גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

בני בן 3 חזר מהגן ואמר ששמים את הסרך (סכך) על הסוכה

בסוכות הילדים יושבים עם האלבומים שלהם ומשוויצים איתם לאורחים.
הדודה הנחמדה לוקחת אלבום אחד של מוטי בן החמש ומתחילה לדפדף בו, אז הוא אומר לה : " רגע, נולדתי באלבום השני, תתחילי קודם משם..."

נפל הגנרטור בשבת וישבנו בחושך.
"אמא תתפללי לה' שיתדלק לנו האור"
לא היה לה ספק שאם אתפלל האור יידלק

אלעזר(5.5) מאד רצה היום ללכת לחיידר עם המטריה החדשה.
"אז אבא, תבדוק איזה גאביר היום."

(מזג-אויר)

הבן שלי כמעט בן 4 שר: (אפילו בהסתרה"
"גם ואחורי הגברים הקשים העוברים עליך אני אומר אני אומר אני אומר"...

3 הפקות מהיום (בת 4) :

חזרה מהגן עם הסיפור על אדם, חוה ועץ "אגס"(עץ הדעת בלשון הקודש...)

יהודית:"היום הייתה הג'ימבורית"
אני: איזה כיף לך, איך קוראים לה?
יהודית:"ג'ימבורית" אההם.. בעצם קוראים לה: "ג'ים"!!!

בזמן ששיחקה אמרתי לה שתעשה "הפסקת אוכל" ואח"כ תמשיך לשחק... אני שומעת אותה ממלמלת :"הפסקת אש"... לא יאומן מה שהם מפנימים!

אוי כמה שהם מתוקים!!!

בעלי שואל בשבת בענייני הפרשה,
"מי נולד הראשון העולם"?
בת ה4 וחצי: "באבי!!!!" (סבתא רבה שנפטרה לא מזמן בת 102 והילדים חוו את תהליך ההזדקנות)

אני שואלת את אחין שלי אליעזר: איפה קנו לך את החולצה היפה הזאת?
אליעזר: "נראה לי שקיבלנו אותה מדודה שושנה" (בדוי)
אמא שלו: "מה פתאום? קניתי לך אותה בטבין ותקילין!!"
אליעזר: "אה, קנו לי אותה בטבין ותקילין"!

בגן של הבן שלי בן 3 +9 הגננת אמרה להם: ילדים בואו נתפלל כי לסבתא של... עושים עכשיו ניתוח בלב.
הילדים כמובן נדהמו, מה? ניתוח בלב? פותחים אותו ממש?"
הגננת אמרה להם, כן פותחים, מתקנים ואח"כ הרופא סוגר.

הבן שלי שבתקופה האחרונה אנחנו מרבים לדבר על היצר הטוב והיצר הרע, ומדי יום נועלים אותו (את היצר הרע..) בבית הסוהר או משליכים אותו במדרגות, אומר לגננת:
"ואוו, ואוו בטח הוא ראה את היצר הטוב והיצר הרע שלה..."

החזרתי עכשיו את בתי (4.2) מהגן ויש לה על השמלה מדבקה עגולה של חודש חשון.
אני שואלת אותה איזה חודש עכשיו? חש... והיא ממשיכה "בון".

חמשת החומשים בגרסת הבן שלי (3 וחצי +):
בראשית שמות ויקרא במטבח דברים

בן 6- למה קוראים לזה עלי שלכת? כי ה' שלח אותם?

אמרתי לבת כמעט 4 שצריך לשטוף את התפוח לפני שאוכלים.. היא חוזרת אחרי ששטפה ואומרת לי - קחי זה משוטף!

שמתם לב
שיש באשכול זה כבר למעלה מ4 מליון צפיות.....
מדהים!!

הבן שלה סיפר שבמבול ירדו משמים הרבה מבולים.....

ילדונת כבר שנתיים וחצי, רואה את סבתא שלה חובשת פאה. (אמא של הילדה הולכת עם מטפחות)
אז היא שואלת אותה-
'למה את לובשת את זה? קר לך?....

"נח קיבל ביס ברגל!"

וגם: "המלאך הגואל... וידגו לרוב בקבר הארץ".

באדיבות: שלוימי, 2.11

הבן שלי שואל אותי בשבת מחר ירד גשם?
אני לא יודעת, אני לא נמצאת בשמים
סבתא ע"ה יודעת?...

לא הזזת את השעון

בני בן ארבע וחצי קם הרגע ברוך ה ושואל אותי למה לא הזזת את השעון הוא תולה באותו מקום.אין על הילדים האלה.:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה