גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

הילד בן 3 מבקש משהו
אמא: עוד מעט אני עסוקה עכשיו
הילד: אמא אני רוצה עכשיו.
האמא: עוד מעט רגע.
הילד: זה לא יעזור לך!! אני יבקש עוד פעם.

בחתונה משפחתית בת ה-7 שמה לב אל השטריימלים של כל הרוקדים,
החל מהשטריימל הישן של הסבא וכלה בשטריימל הגבוה של החתן
אח"כ שאלה אותי בתמיהה: השטריימל מתכווץ עם השנים???

בן 3.5 מגיע לחדר ההורים באמצע הלילה: (תדמיינו את המנגינה)
"אני פשוט לא יכול לשון עם כל הבלאגן פה!!"

ילד בן 3 שר בכל כוחו יוונים נקפצו עלי וכאחיו תקנו אותו לא הסכים והסביר שיוונים קפצו למערות

...

קיבלתי מכה ברגל מקצה המיטה בזמן השכבת הילדים
באופן ספונטני יצא לי צעקת כאב חדה.
הבת, בת שלוש:
"מאמי, לא נורא.
עוד מעט ד' ישלח את הלבנה ותרפא לך את הרגל..."

---

..

לבן שלי נאבד הבקבוק
קנינו לו חדש וברור שהשתמשנו בו
לאחר יום מצאנו אותו (מוחבא במיקרוגל בזכותו)

אז מיד הבת (3 שנים) מכריזה:
"מאמי, צריך להחזיר מהר את הבקבוק לחנות!!!"

היה לי קשה להוריד אותה מהסולם הזה...
בשבילה לקנות זה בדיוק כמו להשאיל...:)

אתמול, אחרי הדלקת הנרות כשהבנים פשוט "שיחקו באש" למרות שישבתי כל הזמן לייד הנרות והשגחתי, הם כל הזמן ניסו להתקרב, וכמובן נאלצתי לצעוק כמה פעמים ש"אסור וזה מסוכן"
שמעתי את בן ה-3 שלי אומר לאחיו "אני מחכה כבר להיות אבא, כי אז אני אוכל לכעוס על הילדים שלי כשיתקרבו לנרות חנוכה"...

בן ה-4 שלי שר "וטמאו כל חשמלים"

ביקשתי מבן השלוש וחצי שיתחיל לאסוף את המשחקים.
הילד: רגע, אני מתקשר לבעלי...

בת השנתיים ושלושה חו שרה:
הרבה ענבים בשמים אולי ירד גשם....

וגם:
ושמחה שמחה בלבנות.....

יש לקטן שלי עור רגיש ויבש והרבה פעמים אני נותנת לו לפני השינה טיפות פניסטיל שלא יגרד לו.

"רוצה טיפות?"
"כן. טיפות היו בתוך ענן של מים. טיפה אחת נפלה..." (והוא יודע מצוין על איזה טיפות מדובר. זה פשוט מזכיר לו את זה..)

פנינים מביתי בת ה3 ורבע+

אמא, אני רוצה להפליך עם יוסי
(להחליף)

היא מסתכלת דרך החלון ורואה שחשוך ויורד גשם ואז היא שואלת:
איפה הגשם הולך לישון?

ואפילו מהקטן בן השנה ותשע כבר יש לי פנינה :)
הוא נכנס לאמבטיה וראה שהמים חמים אז הוא אומר: "המים חם - פווווווווווו."

בן ה-3 עוקב אחרי בעיניים מוטרדות כשאני אורזת מתנה לברית של השכנים -
אמא, כשיעשו לתינוק ברית והיוונים ירצו להרוג אותנו, נעשה את זה במערות. מערה זה חור. בסדר?
:)

מלי בת השלוש התחבא מתחת לשולחן בסלון וקראה לי לשחק איתה ביוונים ויהודים.
"אני אהיה היהודי שלומד תורה, ואת תהיי היווֹן שבא לתפוס אותי"
יווֹן=יווני בלשון הקודש

בת השש עורכת רשימה של חברותיה בגן ומאיית לעצמה את השמות:
אביגיל א-אלף, בי-בית, ג-גימל, י-יוד, ל-למד.
אפרת א-הא...
אפרת מתחיל ב-א', מתקנת אותה אחותה הגדולה.
מפיתום?? כך בת השש, תשמעי בעצמך: הא-פרת. שומעת שזה עם הא?

טרי מהבוקר-
הלבשתי וסרקתי את הילדה בת ה-4,היה קצת קשרים בשיער,ועברתי עם המברשת שוב ושוב,כנראה קצת הכאיב לה כי פתאום היא אומרת לי-"אמא,את מסרקת אותי חזק מידי,עוד מעט השיער יפול וישאר לי רק אדמה..":):):):)

בעלי לוקח כל בוקר את הקטנה למטפלת,הבן שלי מצטרף אליו ,ואח"כ הולכים לחיידר שלו,המטפלת של הקטנה טיפלה בזמנו גם בגדול ,היא מאוד אוהבת את הגדול שלי,והוא מאוד אוהב לעבור דרכה כי היא נותנת לו משהוא טעים..;)
היום היא נתנה לו ממתק די גדול ומיוחד,אז הבן שלי בלי להתבלבל אומר לה-"וואהו,היום את משקיעה...":D:D

מה ההפך מ-שָמֶן?
לדברי הבן שלי בן ה-4 שאמר לי היום: את שמנת... :D

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה