כללי גרפיקאים שמוציאים עבודות לפני שמשלמים

• הוסף לסימניות
מה דעתכם?
למה במקצועות אחרים אין כזה מושג שמוציאים עבודה לפני תשלום או לפחות ערבונות, ובגרפיקה כן?

• הוסף לסימניות
ומי שמתחמק ולא משלם, יש גם פתרון בשבילו...:)

קבצים מצורפים

• 83769.wmv
    KB 979.7 · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
הלואי והמצב היה אחרת, אבל זה המצב הנתון, ומה שנשאר לנו זה רק לעמוד על המשמר שישלמו.

• הוסף לסימניות
כשאני מזמינה טכנאי למכונת כביסה, קודם הוא עושה את העבודה ואחר כך אני משלמת לו. לעולם אינני נותנת כסף מראש לשום בעל מלאכה.

ככה זה בכל מקום.

[אגב, למה יש לאשכול הזה ריח מוכר של קנטרנות?]

• הוסף לסימניות
ג'ינג'ית - הוא מתכוון לכך, שאת כגרפיקאית, כבר ביצעת את העבודה עד תום,
ולפני שאת מקבלת תשלום את כבר נותנת לו דיסק של החומר סגור להדפסה, או
אפילו שולחת בעצמך להדפסה עבורו.

זה כבר הרבה אחרי שטכנאי מכונות הכביסה הלך הביתה ושתה כוס קפה....

• הוסף לסימניות
לא יודעת למה הוא הבין את זה. לא כתבתי שנתתי את החומר מוכן לדפוס. כתבתי שהלקוח מוצא תירוצים לא לסיים את העבודה שלא יצטרך לשלם כבר יותר מחודשיים. היות וזה כריכה לחומש, במילא יש לו את בראשית [שלא באיכות דפוס] ומצא תירוצים למה אין לו "זמן" לקבל גם את שאר הארבעה.

אולי לא הסברתי את עצמי נכון.

בכל אופן, העבודה יצאה מאד יפה, ומן הסתם אמצא למי למכור את זה וההפסד כולו שלו. אותי כגרפיקאית כבר אין לו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;259158:
הלואי והמצב היה אחרת, אבל זה המצב הנתון, ומה שנשאר לנו זה רק לעמוד על המשמר שישלמו.

אין מה לעשות כנראה שצריך ללמוד את זה בדרך הקשה...
לי גם (כמו כולם....:rolleyes:) היה לקוח שלא שילם המון זמן וכמעט ומקרה כזה חזר שוב על עצמו לפני שבועיים, היתה לי לקוחה שעשתה עבודה וכשבאה לקחת את העבודה בבוקר אמרה לי כל מיני סיבות למה אין לה עכשיו ת'כסף ושבערב היא מביאה לי ובימים הראשונים היא דחתה אותי כל פעם ל'מחר' ועבר עוד יום ועוד יום והבחורה אפי' לא עונה לטלפונים, עד שהחלטתי שאני עושה לזה סוף ועשיתי שמיניות באויר כדי להשיג אותה ולא עזבתי אותה עד שהיא באה כמו טטאל'ה ושילמה.
זה מה יש, צריך להתחיל לעמוד על שלנו....
ו...ה' יעזור לכולם!

• הוסף לסימניות
אני לא נותנת את העבודה ללקוח, עד שאני מקבלת את כל הסכום שמגיע לי!!!
הייתה לי לקוחה לפני כחצי שנה, ערכתי לה כמה קליפים לאיזה כנס שהיה לה.. והגיע יום לפני הכנס, והיא ביקשה שאשלח לה את הדיסקים עם איזה אברך שלומד בשכונה שלי וגר באיזור שלה.. ואת הכסף תיתן לי אחרי שתקבל הכנסה מהכנס...
אמרתי לה שעד שאני לא מקבלת את הכסף ביד, היא לא מקבלת את הדיסק... תאמינו לי שהיה לי מאד(!) קשה להגיד את זה, יום לפני הכנס!!!
בסופו של דבר היא הפכה עולמות למצוא מישהו שיישלח לי לפחות חלק מהסכום.. (אחרי רחמים שלי..הסכמתי!)
אך, את כל החומר המקורי שהיא נתנה לי מראש, כדי לעבוד, לא שלחתי, ורק לאחר שהיא שלחה לי את שאר התשלום, שלחתי לה חזרה את החומר המקורי...
לפעמים צריכים להיות קשים, אחרת... נהיה פראיירים!!!
חבל כשדברים כאלו נעשים אך לשנות אותם לא נשנה.. אבל אנחנו צריכים לדעת איך להתמודד עם זה..

• הוסף לסימניות
אצלנו אנחנו לא עושים כלום לפני שמקבלים 50 אחוז, וכשהלקוח מקבל את התמונות כדי להגיב הוא חייב לשלם עוד 25 אחוז...

• הוסף לסימניות
היה לי גם מקרה של לקוחה שהיתה צריכה לטוס עם פרוספקטים שעיצבתי לה לחו"ל (כולל הפקת דפוס). היא לא גרה בעיר שלי, ובעלה בדיוק היה בעיר כשקיבלתי את הפרוספקטים מהדפוס, אבל היא אמרה שאין לו כרטיס אשראי להוציא כסף ואת הפנקס צ'קים הוא השאיר בבית (גם ככה אני לא מקבלת צ'קים...) ובקיצור אין לו איך לשלם לי אבל שאני אתן לו את הפרוספקטים כדי שהיא תוכל לטוס איתם לכנס והוא ישלם לי למחרת. יש כאלו שהיו מוותרים אבל כשפתחתי את העסק החלטתי שאני לא נותנת לבן אדם עבודה עד שהוא משלם. בקיצור בסוף היא עשתה לי העברה בנקאית בו במקום, קיבלתי אישור מהבנק שהכסף נכנס ונתתי לבעלה את הפליירים...
במקרה נוסף לקוחה נתנה לי את רוב הסכום - ואמרה לי שבעלה יקבל פיצויים עוד כמה ימים והיא תשלם את היתרה. אומנם חרגתי ממנהגי ונתתי לה את הפליירים המודפסים - אבל רק חצי מהכמות - ואמרתי לה כשתבואי פעם הבאה תקחי את השאר...
ככה זה - צריך לעמוד על שלנו ולקבל את שכרנו.
בהצלחה לכולם.

• הוסף לסימניות
ומה לעשות שלפעמים הגרפיקאי הוא גם פסיכולוג....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י orli_dimri;259604:
ומה לעשות שלפעמים הגרפיקאי הוא גם פסיכולוג....

וגם השופט וגם ההוצאה לפועל (גביית התשלום בכוח)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה