גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

היום ביתי בת הארבע וחצי חזרה הביתה מהגן וסיפרה הגננת לימדה אותם שהיום פסח שני
ושאלה אותי: ומחר פסח שלישי?:p

- מחר אני לא הולכת לגן!
- למה?
- כי הגננת צעקה עלי!! (מבט מיתמם)
- למה היא צעקה?
- סתם..! לא עשיתי כלום! בסך הכל זרקתי כמה כסאות

:eek:

הקטנה מסבירה לגדולה בשבת שצריך להגיד תהילים בגלל שסבא נפטר.
'זה להילול נשמתו'..

בת 3.5 מעיינת באחד המקומונים.
פתאום היא מתחילה לצחוק: "תראי, יש פה הכשר, למה עיתון צריך הכשר? מה, אוכלים אותו?"

סה"כ פרסומת לחנות דגים...

ישבתי ממול המחשב, בני בן ה-3 ביקש ממני להראות לו משהו, הייתי עסוקה...לא בדיוק התיחסתי אליו:mad: אחרי כמה נסיונות שלו, הוא אומר לי "אמא, אל תעשי עלי פוזות..":)

איימתי על הבת שלי:
פעם הבאה אני לא לוקחת אותך איתי אם את בוכה עכשיו.
והיא עונה: אז מה. אמהות אף פעם לא זוכרות כאלו דברים. הן תמיד שוכחות בסוף..

אמא אחת ספרה לביתה בת ה-4 שפסח שני נועד לאנשים ואבות שלא הספיקו להגיע לירושליים בפסח.
הבת שואלת בשיא הלחץ:"ואבא שלנו הספיק להגיע?..."

אחיין שלי בן 7 התקשר לחידה היומית בהגרלה של איחוד הצלה, ואח"כ הוא לקח ספר תהילים והתחיל להגיד קי"ט לפי הסדר של האותיות:
"אברהם יצחק שמעון (שם בדוי) לזכיה בהגרלת מאה עשרים שניות איחוד הצלה"........

בת ה6 אמרה ביום שישי: היום כל החנויות פתוחות כי כל מה שאסור לקנות באמצע השבוע (בגלל ספירת העומר) היום מותר לכבוד שבת.. שאלתי מה כוונתה, והיא הדגימה בתפוחים... אמרתי שאין בעיה לקנות תפוחים כל השבוע, אז היא טענה בתוקף ש'מה פתאום, מותר לאכול רק תפוחים ישנים..... אסור תפוחים חדשים...) ;)
(אמרו בכיתה שאסור לאכול פירות חדשים בספירת העומר...)

היום הורדתי את כיסוי הבד של הכיף-כסא כדי לכבס אותו.
הבן שלי רואה את הכסא "שאינו לבוש" וצועק "נישט צניעות!!!" (ובעברית: לא צנוע...)

איזה מותק.

בן השנתיים וחצי שלי שמתלבש לבד, שתי הרגליים נכנסו ברגל אחת של מכנס:
אוי אוי אוי, איפה עוד רגל?

אמא משוחחת בטלפון.
תמר (2.5): מי בטלפון?
אמא: דודה, היא מוסרת לך ד"ש.
תמר: איפה עדש?

בת ה-3 שרה מזמירות שבת:
"כי אשמרה שבת... אות היא לעוד מעט, בינו וביני"

ילד בן שנתיים:
בר יוחאי עם סבתא אשריך

ילד בן שנתיים:
בר יוחאי עם סבתא אשריך

הבוקר לקחתי את אחינועם (3.5) לגן
בדרכנו אנו עוברים ליד בית ספר והשומר עומד בחוץ
הבוקר אחינועם הגיעה למסקנה: "השומר לא עושה כלום הוא רק מסתכל..."

מעניין מה תהיה התגובה כשהיא תשמע שמשלמים לו על הכלום הזה...:D

אחיינית בת 3+, דוברת אידיש חסידית:

"ישמחו במלכותך קול חי שבת וקול חי עונג"

עם המנגינה זה משתלב יופי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה