גננות - שגיאות הבנה אצל ילדים

בן השלוש וחצי מסתכל על אוזני ורואה את החורים של העגילים, הוא רץ למראה לבדוק אם יש לו גם, וכמובן - רואה שלא, הוא חוזר אלי ושואל אותי: "בת כמה את?" עניתי לו "בת 20 פלוס", אז הוא שואל: "כשנהיים בני 20 פלוס אז נהיים חורים חדשים באוזניים?"

בת החצי שנה גילתה חידושים בהתפתחות.
בת הארבע מחמיאה לה מכל הלב: " את כבר ממש פרגיה!!:D

גיסי בן השש רצה לספר לנו בשולחן שבת איזה סיפור, והוא לא זכר איפה זה היה, בעיר או ב'ערייה' (=עיירה), אז אמא שלו הזכירה לו שזה קרה בעיירה, אז הוא שואל אותה: "איך את יודעת שזה היה בערייה? אה, כי פעם היה הרבה עריות?" (אריות?:eek:) (=עיירות:D)

נכתב ע"י אמא של זיסי;2171858:
רשימה של טעויות בדיבור, לא דוקא אצל ילדים:
רוד,רץ- במקום רוץ רד
הגלגלה של העגלים במקום הגלגלים של העגלה
צוצים של חוטית במקום חוטים של ציצית
טיפות של שיטול במקום שיטות של טיפול

והכל דברים שהיו...

אכן, לא רק אצל ילדים, קורה גם למבוגרים...
שמעתי היום אשה (מורה!) ששוחחה בטלפון עם חברה ויצא לה בטעות: "צילה הֶחליטי" במקום 'צילי החליטה':)

לא נורא... זה קורה בבתים הכי טובים:)

טרי מהיום:
נסענו לים (היה כיף!)

חצינו את הכביש ברמזור, כמובן חיכינו לירוק. אבל היו אנשים חסרי סבלנות שחצו באדום.
אילה (בת שלוש וחצי): אמא, מי שחוצה באדום הוא עושה מצווה שלא מותר לעשות...

אח"כ בים -
אילה: אמא, איפה הברז שממלא את הים? מי פותח אותו? אחרי שהמצילים הולכים כבר אין יותר מים בים?

חני

נכתב ע"י רחל;2173373:
החמאתי לילדי:
וואו, אתה מצייר מקסים, ממש צייר!
הוא עונה:
נכון אני גם קפלן?(מקפל כביסה) וגם מגבן?(מקפל מגבות) וגם בוֹרגן ?(מבריג ברגים במשחק)

אה, ואני גם חשבן(אוהב לחשוב)
:)

יש לו עתיד קסום!
בלשן עברי:D

נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;2175521:
טרי מהיום:
נסענו לים (היה כיף!)

אח"כ בים -
אילה: אמא, איפה הברז שממלא את הים? מי פותח אותו? אחרי שהמצילים הולכים כבר אין יותר מים בים?

חני

מתוק וחכם -מזכיר לי את אחיין שלי שראה את הים ואמר בהתפלאות - מי עשה את זה?
כל כך הרבה מים!!:)

הבטחתי לבני בן ה-8 שאקנה לו משהו.
הוא רצה את זה מיד כמובן ולא הסתדר לי ..

הוא התחיל לנדנד ולנדנד , בעלי שמע אותו ואמר לו - אני לא מרשה לבקש שוב ושוב אמא זוכרת והיא תקנה.

פונה אלי בן ה- 8 : אמא אני רוצה לדבר איתך על משהו שאבא לא מרשה לדבר :eek:

כמה שהוא תמים מתוק וממושמע:)

נכתב ע"י מלפפון;2170117:
בת 6: אמא, איך ה' נולד?
אני: אני לא יודעת. זו שאלה יפה שמראה שאת חושבת ובע"ה המשיח יבוא ואליהו הנביא יענה לנו על השאלה הזו.
בע"ה בקרוב.
העיקר הד' של הרמב"ם -אני מאמין באמונה שלמה שהבורא יתברך שמו הוא ראשון והוא אחרון. היינו - "שלא קדמו שום דבר מפני שאין לו תחלה ולא עילה" (הפירוש על הרמב"ם בתחילת ספר מדע)

נכתב ע"י רחל;2173373:
החמאתי לילדי:
וואו, אתה מצייר מקסים, ממש צייר!
הוא עונה:
נכון אני גם קפלן?(מקפל כביסה) וגם מגבן?(מקפל מגבות) וגם בוֹרגן ?(מבריג ברגים במשחק)

אה, ואני גם חשבן(אוהב לחשוב)
:)

ביתי היתה מדברת כך מגיל שנתיים, היתה ממציאה פעלים לפי שם העצם:
מכתי מכה
כוויתי כוויה
המחק מחוקק

"אמא, נכון ה' ראה שאני מאד חמוד אז הוא הוריד אותי לבית החולים?" (כידוע, התינוקות נולדים בבית חולים ואז אבא ואמא באים לקחת אותם....:rolleyes:)

אחייניתי בכיתה ג' במענה לשאלה במבחן: מדוע גילה שמשון את כוחו לאשתו?

"היא לא הפסיקה לנדנד לו וכבר לא היה לו כח לחפירות שלה..."

צודקת...:eek:

נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;2173269:
הו, התחלתם עם אלה? יש מלאן...

לרגלה יש ארבע פרים (לפרה יש ארבע רגלים)
ענוע וצניו (צנוע ועניו)
פישול איציות (פיצול אישיות)
צוכה או בוחקת (בוכה או צוחקת)

יש עוד, לא זוכרת כרגע... בטח יעלה לי עוד מעט...

חני

קודם חתלה עלי קפצולה, [קפצה עלי חתולה] מזה נבהלתי!! עכשיו תעשה לי טובה, תצוור לי תקאפלון [תקפל לי ת'צווארון] אחר כך אלך לעשות נדר בסיירת [סדר בניירת] אה, שכחתי, קודם ראיתי מישו עם כובע ארוך וחליפה עגולה.

רגע, ואת נושה מיסים מכירים?
[משה ניסים (שאולי גם עבד במס הכנסה...:))]

נכתב ע"י מרציפן;2177344:
קודם חתלה עלי קפצולה, מזה נבהלתי!! עכשיו תעשה לי טובה, תצוור לי תקאפלון אחר כך אלך לעשות נדר בסיירת אה, שכחתי, קודם ראיתי מישו עם כובע ארוך וחליפה עגולה.

כובע ארוך וחליפה עגולה. הכי אהבתי.

רק תעשו טובה, אנשים! תתרגמו את כל הבלבולים האלו, נחמד לצחוק סתם!

נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;2173269:
הו, התחלתם עם אלה? יש מלאן...

לרגלה יש ארבע פרים (לפרה יש ארבע רגלים)
ענוע וצניו (צנוע ועניו)
פישול איציות (פיצול אישיות)
צוכה או בוחקת (בוכה או צוחקת)

יש עוד, לא זוכרת כרגע... בטח יעלה לי עוד מעט...

חני

גדולל אהבתי :p!!

עוד כמה:
בימבי בסלה - (ביסלי במבה )
יצאתי לסנגר עשניה - (יצאתי לעשן סגריה (לא אני :eek:)) ;)
תפוס צוואר - (תפוס לי הצוואר - ככה אחי אמר בטעות , ומאז זה אצלינו בלקסיקון :))

כמה מבת ה-3:
היא רוצה שאני אקנה לה מדבקות והיא משכנעת: מדבקות סמיילי זה כזה כיף, הילדים שלך מאד אוהבים‬‬ את זה..

אני: למה כל דבר אני צריכה להגיד לך כמה פעמים?
בת ה-3: כי את אמא, אמהות צריכות לדבר ככה...

נכתב ע"י חוי ג;2178876:
כמה מבת ה-3:

אני: למה כל דבר אני צריכה להגיד לך כמה פעמים?
בת ה-3: כי את אמא, אמהות צריכות לדבר ככה...

הורסת!

נכתב ע"י לב הענין;2177258:
"אמא, נכון ה' ראה שאני מאד חמוד אז הוא הוריד אותי לבית החולים?" (כידוע, התינוקות נולדים בבית חולים ואז אבא ואמא באים לקחת אותם....:rolleyes:)

לבן שלי בן ה-4 היה ממש קשה עם זה..
"אבל אני לא מצליח להבין, איך את יודעת שהוא נולד ואת צריכה לבוא לקחת אותו?"
שאלה טובה...:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה