כללי גרפיקאיות בבית שמש - בואו נרים את הכפפה.

• הוסף לסימניות
בעקבות המקרה הזה >
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=74288

חשבתי, אולי נתאחד לנו, כל הגרפיקאיות בבית שמש (ואני יודעת שחלקן הנכבד נמצאות כאן, לכן אני מפרסמת כאן את ההודעה) ונפנה ביחד לכל המקומונים בסביבה (בלעה"ר יש בשפע.. צצים חדשים לבקרים..)
בהודעה חד משמעית.
שאם הם מקבלים מלקוח מודעה שעוצבה ע"י מעצבת (וזה לא בעיה לזהות את המודעות האלו..) אין להם רשות לגעת בעיצוב ולעשות שום שינוי שהוא אלא אם קיבלו רשות מפורשת מהמעצבת. (וגם כמובן לא לגעת בקרדיט..)
וזה יהיה חתום ע"י כל הגרפיקאיות מהאיזור.

מה דעתכן?
אפשר לפנות אלי בהודעה פרטית או למייל <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

וכמובן גם איזורים אחרים (אשדוד, אלעד וכדו') יכולים לקחת את הרעיון..

• הוסף לסימניות
השאלה אם המקומונים ישימו עלינו.

• הוסף לסימניות
זה צריך להיות חתום ע"י עו"ד שמייצג אתכן (או כביכול מייצג אתכן, יש מספיק עורכי דין שיסכימו לנסח מכתב כזה תמורת X שקלים חדשים), אחרת אין לזה שום משמעות.

• הוסף לסימניות
מנסיון - לא. המקומונים ממש אבל ממש לא יתייחסו לזה! (אני לא גרה בבית שמש, אבל לענ"ד זה לא כ"כ קשור למקום המגורים)

ביום של סגירה כשהלחץ בעננים, הלקוח מתעקש על נוסח מסויים והגרפיקאית שלו לא בדיוק זמינה או שהוא לא מעוניין לשלם לה על שינויים - את העיתון זה לא יעניין!! הוא לא יוותר על הלקוח ויכניס מודעה כמו שהוא רואה לנכון.

• הוסף לסימניות
אפשר להגיד להם שאם לא הם מסתכנים בתביעה על הפרת זכויות יוצרים. אני מאמינה שאם זה יהיה מכובד וחתום ע"י כולם לא יזלזלו בזה..
אחרי הכל, הם גם צריכים אותנו, והם לא יסתכנו בסכסוך איתנו..

• הוסף לסימניות
אז שתדעי לך שזה לא בהכרח נכון. אני זוכרת אותנו יושבות ערב אחד של סגירת עיתון, בשעה מאד מאד מאוחרת יושבים לחכות לתיקון למודעה מסויימת שיעשה ע"י הגרפיקאית שבדיוק יצאה, ולא היתה מוכנה בשום פנים שאנחנו נעשה את התיקון. אז כן, ישבנו וחיכינו.. (והבוס היה איתנו, לא עלה על דעתו להכניס את המודעה בניגוד לרצונה..)

• הוסף לסימניות
בתור גרפיקאי בעיר..

לענ"ד דעתי למרות שמטרה ראויה אני חושב שזה לא מה שישיג אותה.
חשוב לזכור שרוב בית העסק, בייחוד הקטנים בבית שמש, לא מודעים לחשיבות העסקת מעצב באופן פרטני, רובם המוחלט יעדיפו להשתמש בשירות הגרפיקה הבסיסי שניתן ע"י המקומון.. לכן אני סבור שכדאי לא להיתפס כמגבילים ולא להיות "ייקים" (זה פוליטיקלי קורקט נכון?) יותר מידי..
אני עיצבתי ללקוח(מתחם שדרת האומן) מודעה (+ תמונות שאני צילמתי,) ולוגו שהתפרסמו בכמעט כל המקומונים בעיר, ואז הוא ביקש לפרסם גם בשלטי חוצות- העברתי לו את הקובץ פתוח והם שינו אותו והסירו את הקרדיט שהיה במודעה המקורית, וזה נראה לי לגיטימי. אני יודע שהלקוח מרוצה ואני קיבלתי תשלום על העבודה שלי, ואני מאמין שהוא ישוב לעבודות נוספות.
בקיצור- אני חושב שגישה כובלת פחות תיהיה יותר משתלמת גם לנו כגרפיקיאים (חוץ מהעובדה שאין סיבה שמערכות העיתון יקשו על הלקוחות שלהן בשבילנו..)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו בר אוריאן;576026:
חשוב לזכור שרוב בית העסק, בייחוד הקטנים בבית שמש, לא מודעים לחשיבות העסקת מעצב באופן פרטני, רובם המוחלט יעדיפו להשתמש בשירות הגרפיקה הבסיסי שניתן ע"י המקומון.. לכן אני סבור שכדאי לא להיתפס כמגבילים ולא להיות "ייקים" (זה פוליטיקלי קורקט נכון?) יותר מידי..
אני עיצבתי ללקוח(מתחם שדרת האומן) מודעה (+ תמונות שאני צילמתי,) ולוגו שהתפרסמו בכמעט כל המקומונים בעיר, ואז הוא ביקש לפרסם גם בשלטי חוצות- העברתי לו את הקובץ פתוח והם שינו אותו והסירו את הקרדיט שהיה במודעה המקורית, וזה נראה לי לגיטימי. אני יודע שהלקוח מרוצה ואני קיבלתי תשלום על העבודה שלי, ואני מאמין שהוא ישוב לעבודות נוספות.
בקיצור- אני חושב שגישה כובלת פחות תיהיה יותר משתלמת גם לנו כגרפיקיאים (חוץ מהעובדה שאין סיבה שמערכות העיתון יקשו על הלקוחות שלהן בשבילנו..)

טוב, את הלוגו בכל מקרה מקובל למסור פתוח.
האם הם השתמשו בתמונות שלך בשלט החוצות?
(אם כן, הייתי מבקשת קרדיט רק על הצילום, זה מקובל)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;576016:
אז שתדעי לך שזה לא בהכרח נכון. אני זוכרת אותנו יושבות ערב אחד של סגירת עיתון, בשעה מאד מאד מאוחרת יושבים לחכות לתיקון למודעה מסויימת שיעשה ע"י הגרפיקאית שבדיוק יצאה, ולא היתה מוכנה בשום פנים שאנחנו נעשה את התיקון. אז כן, ישבנו וחיכינו.. (והבוס היה איתנו, לא עלה על דעתו להכניס את המודעה בניגוד לרצונה..)

אחת מהשתיים:
או שהגרפיקאית היתה האמא של הבוס.
או שזהו המקומון שנסגר שבועיים אחרי פתיחתו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;576029:
טוב, את הלוגו בכל מקרה מקובל למסור פתוח.
האם הם השתמשו בתמונות שלך בשלט החוצות?
(אם כן, הייתי מבקשת קרדיט רק על הצילום, זה מקובל)
כן הם השתמשו.. אבל אני לא שמתי עליהם קרדיט.. זה נראה לי מיותר.. במודעות הפרינט יש את החתימה שלי שמובילה לאתר וזה מספיק..
זה לא שזה קטלוג או משהו שמישהו יפנה אלי דרכו.. קשה לי להאמין שמישהו יעצור באמצע הכביש לראות מי הצלם המוכשר ;)

• הוסף לסימניות

בגלל זה, מה שאני בד"כ מסכמת עם הלקוח שבמחיר שהוא משלם כלול גם שינויים קטנים (קצת טקסטים, או החלפת תמונה שלא דורשת עבודה של יותר מ-2 דק') וכן שינויי פורמט (להגדיל לA4 / להקטין לפלאייר / לשנות מחצי עומד לשוכב וכו') ככה כולם יוצאים מרוצים, גם אני וגם הלקוח.. (ומלכתחילה המחיר בהתאם..)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו בר אוריאן;576031:
זה לא שזה קטלוג או משהו שמישהו יפנה אלי דרכו.. קשה לי להאמין שמישהו יעצור באמצע הכביש לראות מי הצלם המוכשר ;)

לא הייתי מזלזלת בזה, אלה דברים שנקלטים בתת מודע, בדיוק כפי שהקרדיט של משרד הפרסום על שלט החוצות נקלט בתת-מודע.

• הוסף לסימניות

אני סבורה שאף לקוח לא אוהב שמתנהגים אליו כאילו היינו משרד עו"ד, עם ביורוקטיה של משרדי ממשלה ושירות של נציגות פלאפון. אחרי הכל הלקוח בחר להגיע למעצבת פרטית ולא למשרד פרסום גדול ומוכר, בשביל לא ללכת לאיבוד. ולפעמים גם בשביל קשר אישי וחברי מעבר לפן העסקי. אנחנו לא יכולים לשחק את זה כל כך קשוח.
חבר'ה תרגיעו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברומי נויבירט;576030:
אחת מהשתיים:
או שהגרפיקאית היתה האמא של הבוס.
או שזהו המקומון שנסגר שבועיים אחרי פתיחתו.

לא, זהו עיתון שקיים כבר מעל ל-10 שנים.
והגרפיקאית הזו יכולה להיות אולי הנכדה שלו, אם כבר..

• הוסף לסימניות
דרישות מעולות מאד וחשובות מאד,
כל התלונות והאיומים - ללקוח!
העיתונים? מה הקשר אליהם? הם מקבלים משרה (הלקוחה), מודעה שעוצבה על ידי הגר (השפחה), ושונתה שוב על ידי רבקה (הפראיירית) ואז שרה מודיעה להם לעשות שינוי פלוני אלמוני, האם הם אמורים בכלל לחשוש ליחסיה המעורערים של שרה&הגר?
קיבלנו מודעה, אנחנו עושים מה שנתבקשנו על ידי המשלם עליה. כל התלונות, המענות (הצודקות) והטענות, על הלקוחה בלבד!!!
(ועל הגרפיקאית שלא ערכה עמה הסכם מסודר מראש!!!)
גילוי נאות, אני מצד העיתונים.

• הוסף לסימניות

לוגו מעולה אגב (גם התמונות ממש יש מאין!..), אכן היה נראה שמישהו מוכשר עזב שם באמצע.

נכתב ע"י naamah;576036:
לא הייתי מזלזלת בזה, אלה דברים שנקלטים בתת מודע, בדיוק כפי שהקרדיט של משרד הפרסום על שלט החוצות נקלט בתת-מודע.

די עם הנהלים!... :eek: ההוצאה על כדורי הרגעה בטווח הארוך, גבוהה לאין ערוך מהרווח הפוטנציאלי של לקוח העוצר את התנועה במרכזו של אי תנועה באזה"ת בית שמש, שולף סולם מהבגאז', ומטפס על קופסא מאובקת של תלרוף בנסיון לראות של מי הקרדיט בפינת הפוסטר... זה נקרא "להשתחרר", וגם זה לא כתוב בשום עמ' בחוברת ההדרכה של מ.ט.י. :eek:
להרגיע, ומהר. :D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;576125:
לוגו מעולה אגב (גם התמונות ממש יש מאין!..), אכן היה נראה שמישהו מוכשר עזב שם באמצע.

די עם הנהלים!... ההוצאה על כדורי הרגעה בטווח הארוך, גבוהה לאין ערוך מהרווח הפוטנציאלי של לקוח העוצר את התנועה במרכזו של אי תנועה באזה"ת בית שמש, שולף סולם מהבגאז', ומטפס על קופסא מאובקת של תלרוף בנסיון לראות של מי הקרדיט בפינת הפוסטר... זה נקרא "להשתחרר", וגם זה לא כתוב בשום עמ' בחוברת ההדרכה של מ.ט.י.
להרגיע, ומהר.

לא ברורה לי ההיטפלות שלך לדברי (כלומר, ברור לי שאתה מבסס את זה על הדיון של אתמול, אבל שלא בצדק לדעתי, והאמת שהניסוח המתנשא קצת מעצבן... ואגב, אני ממש לא מעריצה של מ.ט.י, אז אפשר לחפש שנינה אחרת בהזדמנות זו).
לא אמרתי נהלים, לא אמרתי בכוח, בטח לא כדורי הרגעה. אמרתי שכדאי להבא כן לבקש קרדיט על הצילום (דבר מקובל מאוד, אגב), מכיוון שיש לזה חשיבות.

• הוסף לסימניות
תיקנתי, עכשיו יותר טוב? לא היתה כוונת התנשאות, ובטח לא היטפלות.

"לבקש" קרדיט מלקוח על צילום נידח שלאף אחד לא איכפת מי אביו מולידו, נקרא בעברית להתקטנן.
לחשוב נהלים, לחשוב קטן, להיות צודק בכל מחיר, להתעצבן הרבה, להרוויח מעט.
אנשים לא אוהבים לשלם הרבה - לאלו הרוצים לתת פחות (ועוד הרבה פחות לאלו הרוצים לתת רק "מה שמגיע בתמורה למה ששילמת"...).

וכן, מיצינו את מ.ט.י , מה בדבר ג'ון ברייס?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;576158:
תיקנתי, עכשיו יותר טוב? לא היתה כוונת התנשאות, ובטח לא היטפלות.

"לבקש" קרדיט מלקוח על צילום נידח שלאף אחד לא איכפת מי אביו מולידו, נקרא בעברית להתקטנן.
לחשוב נהלים, לחשוב קטן, להיות צודק בכל מחיר, להתעצבן הרבה, להרוויח מעט.
אנשים לא אוהבים לשלם הרבה - לאלו הרוצים לתת פחות (ועוד הרבה פחות לאלו הרוצים לתת רק "מה שמגיע בתמורה למה ששילמת"...).

וכן, מיצינו את מ.ט.י , מה בדבר ג'ון ברייס?

לא נתווכח על זה, בעיניי אתה טועה, ואפשר לבקש בצורה נעימה ולא תובענית או תוקפנית, כך שהלקוח בכלל לא אמור להרגיש שנגרע ממנו משהו. בסך הכל מר "בר אוריאן" עשה טובה גדולה ללקוח בנותנו לו את צילומיו חינם אין כסף, נראה לי שבקשה בדמות "אשמח לקבל קרדיט על הצילום" לא אמורה לגרום ללקוח לזוע בכסאו תוך תחושה שניצלו אותו...

• הוסף לסימניות
אני קוראת לזה:
"להרוויח את הגרושים, אבל להפסיד את המליונים"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה