כללי גרפיקאים - אל תקחו את זה אישי...

• הוסף לסימניות
השבוע-פנו אלי 2 אנשים מ-2 ארגונים במטרה שהעצב להם חומר שוטף של הארגון. כשהגענו לדבר על המחיר-כל אחד בנפרד נאם לי שזה ארגון התנדבותי ואם אני יכולה לעשות מחירים זולים....

אחד מהם ביקש ממני כהתחלה לעצב תעודת הוקרה ורציתי לסכם איתו מחיר כי קלטתי במי המדובר. שלחתי לו אימל אם הצעת מחיר סבירה ואפילו זולה וזה מה שהוא החזיר לי:

אנו רוצים לעבוד איתך בדברים שוטפים, ארגון xxxx xxxx הוא ארגון התנדבותי
וסכומים כאלה לא מתאימים לנו!!!!!!!!!!!!!!!
אנו מוכנים לשלם מקסימום 50 ₪ וכמובן עם המשך לעבודה רבה,
הכוונה היא תשלום על גרפיקה ואין לנו בעיה לקבל משהו מוכן עם מסגרת מוכנה מראש

עוד מעט פורים...

• הוסף לסימניות
תציעי להם מקסימום שתתרמי להם את המעשרות מעבודה זו... הארגון התנדבותי אך את לא. ושהחיץ יהיה ברור כמה שיותר!

• הוסף לסימניות
במקרה בהודעה של הצעת מחיר הצעתי להם את המעשר לארגון.
עניתי להם שגם לי לא מתאים... ובזה תם הענין...בינתיים.

• הוסף לסימניות
תאמרי להם שהתנדבות זה לעשות גרפיקה בחינם לגמרי, ולצערך את לא פנויה לכך.

• הוסף לסימניות
מבחינתי התנדבות היא בחינם וזאת מתי שיש לי זמן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>;344332:
מבחינתי התנדבות היא בחינם וזאת מתי שיש לי זמן.

האמת שזה די נדיר בעולמנו הנוכחי לראות התנדבות בחינם...;)

• הוסף לסימניות
תשאלי נהג מונית אם הוא לוקח טרמפיסטים????
עבודה זו עבודה !!!
כשידפקו בדלת ויבקשו צדקה, ניתן.

• הוסף לסימניות
אל תדאגי. מישהו יעשה להם את ה"חסד" ויתנדב לעבודה משפילה זו.
(לא רציתי להפסיד את העבודה... הם היו הולכים למישהו אחר... חבל לי על ה20 ש"ח)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שי דרומי;344375:
האמת שזה די נדיר בעולמנו הנוכחי לראות התנדבות בחינם...;)

אני עובדת בהתנדבות לכמה ארגוני חסד. זה שאני "גרפיקאית" לא אומר שאינני יכולה לעשות חסד איפה שצריך. אם כבר יש כשרון, למה לא לנצל אותו לעשיית חסדים כשיש קצת זמן פנוי? גם שמתי לב שבכל פעם כשאני עושה משהו בחינם לארגוני חסד, אני מקבלת יותר עבודות בתשלום מלא.

• הוסף לסימניות
התגובה שלהם פשוט מרתיחה!! זה שהם ארגון התנדבותי לא מקנה להם את הזכות לדרוש מכל מאן דהוא שיעשה להם עבודה בחינם!! ועוד בכאלו צעקות ונזיפות!! מילא אם היו מבקשים בצורה יפה יותר, וכך צריך היה להיות.
הם יכולים מקסימום לבקש בכל לשון של בקשה ובעדינות, אבל לא לדרוש, זה פשוט מגוחך.

• הוסף לסימניות
גיניגית, כל הכבוד, תמשיכי לעשות חסד ותזכי למצוות.
אני לא מכירה כזה מושג זמן פנוי אז אני לא יכולה להתנדב ובנוסף לזה גם לי יש ארגון ללא כונת רווח-החזקת משפחה.

• הוסף לסימניות
ארגון חסד-חסד זה לא לנצל את השני-אני בטוחה שיש לעוסקים בארגון משכורות והם לא היו רוצים שיקצצו להם מהן-כנ"ל לגבייך, אני גם חושבת שאפשר לנצל את כשרון הגרפיקה לחסד בזמנים פנויים-אבל רק את תבחרי היכן ומתי!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפה_פה;344317:
אנו רוצים לעבוד איתך בדברים שוטפים, ארגון xxxx xxxx הוא ארגון התנדבותי
וסכומים כאלה לא מתאימים לנו!!!!!!!!!!!!!!!
מעניין אם זה ששלח לך תמייל גם עובד בתנדבות...

• הוסף לסימניות
אבל אני חושבת זכות כל בנ"א להחליט היכן להתנדב וכמה, ואין לאף אחד זכות לנדב אחרים!!!
מקסימום אפשר לבקש, אבל שוב לבקש ולא לדרוש!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפה_פה;344426:
גיניגית, כל הכבוד, תמשיכי לעשות חסד ותזכי למצוות.
אני לא מכירה כזה מושג זמן פנוי אז אני לא יכולה להתנדב ובנוסף לזה גם לי יש ארגון ללא כונת רווח-החזקת משפחה.

הדיון הזה לא חדש, והוא כבר עיצבן לא מעט אנשים פה.

אני אישית לא רואה בעיה בלתרום עבודות גרפיקה כשאני יכולה ורוצה.
"תרומה" תחת לחץ פירושה ניצול.

אני כן בהחלט בדעה שכל מה שיהודי תורם לעם ישראל הוא רק מרוויח (כל עוד זה לא בא על חשבון עצמו והמשפחה, וכל אחד עושה את החישוב עם עצמו איפה הגבול).

אבל כנראה בתור חב"דניקית המושג הזה מאוד חזק אצלי, הרי יש לי חברות קרובות שהקריבו הכל, ממש הכל.
כולל נוחות כלכלית ופיזית, דירה ליד ההורים, מכולת במרחק הליכה, תלמוד תורה וגנים, חברים לילדים, ונסעו לקצה העולם לשליחות.
בשביל מה? בשביל עם ישראל.
בשביל שעוד בחור יהודי יניח תפילין לראשונה בחייו בגיל 23.
בשביל שעוד בחורה תלמד להדליק נרות שבת, ואולי במקום להסתובב בהודו בחוסר מעש (במקרה הטוב) או בין עובדי ע"ז (במקרה הגרוע) תחזור ארצה ותתחיל ללמוד יהדות.

אני שומעת את הסיפורים הללו מקרוב מאוד, ובתור אחת שחיה בחממה שלי... זה מנער אותי כל הזמן. כל ישראל ערבים זה לזה, והצלת הנפשות של אחינו שלא זכו לגדול באור התורה היא משהו נעלה וגדול הרבה יותר מכל סכום בחשבון הבנק של מישהו.

סליחה על הנאום, באמת.
רק משהו קטן אחרון -

לא מזמן שמעתי מכלי ראשון סיפור על יהודי, קיבוצניק לשעבר, שחי בין גויים, במנזר של ע"ז במזרח הרחוק. יהודי לא צעיר, שכבר 12 שנה חי שם, מנותק מהעולם לגמרי, בלב הג'ונגלים.

איך השליח המקומי (בעלה של חברתי) הגיע אליו, זה כבר סיפור ארוך מאוד.

אבל העובדות שהיהודי הזה תוך מס' שבועות מהפגישה הוריד את בגדי הע"ז ועבר ל...ג'ינס (!) עד כדי כך היה רחוק. כיום הוא חובש ספסלי ישיבה ידועה, כמובן גם את הג'ינס השאיר מאחור, יחד עם כל עברו הלא-מרנין.

זה רק סיפור קטן אחד, וכל יהודי הוא עולם מלא.
תחשבו על זה.

• הוסף לסימניות
אני נזכר כעת מביטוי באנגלית: ביזנעס ביפור פלעז'ער לאמר: העסקים קודמים לתענוגות. ישנם מצבים בהם החסד הוא סוג של תענוג שאיננו יכולים להרשות לעצמנו. הרי ברור לכולנו שלעשות חסד זהו דבר חשוב. אבל לכל זמן ועת. במשרד היה עובד, בארגון היה מתנדב. אין זו סתירה בכלל לחינוך שקיבלנו על מעלת החסד והסיוע לזולת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י st28;344453:
מעניין אם זה ששלח לך תמייל גם עובד בתנדבות...
זה לא כ"כ מעניין.
הסטטיסקה מוכיחה שרוב האנשים המנצלים אחרים, הם אלו שלא ירצו שינצלו אותם.
כמעט ואין ספק שמי שניסה לנצל אותך מקבל הרבה אחוזים על העבודה שלו.
(וידוע הסיפור עם המתרים וה999 דולר מתוך ה1000)

• הוסף לסימניות
מה שאותי הכי קומם פה, זה הנסיון להפעיל לחץ פסיכולוגי, שהוא כותב: אנו רוצים לעבוד איתך בדברים שוטפים. הוא פשוט מנסה להפעיל לחץ, שההרגשה תהיה שאתם מפסידים פה הזדמנות פז. זה התנהגות ממש לא יפה.

• הוסף לסימניות
אני לא דואגת.

הבנאדם ימצא מישהו שיעשה לו ב20 שקל עבודה או את כל העבודות השוטפות ב150 לחודש.

ואתם תראו שרק הרווחתם מהעסק. למה? נגיד שהוא יתפשר ויסכים לשלם כי הוא מבין שאתה לא עובד בהתנדבות... אז תראה ממנו רק צרות! הוא שילם אז מגיע לו. לא? ואחרי שיצא לך המיץ הוא יגיד זה ארגון שמתבסס על תרומות אז נעשה התרמה ונביא את הכסף עוד חצי שנה...

מי שמנסה להוריד מהכסף לא שווה לעבוד איתו- פשוט לברוח!!!!!

• הוסף לסימניות
סתם, ע"מ שלא יצא לעז על ארגונים למיניהם.
אני עובדת עם ארגון שכולו התנדבות על טהרת ההתנדבות, אנשים יקרים שמקדישים מזמנם לילות וימים, והם לא מובטלים...

ועם כל זה הם מעולם לא "התרימו" אותי, ועל כל עבודה דואגים שאקבל את המגיע לי...
כן בהחלט לפעמים אני מורידה את המחיר, או נותנת עבודה כלשהי בחינם. מבחירתי...

אתם לא תשלחו ידכם לכיס של משהו, ותעבירו את הכסף לצדקה, התרמת אנשים בעל כורכם היא דבר מגונה ואני חושבת שאף אסור.
תרומת עבודה היא תרומה לכל דבר, רק חבל שלא כולם מעריכים זאת.

אגב, בעבר כשעשיתי עבודה במחיר מאד מאד טוב למשהו שהייתי מעונינת "לתרום לו" ידעתי אותו במחיר האורגינלי:
1. הנותן מתנה לחברו צריך להודיעו.
2. שלא יחשוב שזה המחיר במקרה ואי פעם לא ארצה להתנדב, או שיפנה למשהו אחר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה