גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

כשאמרתי לבת שלי שכבר מאוחר וחייבים לישון, ואני לא מרשה לצאת מהחדר!! אז אני שומעת אותה אומרת " אבל עשיתי רגל מצילה"

תודה רבה לפועלים מאחורי הקלעים, לאיחוד שני האשכולות.
"ענבי הגפן בענבי הגפן"...:)
יישר כח.

נכתב ע"י קקטוס;1211056:
אליקים (2.8): אמא, אני רוצה לשתות "מיצכולית"
אמא: אומרים מיץ אשכולית.
אליקים: אבל אין בזה אש.

וואו!

מודעות פונולוגית מפותחת מאוד!!

נכתב ע"י פוסטר;1211089:
כשאמרתי לבת שלי שכבר מאוחר וחייבים לישון, ואני לא מרשה לצאת מהחדר!! אז אני שומעת אותה אומרת " אבל עשיתי רגל מצילה"

אפשר הסבר לבורים כמוני:confused:

נכתב ע"י פוסטר;1211089:
הזכיר לי איזה חבר קרוע, נקרא לו יעקב לצורך העניין..
בטירונות יש איזה מתחם של המפקדים, שאסור לטירונים להיכנס אליו, ומתוח שם קו על הרצפה, שאותו אסור לעבור.
יום אחד יעקב מגיע לדבר עם המפקד, ופתאום המפקד מבחין שאחת מהרגלים שלו חוצות את הקו.
המפקד מפסיק את השיחה ומעיר לו: "אתה שם לב שעברת את הקו!"
בלי להתבלבל עונה לו יעקב: "אבל המפקד, יש לי רגל מצילה!"
המפקד כן התבלבל, ולא היה נעים לו להודות שהוא לא מכיר את המושג, אז הוא העביר במהירות נושא...

נכתב ע"י efrat6;1203665:
יונתן מבקש: 'אני רוצה ק' י'
מה???
נו... ק' י' ג' ו'
יונתן, למה אתה מתכוון?
תמיד הגדולים מדברים באותיות כדי שאני לא אבין, אז אני גם מנסה... :D

סיפור דומה שקרה לחברתי

בתקופה שלפני הלידה כל פעם שדיברה בטלפון על הלידה והילדים היו בסביבה היא לא רצתה שיקלטו אז היא אמרה 'למד יוד דלת הא'
יום אחד הבת שלה אומרת לה ,אמא מתי כבר תו למד דלת יוד??:eek::eek:

חדשה...

השעה 5:30 בבוקר בתי בת השלוש וחצי קוראת מהמיטה שאבוא אליה, אני בעייפותי קוראת לה: בואי אלי, והיא: "לא, זה לא הולך ככה...."
כשקמתי אליה התברר שרק רצתה שאכסה אותה...:)

הילד בן השלוש, אוהב מאד מוסיקה, ומבקש במהלך כל שבת מחדש: "אמא, תדליקי לי את השירים!" אני עונה קבוע:" במוצאי שבת, כשיהיה מותר, אדליק לך".
באחד הבקרים, תוך כדי התלבשות זריזה, הוא צפה ב"מלכהלי". כשסיימנו להתארגן ניגשתי לכבות את הסרט ואמרתי שצריך לרוץ לגן. הוא במחאה: "אבל לא גמרתי לראות את הסרט!" אני: "אבל עכשיו צריך ללכת לגן!" הוא: "הא, במוצאי גן יהודית אני אמשיך לראות??"

לגננת של ביתי בת ה3 קוראים -שמחה
לקראת פורים נגנו בגן שירי פורים
יום אחד היא חוזרת הביתה ושרה: "רק בשמחה רק בשמחה כל הזמן"
ואני בצחוק שואלת אותה למה רק שמחה ולא אורלי? (הגננת השניה שלה)
ומאז מתנגן לנו בבית השיר :רק באורלי רק באורלי כל הזמן....:):D:p

בן 4- השם שלך מתחיל בכף (נשמע כמו 'קוף' בלשון הקודש)
הקטן - השם שלי מתחיל בכלב...

בן 5 רצה להסביר לי שמתאים לאחותו סוודר לבן כי יש השמלה שלה בצבע קצפת (הוא התכוון שמנת...)

עוד משו - הוא הסתובב להנאתו ולסחרורו,
אמא עוד מעט כל הרצפה תרעד ואת תתנדנדי... הוא הכין לקראת הסיבוב השני...

אכלנו בשבת שעועית ובת ה3 וחצי בקשה עוד שועִִֵֶֶֶ... (קמץ בע'):)

בן שנתיים וחצי -

"אמא, טרקטור זה עם א'?"
הובהר לו שטרקטור זה ב-ט'...

השלב הבא היה -
"אבא זה עם ט' או עם ת'?"

:)

נכתב ע"י מללי;1212103:
לגננת של ביתי בת ה3 קוראים -שמחה
לקראת פורים נגנו בגן שירי פורים
יום אחד היא חוזרת הביתה ושרה: "רק בשמחה רק בשמחה כל הזמן"
ואני בצחוק שואלת אותה למה רק שמחה ולא אורלי? (הגננת השניה שלה)
ומאז מתנגן לנו בבית השיר :רק באורלי רק באורלי כל הזמן....:):D:p

והקטנה שלי חזרה עם "למאטי יש קרן, קרן על הראש"...
(הבת של הגננת:p)

תשןבןת של שאלות מדפי הקשר בגנים:
ש: איזה סוגי כהנים היו?
ת: כהן גדול, בינוני וקטן.

ש: מה היה בבור של יוסף?
ת: נחשים ועקרבים וחיידקים

לבן 6 כאבה העין, הוא אמר שנראה לו שיש בעין דלקת ראות.
הראתי לבן השנתיים סיפור על איש עני ומסכן שאין לו אוכל. בפעם הבאה כששאלתי אותו מי זה, הוא ענה: אמא מסכן..

נכתב ע"י מלפפון;1212122:
אכלנו בשבת שעועית ובת ה3 וחצי בקשה עוד שועִִֵֶֶֶ... (קמץ בע'):)
אצלינו מבקשים תפוחי אדמה בלי אישיאויות.

שגיאת הבנה אמיתית:
אחותי ספרה לילדים סיפורים בשבת:
באמצע היא שואלת אותם: מה זה חברות אמת?
הקטן: חברות שאף פעם לא משקרות.

אח"כ היא ספרה על איש עני שלא היה לו כסף לקנות אוכל
בן הארבע צועק: שיקנה בכרטיס אשראי...

היום סיפרתי לילדים על ילד שהגיע הביתה ולא מצא את ההורים שלו.
שירה בת 4 שואלת אותי: ואבא ואמא שלו כן היו בבית??...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה