גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

הבן שלי אומר בשבת:
אני אוהב דג סלומון חוץ מהלמעלה, הלמטה והאמצע.... :)

ככה זה שעדין זוכרים את סיפור המגילה וכבר נכנסו עמוק ל'הלכות' ועניני פסח...

חמוד בן כמעט שנתיים:
"אמא,את יודעת? למדנו היום על... מלכת- צפרדע!":rolleyes:

הבן שלי גם בלבל בין פורים לפסח.
הוא סיפר על משה שהיה בתיבה ובתיה הבת של אחשוורוש לקחה אותו...

נזכרתי במשהו מפעם....

באחד הימים כשלקחתי את ביתי מהגן (כנראה ערב ר"ח), היא יצאה בלי התיק, שאלתי אותה איפה התיק, היא ענתה בטרוניה "עכשיו רוחמה שוטפת".

לקח לי זמן להבין, שמחר יש ארוחה משותפת...:)

לפני פורים הבן שלי חוזר מהגן עם השיר:
ומרדכי ה-צ-דיק מלפני המלך... :)

נכתב ע"י sara100;2487608:
הבן שלי אומר בשבת:
אני אוהב דג סלומון חוץ מהלמעלה, הלמטה והאמצע.... :)
מזכיר לי את אחד האחים הצעירים שלי, שחזר פעם אחרי קידוש בבית הכנסת, בשבת. כשאמא שלי שאלה אותו אם הוא אכל, הוא ענה "אני כמעט שבע".
וד"ל...

בת ה-4 עקבה בערנות אחר מהלך פדיון הבן וראתה את מטבעות הכסף.

היא באה אחר כך והודיעה:

"הכהן קיבל מטבעות שוקולד אמיתיות!"

בן השלש וחצי התעורר עם שיעולים
בוקר לחוץ ואני לא בדיוק שמתי לב אליו..
פתאום הוא נעמד לידי ואומר:
אמא, תרחמי עלי שאני משתעל

הבן יקיר שלי, שמאופיין בפעילות יתר...

האבא חוזר בליל שבת, שעון קיץ, והבן קופץ עליו, נוגע באחיו, "מצריח" את האחות...
לפני שאבא יכעס עליו , אני מספרת לו:"דווקא הוא התנהג נפלא היום. רק שעכשיו, נגמרו לו כבר הבטריות".

הבן יקיר שומע ומשיב על אתר:
"ההפך. כל היום הייתי סתם בשקט. עכשיו הבטריות התחילו לעבוד"!:p

בת השנה "נואמת" בפתוס.
בת הארבע מקשיבה לה בהשתאות ואז קוראת:
"אמא! אני לא מבינה מה היא אומרת.
היא מדברת בשפה אחרת..."

בן השלש עושה סלט מהשירים של פסח:
"...שלא אחד בלבד עמד עלינו לכלותנו אלא שבכל הלילות אנו אוכלים..."

בן 4.5 בחוג חיות-למה לעוף קוראים עוף-כי אופים אותו!!!
סיפרתי סיפור על אריה שהביט בהשתקפות שלו-שאלתי מה זה השתקפות-אותו אחד ענה-שהאריה שמימול בא לתקוף אותו-השתקפות. וכשהאריה קפץ על ההשתקפות שלו וטבע-אחד שאל ומה היה בסוף עם האריה השקוף...

בן 4.5 בחוג חיות-למה לעוף קוראים עוף-כי אופים אותו!!!
סיפרתי סיפור על אריה שהביט בהשתקפות שלו-שאלתי מה זה השתקפות-אותו אחד ענה-שהאריה שמימול בא לתקוף אותו-השתקפות. וכשהאריה קפץ על ההשתקפות שלו וטבע-אחד שאל ומה היה בסוף עם האריה השקוף...

אני מספרת לבני בן ה-4 -
תסיים גן, ואז תעלה לכיתה א', ואז בעז"ה תגדל עוד ועוד ועוד אח"כ תלך לישיבה קטנה, אח"כ לישיבה גדולה, ואח"כ תהיה אבא ותלך לכולל!
-אבל אמא, אם אני אהיה גדול גדול, איך אני יוכל להיכנס בתוך הישיבה הקטנה????:D:D:D

אוהבת את הדמיון המפותח
בת השנתיים מחזיקה מברשת שיניים -"והנה הג'ירפה"..

בן שלוש וחצי: "גננת, האוטו שלנו הלך להשתתף"
והפרוש: אבא שלו לקח את האוטו שישטפו אותו לכבוד פסח. למזלי האמא סיפרה בבוקר

בן 2.5 שאל בתמימות:
אמא גם פרעה היה צריך להשתחוות להמן?

וכן משיבושי המילים שלו: צלמי אותי במצמלה.

בני ביקש לפני השינה: "היום תספרי לנו סיפור שאנחנו לא מכירים"
אני מאמצת את מוחי, מנסה לגרד סיפור לא מוכר, ושואלת את בעלי: נראה לך שהם יבינו את הסיפור של "איש חסיד היה"?
בעלי מאשר.

מתחילה לספר, בן ה4.5 בחיוך ערמומי: אני יודע, זה סיפור עם חיות.
אני: מה? איזה חיות?
הוא: חסידה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה