גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

חגי בן 6 וחצי:

בעלי מוחק מספרים ישנים מהנייד המשפחתי, מוצא שם של איש קשר "תן חיוך הכל לטובה".
תוהה בקול-מי זה?
חגי קופץ-אני יודע! זה בטח השכן פלוני מקומה 1!
בעלי-מה? איך הגעת לזה??
חגי-נכון על דלתות כתוב שמות משפחה?אז להם יש מדבקה על הדלת שכתוב בה "תן חיוך הכל לטובה!"

בשבת האחרונה והא-רו-כה....
הילדים הלכו אחר הצהרים לדודים ונשארו לסעודה שלישית
בן ה-4 ממש ריחם עלינו: מסכנים אבא ואמא! רק אנחנו הולכים, והם נשארים בבית לבד ואוכלים לבד!

נכתב ע"י זיסונת;2137512:
בת 3.5:
אברהם אבינו מאד זקן. נכון?
הוא נפטר כבר. מזמן.
ויצחק בטח לא נפטר. נכון?
נפטר. נפטר.
ויידגו לרוב- גם נפטר כבר?

(המלאך הגואל...שמי ושם אבותי: אברהם, ויצחק ויידגו לרוב..."

וואו הזכרת לי,
לפני שנה ורבע נולד לי אחיין. אחרי הברית סיפרתי לבני שהיה אז בן שנתיים וחצי שקוראים לו יצחק. אז הוא אומר לי: יצחק של וידגו?

מתוק בן 4.5 רב עם חבר שלו, כהן.
באיזה שהוא שלב איים עליו:
"כשיגיע בית המקדש, אני לא יביא לך קרבנות! אני אביא לכהן אחר...."

נכתב ע"י ערער בערבה;2138798:
מתוק בן 4.5 רב עם חבר שלו, כהן.
באיזה שהוא שלב איים עליו:
"כשיגיע בית המקדש, אני לא יביא לך קרבנות! אני אביא לכהן אחר...."

התגלמות ימות המשיח ..
איזה "אהבת חינם" ..
חכם ושנון.

בת 3 קיבלה בשבת השראה של פורים... (???)
"לוושתי יש גרב, גרב על הראש..."

ב ן הארבע וחצי ככל הנראה שהה בקיץ זה זמן רב בשמש...
בשבת שאלה אותו סבתא ''למה נהיית כ''כ חום?'' ענה לה המתוק ''כי נהייתי שזיף...'' (כלומר השתזפתי)

התארח אצלנו מקק, וזכה למטח של Kמשהו.
כשהכל היה מאחורינו ביקשתי מבן ה-13 לפנות את הזירה.
התכשיט שלי: אני לא זק"א :eek: :( :mad:

בת השש חזרה מהגן עם גרביונים מלוכלכות, אמרתי לה שתוריד בינתיים עד שתכנס כבר להתקלח
אחרי שהורידה, היא אומרת לי:
עכשיו זה נראה שיש לי גרביים של גננות

אחיינית שלי ערכה עם חברות יום אפייה משותף.
כשעלתה סוגיית החומרים, מי יביא ומי ישלם... עלתה הצעה מבריקה וגאונית בפשטותה:
"אפשר להלוות, בלי להחזיר..."
:)

הבן שלי בן שנתיים וחצי קשקש על שולחן הילדים בצבע
אני עם פנים קצת כועסות (כדי שלא יחזור על זה בשנית) אוי כמה חבל עכשיו הכל נהיה מלוכלך
הוא: אמא לא נורא
אמרתי לו, עכשיו אתה תנקה הכל לבד
והוא: יופי, יאלה מתחילים... :)

אכלנו אותו

בת ה-4 שיחקה עם חברה בשעת אחה"צ מאוחרת. היא היתה ממש עייפה. לאחר שבלילה הקודם הלכה לישון מאוחר והשכימה קום בבוקר למחרת....
בעוד אני מתלבטת אם לשלוח את החבר הביתה אני שומעת אותה שואלת בשיא התמימות:
"כשאני אהיה עייפה, גם תהיי עייפה?" רמז חמוד ל "תלכי כבר הביתה"...

אני לבן ה4: אני הולכת לרבי עקיבא

הוא :
"הי אני מכיר אותו! סיפרו לנו עליו בגן".

אני: לא לרב. רק לרחוב, לחנות.

הוא:
אה, יש לרבי עקיבא חנות?

בן הארבע וחצי בדרך לגן רואה עצים ושואל:
'איך העץ לא נופל?'

הילדים השתובבו בחוץ, קראתי להם ועמדתי כשאני מחזיקה את דלת הכניסה, בן ה-4 נכנס והחל לשוחח איתי כתינוק, הסתובבתי אליו ואמרתי בקול "וואו!, נולד לנו תינוק!"
בן ה-5 זינק לתוך הבית וזעק בהתרגשות "באמת? איפה הוא?"

(איך שהוא התאכזב....)

בת 4 קוראת לאחיה: יש פה כדור! בוא נשחק סירופ!
(מסירות...)

דיברנו בשבת על מצוות פדיון הבן עם בכורנו בן ה3.10, שלא נערך לו פדיון כי אנחנו לוויים.
אחרי כל ההסברים מה זה בכור, שאלנו אותו:
- אז אתה מבין? אתה בעצמך בכור. אבל לא היה לך פדיון הבן, אתה יודע למה?
- כי הייתי בת?

בשבת שעברה, הבן שלי (5) שואל את אביו:
כשהיו המרגלים היית ילד?

יש כניסה גם לקטנטונת עוד לא בת שנה וחצי?
בבוקר כשבעלי ממונה עליה עד שלוקח אותה לגן, לפעמים מסמן לה עם היד-"עוד מעט" ונכנס לשירותים. בשבת אמרנו לה שנלך לטייל אז היא רצה ונעמדה ליד הדלת בשמחה, אני הייתי צריכה לקחת עוד משהו אז בעלי סימן לה עם היד ואמר "רגע" אז היא מצביעה לכיוון השירותים ומצווה- "אבא".... :D

ילד בן שלוש למד על הברכות "ברוך אתה... בורא בלי העץ"...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה