נכתב ע"י מירי 92;1243468:אמא הגננת אמרה שלא רק היהודים במצריים מגעילים אלא כל היהודים מגעילים בזמן הזה...........
אמא: מה????????
לקח לנו זמן להבין: לא רק היהודים במצריים נגאלים בפסח אלא כל היהודים נגאלים בזמן הזה.
נכתב ע"י ort;1243530:הבן שלי היה שר: "רבות בנות עשו חיים- ואת עלית על כולנה!"
נכתב ע"י צל;892573:אוווו... ידעתי שזה יגיע!!!
אגב,
המון שירים בילדות מתעוותים ולא תמיד הילדים מבטאים את המילים נכון וכדי להסביר את המשמעות היצירתיות עובדת שעות נוספות והם מוצאים הקשר...
*(אדון עולם)"ועם רוחי... (שם של חברה בגן) הי, למה דווקא רוחי?" אז אפשר:" גבי שורי"
*אמר רבי עקיבא, אמר רבי עקיבא, ועפת לרעך כמוך...
*איך יודעים שיש כאן יומולדת,איך יודעים...אם הגיעו פרחים ויש כתר עם אורחים(מקוה שלא כינים) ובלב מרגישים שיש כאן יום הולדת.
*בחודש אלול תוקעים בשופר,ר"ה מגיע עוקבא(?) כל היהודים לחזור בתשובה ולהתפלל עם הרבה הבנה
*יהודים הם בני מלכים(2), הוא מלך מלכי המלכים אבינו אבינו הוא אחים...(?)
נראה אפשר לכתוב ספר על זה,אולי שינעצו את האשכול:"אם יהודי היה יודע מה זה השמחה? היה שמח שמח ומעלה חיוך...."
את מזכירה לי שכשנולדה אחותי שקוראים לה פייגי ואח שלי רצה לעברת את השם הוא אמר שקוראים לה תאנה...נכתב ע"י RacheliArt;1243757:היינו בחתונה, אחיינית שלי בת 6 שאלה איך קוראים לחתן.
ענו לה "זאב"
אח"כ היא באה לספר שהיא ראתה את השועל אוכל...
פייגא זו תאנה (ובלשון הקודש: בת-שבע)נכתב ע"י חנון;1243762:את מזכירה לי שכשנולדה אחותי שקוראים לה פייגי ואח שלי רצה לעברת את השם הוא אמר שקוראים לה תאנה...
[פייג באידיש זה תאנה, פייגי באידיש זה צפורה אבל הוא לא ידע מזה...]
נכתב ע"י RacheliArt;1243876:בלשון הקודש בת-שוע...
נכתב ע"י RacheliArt;1243757:היינו בחתונה, אחיינית שלי בת 6 שאלה איך קוראים לחתן.
ענו לה "זאב"
אח"כ היא באה לספר שהיא ראתה את השועל אוכל...
נכתב ע"י פוינט ק גת;1244080:בת 2.5:
והיא שעמדה לאבותינו וכו'... אלא שבכל הלילות...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים