסנדביצ'ים והבת שלי אכלה כבר לפני כן, הנחתי את השקית עם סנדביצ'י הרזרבה בעגלה, ופתאום באה בתי בת השנה ו-8 עם השקית עם הסנדביצ'ים ואומרת לי 'נו-או', לא הבנתי מה היא מנסה לומר בגלל שזה גיל שמתחילים לדבר אני לפעמים צריכה לנחש למה היא מתכוונת, נתתי לה עוד לחם, אחרי שתי דקות היא באה שוב לוקחת את השקית מהעגלה ואומרת לי 'נו או' כך חזר על עצמו כמה פעמים ואני מנסה לקלוט מה היא מתכוונת, פתאום אני קולטת שכשהבנים באו לקחת סנדביצ'ים הם קודם נטלו ידיים ובאו לבקש את הלחם אז הם אמרו לי 'נו או' (השפה המפורסמת שבין הנטילת ידיים לאכילה) והיא למדה מהם וחשבה שאם אומרים 'נו או' מקבלים לחם.....

לבן שלי היה יום הולדת, הוא בא אלי ושואל אותי באיזה שעה בדיוק הוא נולד, עניתי לו: 5:36 לפנות בוקר, הוא שואל אותי בתמימות מתוקה: מה, והיית ערה בכזאת שעה??

אפיתי עם הילדים לחמניות, חלק מהלחמניות פשוטות, עם שומשום וחלקן מתובלות וכו''', הבת בת החמש נטלה ידיה ובאה לקחת לחמניה, שאלתי אותה: ' איזה את רוצה מתובל או רגיל?', והיא בתמימות: 'מתומבל':)

בן החמש וחצי רוצה להתקשר לבד לסבתא
הוא מחייג
(מסתמא קצת טעה בספרות)
ואז מודיע לי תמהה
"אמא, הם תוקעים בשופר!"

בת השלוש וחצי (כנראה סיפרו להן בגן איזה סיפור על פרפר)
היא:"אמא, נכון לא מעליבים פרפרים?!"
אני:"מה ?פרפרים יכולים להעלב?"
היא:" נכון, הם לא יכולים להעלב, אי אפשר להעליב אותם, לכן לא אנחנו מעליבים אותם"

לכי תכנסי להגיון שלה......

בן ה-4 בא בזעזוע וסיפר "אמא, שמעון שם 2 ידיים בשקית, זה מסוכן, הן מתחנקות לו בשקית"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה