גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

בעלי ואני אוכלים ארוחת ערב, והפספוס בן השנתיים וחודש גורר כסא ומצטרף... אנחנו מדברים, מוזגים, טועמים, שוכחים שהוא כבר ממש מעורה במשפחה...

ופתאום: "אמא, גם אני פה...!"

התעלפנו מצחוק!!

שירה בת 4 לומדת צליל פותח ו"חופרת" לי כל היום באיזו אות מתחילה כל מילה.

היום ישבנו עם הרבה תמונות והיא אמרה איזו אות כל מילה. אחרי כמה דקות היא רצה אלי עם פרצוף של תגלית ואומרת לי, "אמא, האות מם מתחילה ב - מ'!!!! "

הגננת: איזה הכשר אוכלים אצלכם בבית
הילדה: הכשר דיאטה.

טרי מהבוקר .
אני עובדת בגן גילאי 2.5-3 . בארוחת בוקר כשהילדים ישבו לאכול , ילד זז ממקומו ,
שירה אמרה לי הוא מוזז , הוא מוזז .

נכתב ע"י רותי בן שימ;1156721:

היום ישבנו עם הרבה תמונות והיא אמרה איזו אות כל מילה. אחרי כמה דקות היא רצה אלי עם פרצוף של תגלית ואומרת לי, "אמא, האות מם מתחילה ב - מ'!!!! "

כשהבת שלי התחילה בלימוד האותיות, האחים הגדולים שלה "שיגעו" אותה בשאלות - במה מתחיל... יום אחד, כשפי הנראה נמאס לה קצת, זה היה כך:
אתי, באיזו אות מתחיל אדום? תשובה: א'
ובאיזו אות מתחיל נעל? תשובה: נעל אדומה מתחילה באדום...

חני

זה מזכיר שכשהייתי קטנה אמא שלי שאלה אותי איזה עוד דברים הביאו הבנות באות מ' לגן.
"כל מיני דברים", עניתי לה. "משאית, מדבקות, מים..."

והמשכתי, שלא מן העניין: "ובאות ס' אפשר להביא סרוכיות"....(זכוכיות)

הבן שלי רוצה שאני אספר לו את הספר "כפר המעצבניה" (כפר העצבניה)

עשיתי להם איזשהו מבצע אחד הילדים הקטנים צועק:"אמא אני לא במצוה" כולם תקנו אותו מבצע לא מצוה
הוא: "לא , נכון זה גם מצוה"

ועוד משהו: הקטן לא הרגיש טוב היום אז אחד הילדים שואל:
"נכון הוא לא הולך היום לגן כי הבנים יכולים להדבק ממנו, והבנות לא. (גנון)
מאיפה לקחת את זה שאלנו אותו:
והוא: עובדה שאת מטפלת בו ואת לא נדבקת

שירה, בת 4 שומעת הבוקר מטוסים בשמים.
אמא, מה זה הרעש הזה?
אני: זה מטוס
שירה: ואוו מטוס עקרב זה יותר מפחיד!!!

אמא: למה היה במצרים דם?
ילדה, עוד לא בת שנתיים: כי ה' עשה לפרעה מכה, וירד לו דם...

שאלתי ילדה בת חמש: רוצה להביא את המגש מהמטבח?
תשובה: לא משנה לי.

בת ה-3 עומדת על המיטה ומעיפה את המוצץ על הרצפה תוך שהיא קוראת בפאתוס:
"הוא נהפך לנחש"...

טרי מהרגע...
בן ה4 נכנס הביתה בהתלהבות: 'ממי, יש פה בחוץ טרקטור שקורס עצים':):eek:

כלאיים מופלאות של כורת וקורס;)

בת ה-3 קוראת קריאת שמע ... המלאך הגואל אותי מכל רע ישמור את נפשך ה' ישמור צאתך ובואך מעתה ועד עולם....

מחכמתם של ילדי כתה ב'...
אחייניתי בת ה-8 מספרת לאמה-"התינוק של חברתי חולה, צריכים לעשות לו כל יום למינציה..."

הבן שלי בן 7 מספר לי ש"לאט לאט יורדים כל הילדים לשחק בחניה למטה, מגיע עוד ילד ועוד ילד עד שכולם מצטברים"...

יש לי מדור של עבודות ויצירות לילדים במרווה לצמא.
אתמול חזר הבן שלי הביתה עם דף עבודה שקיבל בחיידר. הוא לא השלים את העבודה, כי הוא שמר לי אותה והסביר את רעיונו הגאוני:
מאמי, את תסרקי את הדף הזה, תמחקי את המילה 'עיתונלי' שמופיעה למטה, ובמקום זה תכתבי 'מרווה לצמא', ותשלחי לעורכת עבודה מוכנה.
וכלשונו: שלא אצטרך לעבוד קשה J

נכתב ע"י לו יצוייר;1160020:
יש לי מדור של עבודות ויצירות לילדים במרווה לצמא.
אתמול חזר הבן שלי הביתה עם דף עבודה שקיבל בחיידר. הוא לא השלים את העבודה, כי הוא שמר לי אותה והסביר את רעיונו הגאוני:
מאמי, את תסרקי את הדף הזה, תמחקי את המילה 'עיתונלי' שמופיעה למטה, ובמקום זה תכתבי 'מרווה לצמא', ותשלחי לעורכת עבודה מוכנה.
וכלשונו: שלא אצטרך לעבוד קשה J

הם עוד לא שמעו על זכויות יוצרים, צריך לעשות להם סיבוב פה שילמדו מה זה...

נכתב ע"י רותי בן שימ;1156721:

מזכיר לי מה שהיה אצלינו:
שני ילדים בני 3 בתחילת לימוד האותיות ישבו ושאלו אחד את השני באיזה אות מתחילים כל מיני עצמים,
יוסי: באיזה אות מתחיל שולחן?
חיים: ששששששששלוס מם!!!

הבת שלי בת 3.5 סיפרה השבת פרשת שבוע על מכת דם , צפרדע וכו'
אח"כ למדו גם על נושא חורף
שאלתי אותה כששומעים ברק מברכים "שכוחו וגבורתו מלא_____?
והיא ענתה כינים:D

ארוחת פירות אחה"צ...
אמא (אנוכי) חותכת פירות לילדים וכולם נהנים.
מוציאה קיוי, מקלפת ושואלת: "מי יודע איך קוראים לפרי הזה"?
(רק ההורים אוהבים...)

בת 5 אומרת לי בשיא הרצינות: "עקיבא"!
:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה