- הוסף לסימניות
- #3,661
נכתב ע"י חנון;1629433:עשינו אייס קפה לשבועות
הבת שלי שאלה למה קוראים לזה אייס [חם באידיש] קפה אם זה קר?
וואו כמה זה הטריד אותי כשהייתי קטנה...
נכתב ע"י חנון;1629433:עשינו אייס קפה לשבועות
הבת שלי שאלה למה קוראים לזה אייס [חם באידיש] קפה אם זה קר?
נכתב ע"י כשרונית;1629709:אחין שלי, בן הכמעט שלוש, אחרי הקידוש של סבא שלו (אבא שלי) הדגים שוב את הקידוש עם הברכות ביחד עם הגביע, זה היה מתוווק!!!!
אותו אחד, התחיל להגיד את "אדון עולם" של הבוקר בעל פה ובמתיקות!!!
נכתב ע"י בסדר;1631083:ומהי שגיאת ההבנה? (לא הבנתי...)
חזקקקקקקקקקקקקקקקקקקנכתב ע"י גלגלים;1632419:שגיאת הבנה אמיתית ומתוקה לדוברי אידיש
בחג השבועות הלבשתי למלכי (בת 3 וחצי) גרביון נקי במקום גרביון שהרטיבה
היא: סאיז נאסע?
אני: ניין
היא: סאיז 'ונשמע'?
נכתב ע"י חמדה;1634076:אחיינית שלי (עוד לא בת ארבע): "למדנו את כל שמות החג".
הגברת מונה את השמות, ומוסיפה הסבר לשם. שבועות- כי ספרנו 7 שבועות וכו'...
בחג הקציר היא הסתבכה. שכחה את הסיבה.
למה קוראים לזה חג הקציר?
"אההממ... כי כבר כל הילדים לובשים חולצות קצרות...."
נכתב ע"י riki aharon;1634099:בן ה-4 מספר את סיפור מגילת רות -
"ואז נעמי אמרה - אל תקראו לי נעמי, תקראו לי מרן"...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים