גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

ילד בן שלוש שר טוב לי תורת פיך והחלק באידיש שהולך "צו בעסער צו לערנען די הילייגע תורה..
הוא שר: "טאטי לערנט די הייליגע תורה מער פון אלע גולד און זילבר"
איזה אבא מיוחד!

בת ה- 4 מספרת לאמא שלה:
"היום הגננת שלי דיברה בטלפון בגן ואח"כ שאלתי אותה מי זה היה (:eek:) אז היא אמרה לי "יאכנע" (:D), אבל אני יודעת שזה היה בעלה כי היא אמרה "תקנה גבינה!" (:eek::D)

בת ארבע וחצי חולמת בהקיץ (בקיץ..) על הים
ופתאום היא מבריקה: כשהשמש נשקעת, אי אפשר להיות במים, כי הם רותחים ממנה.
נכון?!

את מכירה בבדיחה פרסית בקשה מבנה ללוות כובע מהשכן לראשון לא היה השני היה בשימוש השלישי לא בבית "טוב"נאנחה האמא אז ניקח את שלנו"

מפי הטף: אבי ניסה להתכסות לבד כמובן שהשמיכה יצאה לרוחב ורגליו מציצות..."אמא" הוא מתלונן "צריך עוד שמיכה

אתמול הבן שלי בירר אם אני מכינה עוגה, ואני עניתי לו שזאת פשטידה.
אחרי כמה דקות הוא מגיע ומבקש "פשטדית"... :D (ט' בקמץ)

בן השמונה רואה שלט עם מבצע 1+1 בחנות נעליים, ולא מבין, מה המבצע, הרי נעליים זה תמיד 1+1...

אני אומרת לבן ה4 שאני צריכה לקחת את אחד הילדים לרופא.
הוא:
"איזה רופא? רופא דוקטור, או רופא שיניים?"

בן ארבע: אמא, למה את מורחת לי את זה?(סנו די)
אני: כדי שהיתושים לא יעקצו אותך
הילד: למה הם עוקצים?
אני: הם אוהבים את הדם שלך
הילד: לא נכון, הם רוצים את הדבש שלי:)

במהלך ארוחת הערב, אני שומעת את איילי אומרת לפיתה:

פיתה, שתיהיה בריאה, כל הסלט נופל ממך החוצה

נכתב ע"י מרגלית ויסברג;2169503:
במהלך ארוחת הערב, אני שומעת את איילי אומרת לפיתה:

פיתה, שתיהיה בריאה, כל הסלט נופל ממך החוצה

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

מוישי מסתכל על מיץ ספרינג החדש-מהדורת ג'ונגל
"מה? זה חלב לביאה וחלב כלבתא?"

הילדים מגדלים ירקות באדניות. לבת צמחו פלפלים יפים, ולבן לא כל כך הולך עם המלפפונים הם גדלים קצת ומצהיבים מיד, הילד הביע את קנאתו ותסכולו.
אמרתי לו: 'תדבר עם העציץ ותגיד לו שיוציא ירקות יפים' (אומרים שזה משפיע)
החכם הקטן עונה: 'לא, אני יבקש מה' הוא זה שמַגְדִיל את הירקות'

1. הבת שלי בת שלוש רואה אותי שוטפת את החדר שלה עם סמרטוט רצפה ורוד, אז היא אומרת לי בהבנה עמוקה: "את עושה ספונג'ה עם סמרטוט ורוד כי את אמא, נכון? זה מתאים גם לי כי אני ילדה...":D [כאילו, ברור שאני מחשבת את צבעי הסמרטוטים לפי מין המשתמש!]

2. היא יודעת שאנחנו גרים ב ****** (שם הרחוב...).
והיום כשחזרה הביתה היתה חתולה בחצר הבנין, היא נורא נבהלה ובעלי גירש אותה, כשהיא עלתה במדרגות, אמרתי לה שהיא לא צריכה לדאוג כי החתולה לא עולה במדרגות, אז היא מרגיעה את עצמה ואותי: "נכון, החתולה לא יכולה לעלות ל*****, שמה אנחנו גרים...":rolleyes:
[הבנתם, החתולה היתה בבנין שלנו, אבל מבחינתה ****** זה שם נרדף לדירה הפרטית שלנו. עד עכשיו חשבתי שהיא מבינה מה פירוש אנחנו גרים ב ****, וזו כבר באמת שגיאת הבנה של ילדים! בל"נ מחר נשב ונאלפה בינה אודות רחובות ובניינים.]

אחותי (5)
"השמש הזו ממש מסרוונת אותי"
(=מסנוורת..):D:D

בן 3:
יכול לעבוד באקדמיה ללשון:
אני: איך היה בים עם אבא?
הוא: כמעט הייתי טבות (קרי- כמעט טבעתי).
וזה אחרי שבכל פעם שהתחשק לו הוא צעק הצילו לכל עבר..

אני: אתה לא מרגיש טוב?
הוא, בפרצוף מסכן- כן. נפטרתי. :eek:

אמא, אסור לצעוק.
אני: מי אמר לך?
הוא: כתוב בתורה
אני: כן? אתה יודע לקרוא?
הוא: לא, ה' אמר לי. שמעתי אותו אומר.

בת 6: אמא, איך ה' נולד?
אני: אני לא יודעת. זו שאלה יפה שמראה שאת חושבת ובע"ה המשיח יבוא ואליהו הנביא יענה לנו על השאלה הזו.
בע"ה בקרוב.

אוי, היו להם מלא בשבת ושכחתי..

גיסי מחפש להשכיר מקלרן כדי להקרין איזשהו סרט לקבוצה (=מקרן):D

טיילתי עם אחיין שלי בן ה3 + בשבת, ואמרתי לו אבי תראה לי את המעון שפיני הולך שנה הבאה,
אז החמוד הזה אומר לי "אבל היום שבת"

-------

הראתי לפיני ( שנה + ) תמונות של חיות בספר והיה שם תמונה של ג'רפה
שאלתי אותו איך קוראים לחיה הזו? ואז הוא אומר לי "גיפפה" - כל השבת צחקנו מהג'יפפהההההה....

חחחח

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה