גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

נכתב ע"י בראש מילה;1137016:
בן כמה הפילוסוף הזה? :)

בן 6.

חבל שאי אפשר להראות בפורום גם את תנועות הידיים והבעות הפנים המתוקות כשהם אומרים את החכמות האלה, זה מעצים את זה הרבה יותר...:)

לפעמים אני חושבת למה אנחנו לא עושים מחברת ששם כתוב את כל החכמות שלהם, אני בטוחה שעוד 10-20 שנה נתמוגג מנחת לקרוא את זה:) אולי אפילו בתקופות שהם קטנים, בכל פעם שאנו מתעצבנים עליהם או מתמודדים עם דברים פחות נעימים שהם עושים, ניגש למחברת נזכר ברגעים המתוקים האלה, והתגובות שלנו כנראה יראו אחרת;)

אז הנה, יש לנו את האשכול הזה שאוסף עבורנו את החכמות של המתוקים שלנו.

יש לנו שכנה שדופקת מהר מהר וחזק (היתה ילדה קטנה)
פעם אחת כשהיא דפקה, אחי הקטן אמר: "תחביאו את הטליתות"

(ברור לו שככה היוונים דופקים :D )

הבן שלי לקח איתו סביבון לחיידר שאם פתאום יבואו היוונים... :)

הבת שלי (5) באה אלי נסערת עם הודעה מרעישה:
לתינוק יש כינים! הוא כל הזמן מגרד... (5 חודשים בלע"ה, בעל קרחת מרשימה ביותר!!)

נכתב ע"י shiran a;1137299:
הבן שלי לקח איתו סביבון לחיידר שאם פתאום יבואו היוונים... :)
את מזכירה לי סיפור שהיה עם חברתה של בתי.
נולד לה אחיין בתקופה זו והילדה היתה מאוד מצוברחת והם לא ידעו למה, כששאלו אותה מה קרה היא אמרה שהיא לא יודעת עם יוכלו לעשות לו ברית.
למה?
אנטיוכוס לא מרשה...

יומיים אחרי חתונה של דודה באה בת ה-3 להורים שלה:
"מתי גם לכם יעשו חתונה וישימו לאמא שמלה לבנה...?"

נכתב ע"י יעלולה;1136993:
בשיר של רבי אלתר
פתאום קרא כהן מצאתי קש מצאתי קש
ילדה בת 3

חחח
בת השלוש שלי, בפאתוס רב :
"פתאום קרא כהן - הצדיקה.. הצדיקהההה!!

בן 4 בקש מאביו דמי חנוכה שיוכל לתת לעניים. הוא לא רצה ללכת לישון לפני שהכסף נמסר.
לצערנו, אף עני לא התדפק על דלת הבית בבקשת צדקה.
לבסוף, עברה מכונית עם הכרזה לתרומה, בשמחה רץ לתת את הצדקה.
כשחזר סיפר, שנתן צדקה למכונית של העניים......

שאלתי את מוטי, בן ה - 3:
מוטי, מי אמר מי לה' אלי??
מוטי עונה בביטחון גמור: "מדליקיהו" כי הוא הדליק את המנורה!

זה השיר ששרו מקהלת הילדים הבלתי רשמית בשבת: "מי שטרח בערב שבת בר יוחאי בר יוחאי בשבת, ומי שלא טרח בערב שבת, בר יוחאי ובר יוחאי בשבת" :D

טרי מהיום:
אמא, את יודעת, מירי נולדה בחודש נייר (אייר)

חני

ראינו חתולה נכנסת לפח, ואמרתי לחגי(אתם כבר מכירים אותו...)
"הנה, רואים לחתולה רק את הזנב!"
חגי-ויחשבו שזה נחש?

בחורציק בן שנתיים חוזר הביתה ומספר לאמו: נפלתי וקיבלתי מכה, היה ת'ונה (תאונה)
כמובן שהתאונה לא הייתה ולא נבראה ב"ה
:):D

חנה ושבעת בניה

שרוליק: אמא את יודעת הילד הקטן של חנה עשו לו כתונת פסים (מזל שלא אמר שקראו לו יוסף) ועוד לא עשו לא חלאקה, אני אומר לך הוא היה עם קוקו! אבל אפילו הוא לא הסכים לישתחוות לאנטיוכוס! אמא תתפרי לי כותונת פסים אז אני גם לא יתכופף לטבעת.

בן השבע שאל את אמא שאלה ונענה ב"נשאל את אבא" החכם הלך לשאול את אבא ונענה ב"נשאל את אמא" אמר הילד: אתה לא צריך לשאול אותה כתוב "והוא ימשול בך"....

נכתב ע"י ואקום;1138424:
בן השבע שאל את אמא שאלה ונענה ב"נשאל את אבא" החכם הלך לשאול את אבא ונענה ב"נשאל את אמא" אמר הילד: אתה לא צריך לשאול אותה כתוב "והוא ימשול בך"....
אוי ואבוי, כשהבנים מגיעים לפרשת בראשית...
כשבכורי היה בפרק א' בבראשית, הוא ואחיו השובבים חוללו מהומה.
התרעמתי לפניהם:"למה אתם מצערים אותי, למה?"
הבכור, בהבעה תמימה לגמרי, זמזם באותה המנגינה מהחיידר:"ארבה ארבה"- אני ארבה, "עצבונך"- צערך בגידול הילדים"...
פלא שעד היום אני זוכרת את הטייטש?

נכתב ע"י רותי בן שימ;1137850:
שאלתי את מוטי, בן ה - 3:
מוטי, מי אמר מי לה' אלי??
מוטי עונה בביטחון גמור: "מדליקיהו" כי הוא הדליק את המנורה!

ואחייני המתוק בן השנתיים, כששאלוהו "מי אמר מי לה' אלי?"
חשב דקונת, גלגל את עיניו המתוקות למעלה במאמץ להזכר
ואז ירה בבטחון: "ברכי!" (הגננת...)

"מה נפלא היעקב, מנורה מנורה זהב טהור!"
כן נכון! ככה הגננת שלנו שרה!

(למי שלא מכיר- "מה נפלא היה האור...")

אתמול במסיבת חנוכה ילדי בן השנתיים וחצי
קיבל מטבע של עשר שקל- דמי חנוכה.
אני רואה אותו מתעסק עם המטבע, משפשף, הופך,ו"עובד" על המטבע,
הוא ניגש אלי ואומר לי:
"אמא, פתח לי, לא נפתח לי שוקולד..."

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה