כללי גרפיקאים - אל תקחו את זה אישי...

• הוסף לסימניות
לעשות חסד עם שכן מהרחוב שלך זה דבר עצום. אני לא עוסקת בהשוואות.
זו רק הייתה דוגמה יפה לנושא של - עד כמה מגעת הקרבה אישית למען הזולת. עד כמה יהודי מוכן לוותר על הנוחות האישית שלו, והרווח הכלכלי שלו, למען יהודים אחרים.

אני מבינה שזה נושא רגיש, אז נעזוב את זה.

• הוסף לסימניות
אפשר לשקול לתת דברים במחירים נמוכים יחסית תמורת איזכור שם הגרפיקאי בצד + מספר טלפון.
ארגון חסד כבר אמרנו?

• הוסף לסימניות
סתם מעניין אותי -
זה שהציע את העבודה וכו', מתנדב שם, או מקבל שכר?

• הוסף לסימניות
קחו בחשבון שלעיתים לקחת חסות על ארגון מסויים שפעילותו נוגעת לליבכם זהו מהלך שיכול גם לקדם אתכם.
אבל זה רק מרצון ומהחלטה מודעת שלכם. ובשום אופן לא התנהלות רופסת מול נצלנים למיניהם, שעושים חסד על הגב של אחרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפה_פה;344426:
גיניגית, כל הכבוד, תמשיכי לעשות חסד ותזכי למצוות.
אני לא מכירה כזה מושג זמן פנוי אז אני לא יכולה להתנדב ובנוסף לזה גם לי יש ארגון ללא כונת רווח-החזקת משפחה.

יפה פה, את צודקת בטענותיך, באמת כשאין זמן פנוי, אי אפשר לעשות זאת ולדעתי צורת התגובה שלהם באה מנקודה קצת שחצנית. ככה זה משתמע מדבריהם. במקומך גם אני הייתי מראה להם את הדלת. תגובתי היתה למישהו אחר שכתב שם לא לך.

ארגוני החסד שאני תורמת להם מזמני בחינם הם כאלו שתורמים מעצמם בחינם ולא סתם כאלה שמנסים לנגן לי על מידת הרחמנות כמו אלו שכתבו לך. את התרומה אני מורידה ממעשרות.

• הוסף לסימניות
עוד משהו, כל אחד צריך לשאול את הרב שלו, לפני כמה שנים שאלתי אם אני יכולה לחשב עבודה התנדבותית כמעשר ונפסק לי שאני צריכה לקבל את התשלום ואז לתת אותו חזרה לארגון. ולמעשה מספיק שהם יסכמו בע"פ שהם משלמים לי סכום מסוים, ואז אני אומרת תשאירו את זה אצלכם כתרומה ממני

• הוסף לסימניות
צודקת. באמת ביררתי וזה מה שנפסק לי. מסתמא לאחרים אולי יפסקו דברים אחרים. כל אחד ומנהגיו.

• הוסף לסימניות
מי שמבקש טובות הוא אחד שלא מבין בכלל למה הוא הולך לגרפיקאית (היא עושה בדיוק מה שאני עושה בוורד ולוקח לה יותר זמן ממני).
קופת העיר לא עובדים עם מתנדבים באף שלב משלבי הפרסום שלהם, וכך גם חסדי נעמי או עזר מציון, מי שמכבד את עצמו ואת בעלי המקצוע שעובדים איתו לא מבקש טובות ולא מכתיב מחירים.

• הוסף לסימניות
אפשר ומותר לבקש טובות-אבל לא להכריח אנשים לעשות את זה. אם הגישה היא נצלנית כמו שתארו פה-עדיף לברוח מאנשים כאלו כמו מאש-לא להתעסק איתם כלל!

• הוסף לסימניות
אני גם חושבת שמחסד אף פעם לא מפסידים, אבל זה צריך לבוא ממני. אם מישהו יכריח אותי - יש לנו דלת החוצה.
מה שאני עושה בדר"כ כשאני עובדת לאירגוני חסד או בית כנסת שצריך לפעמים איזה משהו. אני נוקבת במחיר לפני העבודה. וכשאני מגישה את העבודה אומרת להם מהו סכום התרומה שלי. ואז שנינו יוצאים בהרגשה טובה אח"כ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י LF4;344708:
אני גם חושבת שמחסד אף פעם לא מפסידים, אבל זה צריך לבוא ממני. אם מישהו יכריח אותי - יש לנו דלת החוצה.
מה שאני עושה בדר"כ כשאני עובדת לאירגוני חסד או בית כנסת שצריך לפעמים איזה משהו. אני נוקבת במחיר לפני העבודה. וכשאני מגישה את העבודה אומרת להם מהו סכום התרומה שלי. ואז שנינו יוצאים בהרגשה טובה אח"כ.

גם זה רעיון!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפה_פה;344317:
אנו רוצים לעבוד איתך בדברים שוטפים... וכמובן עם המשך לעבודה רבה...
מהנסיון שלי, כל אלו שדיברו איתי על המשך לעבודה רבה... (וכמובן גם הבטיחו שיפרנסו אותי... ויפרסמו אותי... :rolleyes:) עדיין לא הופיעו שוב...(?) [אלו שהגיעו שוב, הם אלו שלא דיברו יתר על המידה],
בנושאי עבודה ופרנסה בפרט, צריך הרבה ביטחון בקב"ה שהפרנסה רק ממנו, והרבה קור רוח (כמובן עם אדיבות וסובלנות) כלפי הבריות (ושגעונותיהם לפעמים) באשר הם.

• הוסף לסימניות
באופן אישי
אני דואג שיהיה לי ארגון מסוים שבו אני מתנדב ולו אני עושה דברים בחינם. (ללא קשר לנתינת הצדקה מהעבודות)
ארגונים אחרים, עם כל הכבוד, צריך לקחת כסף... ככלות הכל זה המקצוע שלנו.

וכמו שאמר כבר מישהו, ש'טרמפ' לא מבקשים מנהג מונית. (למרות שהיו כמה נהגים שפשוט החליטו לקחת אותי חינם [ועוד לתת לי דמי חנוכה :)].
זה כלל ברור וידוע בעולם, לא מבקשים עזרה חינם, ממי שזו מלאכתו. ניתן להתרים אותו כספית, אך לא לנצל את עבודתו..

בשו"ט.

• הוסף לסימניות
אני כן בהחלט בדעה שכל מה שיהודי תורם לעם ישראל הוא רק מרוויח (כל עוד זה לא בא על חשבון עצמו והמשפחה, וכל אחד עושה את החישוב עם עצמו איפה הגבול).

אבל כנראה בתור חב"דניקית המושג הזה מאוד חזק אצלי, הרי יש לי חברות קרובות שהקריבו הכל, ממש הכל.
כולל נוחות כלכלית ופיזית, דירה ליד ההורים, מכולת במרחק הליכה, תלמוד תורה וגנים, חברים לילדים, ונסעו לקצה העולם לשליחות.
בשביל מה? בשביל עם ישראל.
בשביל שעוד בחור יהודי יניח תפילין לראשונה בחייו בגיל 23.

את שוכחת שבשביל שיהיו כאלה שימסרו את כל ממונם, צריך לדאוג לסביבה שלה יהיה ממון לממן את כל הפעילויות של זה. תשאלי פעם שליחים אם הם סוגרים את החודש, ואיך הם בכלל יכולים לחתן ילדים וכו'... אני חושב שזה הקרבה שיכולה להיות רק אם יש סיוע מהאחרים. והאחרים האלה הם את וכולנו.. שבעצם מפרנסים, תורמים (בין בזמן בין כסף - אף אחד פה לא ציין שהוא לא תורם בכלל! אלא שיש לו עדיפות לארגון, לארגון הזמן שלו, למשפחתו וכו').

• הוסף לסימניות
לפעמים עדיך לעשות עבודות בחינם מאשר לקחת עליהם מחירי רצפה, לפחות תרגישי שעשית מצווה וגם לא גרמת לזלזול בעבודות שלך. ברגע שתקחו מחירי רצפה מארגונים התנדבותיים, פחות יעריכו את העבודה שלכם.
באופן אישי מידי פעם אני עושה עבודות בחינם לארגוני חסד אבל בשום פנים ואופן לא במחירי רצפה.

• הוסף לסימניות
גם אם תהיי הפראיירית שתסכים לעשות להם בחינם, תמיד תמצאי אח"כ שהם שילמו טבין ותקילין לכל שרשרת ההפקה שאחרייך: הדפוס, ההפצה וכל הכרוך, שפשוט הראו להם את הדלת. אז אם את 'פראיירית גאה' (וזה לא בושה) ולקחת בחשבון את האמור אז 'תפדלי'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה