גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

נכתב ע"י bela;2159468:
שני ילדים בבית ספר בבת ים, רבו בניהם על כדור, זה אומר כולה שלי וזה אומר כולה שלי,
לבסוף אחד מהם חטף את הכדור מיד חבירו, בתגובה חבירו נשך אותו בידו.
התחיל הילד הנשוך צועק על הנושך 'מחר עם זה ברבנות, מחר עם זה ברבנות'...

ועל זה נאמר 'כל מילה מיותרת'...
מה ראשי התיבות של בת ים?
בא תראה יש מכות..

גם לי הילדים מנסים את האופציה 'אני אברח...' בגיל 4 בערך
מצאתי פתרון חמוד
אני אומרת לילד שאומר את זה:
אני אתפוס אותך חזק חזק שלא תצליח לברוח מהבית כי אני מאוד אוהבת אותך, ואני לא אסכים לך ללכת לשום בית אחר, אין לך מה לעשות אני אמא שלך, ואתה צריך לשמוע בקולי...'
תתפלאו אבל החיוך נמרח מאוזן לאוזן... והם מחליפים מצב רוח
פעם אחת הבן שלי נזכר באיום, ואני הייתי טרודה במשהו, ואמרתי לו 'תברח..' הוא ענה 'אבל את מאוד אוהבת אותי ולא רוצה שאני יברח...'

נכתב ע"י יוזמתית;2159653:
למדו בגן על נושא 'המשפחה' ועקב כך הגננת ערכה 'משאל' - כל ילד היה צריך לומר מה אמא שלו עושה.
בתי, בת ה 'כמעט שלוש' השיבה לא פחות ולא יותר: "אמא שלי קמה עוד 2 דקות"...
:confused::confused::confused:

חזק!

הבן שלי בן 7 ראה מודעה של קידישיק בעיתון ושואל אותי: נכון בעיר שלנו(x) יש קידישיק?
אני: לא אין אצלינו קידישיק
הוא: נו, זה שהלכנו אליו פעם וראינו שם...
אני: אה.....קובצ'יק- (שם משפחה):rolleyes::D

אחייניתי בת ה4.5, אחות גדולה לעוד שתי אחיות מתוקות וחובבת ספונג'ה מופלגת, חגגה מסיבת סיום גן בנושא התודה. היא התבקשה, יחד עם כל ילדות הגן, לכייר מפלסטלינה מתנה לאמא ולכתוב (הגננת כתבה) מה היא רוצה לתת מתנה לאמא, ומה היא מבקשת מה' שיתן מתנה לאמא:

המתנה שאני רוצה לקנות: מקל ספונג'ה
המתנה שאני מבקשת שה' יתן לאמא: תינוק בן.

יש לנו איזה שכנה ברחוב
שהרבה צועקת למטה ומבקשת עזרה
כשעוברת אישה היא צועקת, גיברת, גיברת...
בן השנתיים ושלושה לא פיענח אותה נכון
הוא מזמרר אחריה
היא ברז, היא ברז...

נכתב ע"י סטודיו פלאש;2159762:
גם לי הילדים מנסים את האופציה 'אני אברח...' בגיל 4 בערך
מצאתי פתרון חמוד
אני אומרת לילד שאומר את זה:
אני אתפוס אותך חזק חזק שלא תצליח לברוח מהבית כי אני מאוד אוהבת אותך, ואני לא אסכים לך ללכת לשום בית אחר, אין לך מה לעשות אני אמא שלך, ואתה צריך לשמוע בקולי...'
תתפלאו אבל החיוך נמרח מאוזן לאוזן... והם מחליפים מצב רוח
פעם אחת הבן שלי נזכר באיום, ואני הייתי טרודה במשהו, ואמרתי לו 'תברח..' הוא ענה 'אבל את מאוד אוהבת אותי ולא רוצה שאני יברח...'

אני חושבת שזו גישה מצוינת- גם האפשרות הנוספת להביע אהבה לילד (שאף פעם אינה מיותרת) וגם מצידך- במקופ להיכנס לפינה קצת צינית של "אז תחפש אמא אחרת" את עצמך מתענגת על גילוי אהבה מחודש- שלך ושלו.... נתת לי המון ותודה.!!!

נכתב ע"י אן;2160843:
אני חושבת שזו גישה מצוינת- גם האפשרות הנוספת להביע אהבה לילד (שאף פעם אינה מיותרת) וגם מצידך- במקופ להיכנס לפינה קצת צינית של "אז תחפש אמא אחרת" את עצמך מתענגת על גילוי אהבה מחודש- שלך ושלו.... נתת לי המון ותודה.!!!

תודה גדולה על המילים החמות!

בת השנתיים וחצי: מאמי, אם תתני לי איגלו (השלישי להיום...) יהיה לך כזה מצווה גדולה..
ועוד אחד- אני רוצה להגיד שמע ישראל.
אני: אבל כבר אמרת בגן.
נכון, בגן אמרתי שמע ישרואל (חסידי) עכשיו אני רוצה להגיד שמע ישראל...

בבית הספר של הבת שלי עשו יריד .
הגעתי עם הבנים לשם-
בן ה- 6 ראה לראשונה את בית הספר והוא שואל אותי-
"אמא זה ה'חיידר' של הבית ספר שלה?"

בשמחה.
ככלל אני אומרת: אם אין לך משהו טוב להגיד- עדיף שתשתוק.
אבל אם יש לך מילה טובה למישהו- אל תחסוך אותה ממנו!
ובפרט שהרגשתי מדברייך תועלת ממשית מיידית..:)

בן השלוש שלי כיסח את הפוני החמוד שלו לא הרבה זמן אחרי החלאק'ה.
אמא: "אוי, יוסי, מה נעשה איתך?"
יוסי: "תלכו לחנות ותקנו יוסי חדש!"

בן הארבע וחצי מספר בהתלהבות :
עוד מעט יהיה כאן עץ עם פרות
_ _ _ ו- _ _ _ (ילדי השכנים) עשו בור בחצר ושמו שם גרעינים של אגס או תפוח (מנסה להיזכר...),
הם ישקו את זה כל יום
ואז יצמח עץ עם פרות
אבל מי שירצה לאכול מהפרות יצטרך לשלם להם...

בן השנתיים ושלושה ניסה לשים כובע לאיש של הפלימוביל ולא הצליח
ביקש מאבא עזרה
והחמיא לו
"יופי אבא, גדול, ענק"

דודי (3) מרוקן מהשקיות את הקניה השבועית.
הוא מחזיק ביד את הונדולין וקורא: "אמא, הנה חומרי ניתוז!"

חבר של הבן שלי קיבל דלקת קרום המח [השם לתפילה שמואל בן חוה לאה]
היום סיפר שהמלמד אמר שהוא היה בטיפול נמרץ ועכשיו הוא בשערי צדק...

יש לנו בבית אקורדיון צעצוע.
חגי מתחיל לנגן בו.
איילת(3.5)-הי, זה רק של בנות!
חגי-לא נכון, גם של בנים.
איילת-בעצם זה רק של "חיות"(מלעיל)(לרתמיקאית של הגן עם האקורדיון קוראים חיה...)

הבן שלי 3.5 שואל אותי ממה כל מיני דברים עשויים
ואז הוא אומר לי, ממה אני עשוי?
אני אומרת לו מדם, עצמות, בשר וכו'
אז הוא אומר לי גם מסוכר ודבש :)

בת 4 וקצת:

יו, אני לא מזיעה (מעזה) להריח את זה, איזה ריח טוב!
:confused:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה