גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

ידידיה בן ה2.5 לא אוהב דגים ולא מוכן לאכול דג .
אמא הכינה לו דג סלומון .
אמר: אני לא אוהב דג.
אמא: זה לא דג זה סלומון.
ידידיה טעם מהדג ואמר :זה סלומון דומה דג.

החמאתי לילדונת מתוקה בת 4 על מעיל חמוד שלבשה, חסר שרוולים- "איזה מעיל יפה יש לך!"
"זה לא מעיל", היא מפטירה לעומתי בזלזול, "זה שחפץ".

בן ה3 וחצי מביט בפרסומות לתחפושות בעיתון.
הוא מצביע על נסיכה פורימית שפניה טושטשו וקורא "הנה ילדה עיוֵורָה"

בן ה-4 שלי ילדון חריף ובעל רעיונות מתוחכמים ביותר להשיג את רצונו.

אצלנו בשעות הצהריים הקטנים נחים, והגדולים יודעים שהכניסה לחדר הילדים אסורה ועליהם להסתפק במשחק רגוע בחדר המשחקים.

אבל-
עכשיו ממש, ניגש אלי בן ה-4 ואמר לי בפנים מסכנות "אמא, אני מרגיש עייף נורא, אני הולך לשכב קצת במיטה, טוב?"

קצת חשדתי הבוקר שהוא מפתח חום, אז שלחתי אותו למיטה במבט מרחם ודואג...
אחרי 30 שניות מאז שנכנס לחדר יצא כשבידיו צעצוע שחפץ מחדר הילדים והכריז אליי בעליצות "סיימתי לנוח..."

שלחתי את הערשי בן ה-6 להזמין את המעלית. "קרא למעלית, בבקשה".
בציתנות נעמד לו הילדון ליד המעלית וקורא: "מעלית, אמא קוראת לך..."

כמו-כן, יום הולדתו חל בחודש אדר. חגגנו, כמובן, באדר א', והודענו לו שנחגוג שוב באדר ב'.
"אני לא מבין. מה, נולדתי פעמיים? קודם נולדתי, ואחר כך עוד פעם נולדתי?"

אני נותנת לילדון צלחת עם פתיתים והוא מבקש גם קטשופ.
הוא מיד אומר לי "אני עושה פיצה" :D

באווירת הפורים, בת ה-4 שרה:
ליהודים היתה אורה ושמחה וששון דיקלה.

בן החמש חזר הביתה משורר בעוז:
"ככה יעשה לאשה של המלך"....

נכתב ע"י משבצת 2;2008998:
מתוחכם -
בן השנתיים וחצי שלי יוצא מהאמבטיה ומסתכל על הידיים שלו בהתפעלות.
"וואו, נהייתי וסבא ולגדל"
הבנתם?
לי לקח כמה דקות....
"וזכנו לגדל">"וזקן ולגדל">"וסבא ולגדל"

:D:D:D
חחח מזכיר לי ת'בן שלי
כל ערב שאני שרה להם שירים הוא עושה לי תנועות לפי המילים
וכמובן : וזכינו לגדל - מושך לעצמו ב'זקן':p:p

כשנסענו ברכב אמא למה העצים נוסעים איתנו?

בן השלוש לאחיו הגדול:
אני אגיד אותך לגננת שלי והיא תתן לך עונש חמורה וסתירות חמורות!!

ליל שבת, שיא הפאתוס האחיין (בן 5) עומד ומספר לכל
מי שרוצה ולא רוצה לשמוע על תהליך יצירת הקלף, תיאור הסופר סתם וכו'...
כשהפרעה מפירה את הקשב;
- תגיד לי אבא גם יכול להיות סופר סת"ם?
עיניים נקרעות לגודלן המקסימלי: "לא(!), אבא הוא אברך פשוט...":eek:

הבן שלי ראה שאני מחזיקה סידור בנסיעה,
אז הוא שואל: "את הולכת להגיד קפיצת הדרך?"

בעלי משתמש הרבה במילה: מקסימום. (מכרים שמושכים את המילה, עם תנועת יד כזו, מה יכול לקרות כבר?)
הבן שלי קלט את המילה, וכששאלתי אותו משהו,
הוא ענה: מקסים, (עם אותו טון, של משיכת מילה. ואותה תנועת יד בדיוק)

בן ה-5 ואני חיכינו מחוץ לחיידר עד שהרבי יגיע (למותר לציין שהייתי בהלם שהילדים מחכים שם לבד, איך הורים נותנים למחדל הזה? פשוט סכנה! החיידר שלהם סמוך לכביש, ומקום די שקט, הפחדתי את בני שהאיץ בי ללכת ו"אשאר לבד, אני גדול" שיכול לבוא איש רע מהכביש ולחטוף אותו לתוך אוטו ולא יעזור אם הוא ייצרח, כי אף אחד לא שומע)

ישבנו על ספסל ופטפטנו, פתאום הוא הצביע לאופק וקרא "הי, הרבי הגיע" הרשיתי לו ללכת לחיידר, לפתע שמעתי אותו צועק לחבריו "ראיתי את הזקן הלבן והארוך שלו מרחוק אז זה הוא!!!"

הגדול שלי, בן שנתיים, לומד עכשיו בגן ברכות.
כשהוא אכל לחם, ברכתי איתו ביחד- המוציא לחם מן ה...?
הוא ממשיך אותי- עננים!

בן ה-4

היום כשהלכנו ללימודים, הוא קורא לי "אמא!!! הנה כבאית" הופתעתי והסתכלתי לכיוון עליו הצביע, נוכחתי לראות שהוא מצביע על רכב מקרטע בעל סטיקר ענק של "האש שלי" של ברסלב....

נכתב ע"י שושיה;2018311:
בן ה-5 ואני חיכינו מחוץ לחיידר עד שהרבי יגיע (למותר לציין שהייתי בהלם שהילדים מחכים שם לבד, איך הורים נותנים למחדל הזה? פשוט סכנה! החיידר שלהם סמוך לכביש, ומקום די שקט, הפחדתי את בני שהאיץ בי ללכת ו"אשאר לבד, אני גדול" שיכול לבוא איש רע מהכביש ולחטוף אותו לתוך אוטו ולא יעזור אם הוא ייצרח, כי אף אחד לא שומע)

ישבנו על ספסל ופטפטנו, פתאום הוא הצביע לאופק וקרא "הי, הרבי הגיע" הרשיתי לו ללכת לחיידר, לפתע שמעתי אותו צועק לחבריו "ראיתי את הזקן הלבן והארוך שלו מרחוק אז זה הוא!!!"

לא בריא להפחיד ככה ילדים. מסכן, למה שיגדל עם מחשבה שהעולם מקום מפחיד, שבכל רגע נתון יכולים לחטוף אותו וגם אם יצרח זה לא יעזור?

ממליצה בחום לקרוא את המדריך למוגנות להורים ולילדים של דינה קורול. הוא נותן הנחיה מעשית להורים, סיפור טיפולי שמעביר את הנושא לילדים בלי לדבר ובלי להפחיד יותר מידי, וקומיקס לתרגול.

ערב אחד אמרתי לביתי בת ה4 וחצי שעוד לא נרדמה: "לילה טוב, לישון".
והיא בתמימות עוצמת עין אחת - "אמא, עין אחת כבר ישנה". ;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה