גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

נכתב ע"י shiran a;1104836:
מזכיר לי... המזכירה בגנים אצלנו הולכת בד"כ עם פאה. יום אחד נחה עליה הרוח והיא באה עם מטפחת מעוצבת. הבן שלי ראה אותה ואמר, יו אמא, המזכירה התחתנה :) (לכי תסבירי לו שהיא תיכף מחתנת)

מה, הוא באמת לא הבין שזו פאה?
הבן שלי בן שנתיים מצביע על הראש של הפאה ואומר "פָאָה..."

נכתב ע"י מילה בסלע;1104938:

כנראה הבן שלך נמצא בסביבה של פאות, לכן הוא יודע..

אביטלי, מי אוהבת אותך?

בת כמעט שנתיים: אָבָּמָא! (אבא, אמא...)

יהודה בן שלוש וחצי:
אחיו מספר לו שהוא נסע במטוס בשמים.
יהודה: וראית את השם?

ועוד:
אמא, הבית שלנו זה גם הבית של הפרפרים?

ועוד:
מה מברכים על משחת שיניים? (למי שאוהב לטעום אותה)

נכתב ע"י מילה בסלע;1104938:

א... בל ניסחף... סבתא של הנער הולכת עם פאה... אבל היא (המזכירה) באה עם מטפחת ממש יפה וחגיגית ומעוצבת כמו ששמות כלות טריות.:p

הבן שלי שאל היום בבוקר:
"איפה הנעלי שלכת שלי?"

בן הארבע, הבוקר:
אני רוצה עוגיה בצבע עיגול!

הילדונת מהרה לשעור שחיה ובקשה מכולם שיזכירו לה לקחת איתה את הסנפירים.
בסוף שכחה והלכה בלעדיהם.
בן השש המודאג: "הי, תראו! היא שכחה את הקשקשים!"

בן השש מביט באחותו הפעוטה שבפיה מוצץ ותוהה בקול:
"למה קוראים לזה מוצץ? צריך לקרוא לזה נמצץ. הוא לא מוצץ, אין לו פה. אותו מוצצים. מוזר."

ועוד: בת החמש מודיעה שהיא כתבה מכתב. הבן מודיע לה ש"זה סתם קשקוש. לא כתוב פה כלום". אז היא מסבירה: "כי זה בכתב מוכתב. בכתב נורא נורא מוכתב!" (כתיב וכתב. כתיב מוכתב...)

ילדתי הקטנה (3) בקשה מסטיק נתתי ואמרתי לה לא לבלוע .
לאחר זמן מה אני רואה שבלעה , שואלת אותה: איפה המסטיק?
היא : לא בלעתי !
אני: אז ?
היא: הוא אבד לי בפה

בני (3) חזר מהגן עם עבודה על בריאת העולם (מדבקות וציורים וכו) שאלתי אותו על כל יום מה ברא ה' ביום זה וביום זה? וענה על הכל מצוין.
כשהגענו ליום שישי כנראה נמאס לו לענות ,
אני: מה ברא ה' ? (ומצביעה על העבודה)
הוא: מדבקות!

בן השלוש: "אמא, אני רעב למסטיק",
מאוד משביע, אה?

הבן שלי ראה את בעלי זורק את כל פתקי הבחירות
"אבא, צריך לשים את זה בגניזה"

בהשראת פרשת השבוע...
בן הארבע: "נכון כשאבא היה חתן ואת כלה אני הייתי ילד?"...

בני חזר מהת"ת כששאלה בפיו- "איך יכול להיות מה שהרבה אמר"?
"מה אמר"?
"שעוף עף באויר! איך הוא עף, מה בורח מהצלחת"?! (בשיא הרצינות):)

ועוד -
כשאברהם החביא את שרה מפני יופיה עלה לו רעיון גאוני (בן 6) - "שתחליף לבגדים "פושטים"!:)
אח איזה טוהר...

נכתב ע"י מילה בסלע;1104965:
אביטלי, מי אוהבת אותך?

בת כמעט שנתיים: אָבָּמָא! (אבא, אמא...)

הבת שלי בת 8 ח' כשרואה אותי ובעלי היא אומרת "אמבה"

השבוע הבן של חברה שלי (בן 5)קרא בדפים שהרבה הביא להם לחזרה בקריאה.
הם לומדים בהברה אשכנזית והוא קורא או רו שו..
פתאום הוא אמר לעצמו: מה זה מה כתוב כאן? זה באנגלית??

ביתי בת שלוש וחצי מתפללת "על לבבך ושמחת לבניך..."
מבקשת להרים את השרוולים: "תשרוולי לי"

נכתב ע"י shiran a;1104836:
מזכיר לי... המזכירה בגנים אצלנו הולכת בד"כ עם פאה. יום אחד נחה עליה הרוח והיא באה עם מטפחת מעוצבת. הבן שלי ראה אותה ואמר, יו אמא, המזכירה התחתנה :) (לכי תסבירי לו שהיא תיכף מחתנת)

מזכיר לי שביתי שהיתה בת 4 ראתה אמא של חברה עם פאת קוקו , היא באה וסיפרה לי שאמא של זו וזו היא בחורה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה