כללי גרפיקאית ואסטרטגית - הולך ביחד?

• הוסף לסימניות
בתור גרפיקאיות, איך אתן מגדירות: רב הגרפיקאיות אוהבות לעצב ולא אוהבות לחפור באסטרטגיה (מקסימום עובדות בשיתוף פעולה עם אסטרטגית), או שיש הרבה שכן נהנות מגם וגם? (או שיש כאלו שעושות בריף אבל לא עם השקעה רצינית של חקר שוק, ניתוח נתונים וקהל יעד, אלא משהו חביב)
איך אתן? איך מי שאתן מכירות?

התשובות שלכן חשובות לי מאד!

• הוסף לסימניות
אוהבת גם וגם
אני עושה בריף וניתוחים אבל ברמה טובה ופחות מעמיקה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סתם;1678533:
אוהבת גם וגם
אני עושה בריף וניתוחים אבל ברמה טובה ופחות מעמיקה

כנ"ל. אבל תמיד אני מציעה ללקוח גם עבודה עם אסטרטגית מקצועית

• הוסף לסימניות
אוהבת את שתי התחומים מאוד.
אני עושה אסטרטגיה עמוקה עם חקר שוק, ניתוח נתונים, ומציאת קונספקט.
אח"כ נהנית לעבור לשלב העיצוב ולעבוד בלי לסטות מילימטר מהבריף והקונספט. זה הכיף הכי גדול שלי.

כמובן שיש לקוחות שאני עושה משהו קליל יותר, תלוי מה ומי (וכמה מוכנים לשלם ;))

• הוסף לסימניות
אני משמשת זה קרוב לעשור, גם וגם.
אני חושבת שארט דירקטור אמיתי הוא כזה שרואה את כל הפרסום בראיה הוליסטית
יכול בשעות הצורך להיות קופירייטר, קראיטייב ולבנות אסטרטגיה.
לא שזה הכי בריא, כי מעצב צריך להשקיע את הראש בעיצוב, ולאסטרטגיה צריך הרבה זמן.
אבל מאוד נחמד לי ללוות פרסום בכל התהליך, ואני מרגישה הרבה הרבה יותר מחוברת ואני חושבת שהלקוח מרגיש את זה בתוצאה.
ואני עושה את זה כבר שנים במשרדי פרסום

• הוסף לסימניות
בד"כ אני עושה לבד משהו קליל משלש סיבות
1. תקציב הלקוח
2. קשה לי להכנס לראש אחר וזה לוקח יותר זמן לפעמים
3.אני פחות אוהבת להיות ביצועיסטית זה מעייף ומתיש לתזז בין הרצונות של הקופי (שלפעמים לא ישימים עיצובית) והלקוח (כנ"ל)
אבל אין ספק שעבודה מקצועית היא שית"ופ של כל אחד עם הכשרונות שלו ולכן מומלץ לקחת קופי /אסטרטג

מעניין אותי לדעת אם יש עוד כאלו שמתקשים להכנס לראש של השני או שאני יחידה בדור:(

• הוסף לסימניות
לדעתי זה חובה בשביל עצמאית, גם כדי לחסוך עלויות וגם כדי להרוויח קצת יותר.
אני באופן אישי לא נהנית מעיסוק באסטרטגיה וממש מתחמקת מזה. אולי כי אני מרגישה שלא למדתי את זה מספיק לעומק ולא הכל יושב לי כמו שצריך. אולי זה דבר שבא עם הנסיון.
זה גם מאד קשור לאופי. אני מכירה מעצבות מוכשרות ברמות-על שלא מסתדרות אפילו עם אינדיזיין מרוב שזה "מרובע", כהגדרתן. לא לכל אחת מתאים החפירות של סקרים ומחקרים.

• הוסף לסימניות
גם וגם מאוד ומאוד :)

• הוסף לסימניות
כשבונים פרסום לפי אסטרטגיה נכונה וקונספט טוב. הסיפוק "שעושים את הדבר האמיתי" הרבה יותר חזק.

נכון, כשמקבלים הוראות מאסטרטג או קופירייטר חיצוני - מייד עולה טבע המרדנות שלנו, "במה אני יכול לעקוף אותו ולא לשמוע בקולו". אבל כשעושים את כל התהליך לבד [בהנחה, שאתם יכולים] הסיפוק מהעבודה הרבה יותר גבוהה - מעיצוב טוב בלי הקונספט והאסטרטגיה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י itzuvim;1679528:
מייד עולה טבע המרדנות שלנו, "במה אני יכול לעקוף אותו ולא לשמוע בקולו". אבל כשעושים את כל התהליך לבד [בהנחה, שאתם יכולים] הסיפוק מהעבודה הרבה יותר גבוהה - מעיצוב טוב בלי הקונספט והאסטרטגיה

ביג ביג לייק...

אני כותבת בריפים (והרבה...) בעצמי. לא יודעת למה, הלקוחות שלי לא ממש מתלהבים מאסטרטגיה חיצונית משום מה.

• הוסף לסימניות
לא יכולה להבין עבודה ומטרה של לקוח בלי להבין את האסטרטגיה שלו! העבודה פשוט לא תצליח לי!

• הוסף לסימניות
השאלה לא הייתה אם אתם עובדים עם או בלי אסטרטגיה-
אלא אם אתם עושים בנוסף לעבודת העיצוב גם אסטרטגיה או שמעדיפים לעבוד עם אסטרטג חיצוני.

לדעתי צריך לחדד את השאלה-
האם למדתם חוץ מעיצוב גם אסטרטגיה בקורס מקיף ועמוק?
או שהאסטרטגיה שאתם עושים מתבססת על כמה שיעורים/הרצאות שנתנו בקורס עיצוב גרפי?
כי לדעתי האופציה השניה היא עוול לרב הלקוחות למעט כאלו ממש קטנים.

ואני...
לא אוהבת לבנות אסטרטגיה- אפפעם לא יודעת להחליט מה נכון ואיזה ערכים כדאי לבחור. (יש לציין שדווקא כן למדתי... אבל כנראה שהקורס לא היה משהו...:/)

אם יש כאן מישהי שהיא אסטרטגית+קופי מעולה אני יותר מאשמח לעבוד בשיתופי פעולה-
זה שמקבלים אסטרטגיה ממשהי חיצונית לא הופך את המעצבת ללא מבינה... היא בהחלט יכולה לעשות שיחה של 15 דק' עם האסטרטגית ולהבין מה עומד מאחורי הבחירות.

בכל משרד גדול שמכבד את עצמו יש חלוקה ברורה בין התפקידים.

• הוסף לסימניות
במקום העבודה שלי הבוסית היא גם האסטרטגית.
החוויה היא אדירה. כשאת נמצאת בכל התהליך של בניית האסטרטגיה מהצד.
את מתחברת אליה יותר ומבינה אותה ואת הצורך בה יותר מתמיד.
כך גם קל יותר להאמין שהיא עובדת.
אני חושבת שמה שחשוב שיהיה קשר הדוק מאד מהשלב הראשון של המעצבת בתהליך. כך בשלב הסופי של העיצוב, קל הרבה יותר לזרום.

• הוסף לסימניות
א' - אפשר לעבוד עם אסטרטג ביחד. לא צריך להגיע למצב של מלחמה נגדו... אדרבא, מי אמר שלך, כגרפיקאית (ולאו דוקא) אין רעיונות טובים או זוית מבט שמדגישה נקודות שצריך לשים לב אליהם?
ב' - יש גרפיקאים שהאסטרטגיה 'בנויה להם בבטן'. קצת קשה לי להגדיר, אבל הם לא ניגשים לעבודה בלי להכיר את החומרים, המזמין, קהל היעד - ובונים את העבודה והתהליך בהתאם לזה.

• הוסף לסימניות
בגדול למדתי גם שיווק ופרסום בקורס עיצוב גרפי אבל אין מה להשוות למישהי שזה המקצוע שלה, עכשיו אני עובדת על כמה פרויקטים בשיתוף עם אסטרטגית מקצועית וזו עבודה בליגה אחרת לחלוטין!
אבל מה לעשות שלרוב הלקוחות אין את התקציב הזה...

• הוסף לסימניות
אסטרטג טוב נותן את הבסיס והכיוון הנכון וגם ערך מוסף. איתו לא צריך לריב רק צריך ליישם... ובקלות רבה יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;1679630:
השאלה לא הייתה אם אתם עובדים עם או בלי אסטרטגיה-
אלא אם אתם עושים בנוסף לעבודת העיצוב גם אסטרטגיה או שמעדיפים לעבוד עם אסטרטג חיצוני.

לדעתי צריך לחדד את השאלה-
האם למדתם חוץ מעיצוב גם אסטרטגיה בקורס מקיף ועמוק?
או שהאסטרטגיה שאתם עושים מתבססת על כמה שיעורים/הרצאות שנתנו בקורס עיצוב גרפי?
כי לדעתי האופציה השניה היא עוול לרב הלקוחות למעט כאלו ממש קטנים.

ואני...
לא אוהבת לבנות אסטרטגיה- אפפעם לא יודעת להחליט מה נכון ואיזה ערכים כדאי לבחור. (יש לציין שדווקא כן למדתי... אבל כנראה שהקורס לא היה משהו...:/)

אם יש כאן מישהי שהיא אסטרטגית+קופי מעולה אני יותר מאשמח לעבוד בשיתופי פעולה-
זה שמקבלים אסטרטגיה ממשהי חיצונית לא הופך את המעצבת ללא מבינה... היא בהחלט יכולה לעשות שיחה של 15 דק' עם האסטרטגית ולהבין מה עומד מאחורי הבחירות.

בכל משרד גדול שמכבד את עצמו יש חלוקה ברורה בין התפקידים.

למדתי בתוך קורס פרסום - חצי שנה אסטרטגיה בלבד.
אני מרגישה טובה בזה. וכמובן גם אוהבת את זה מאוד!
אולי אני משלה את עצמי? אשמח לשמוע מהמומחים אם למידה של חצי שנה חייב להיות שזה מעט מידי ואני עושה עוול ללקוחות...
קופי לא למדתי רציני, (רק כמה שיעורים, כהגדרתך) אז קופרייטרית אני לא מתיימרת להיות. ולוקחת לפעמים קופירייטרית מבחוץ.

• הוסף לסימניות
הי, אף אחד לא רב עם האסטרטג. זה בטוח לא כוונת המשורר itzuvim.

• הוסף לסימניות
קצת ערבבתם פה את תפקיד האסטרטג עם תפקיד הארטדיירקטור.
אסטרטג לא יחליט על צבעים,שפה ועל הויזו'אל.
אסטרטג יחליט לאיזה קהל יעד לפנות, איך לפרסם כמה זמן ואיפה, באיזה ערכים להתמקד וכו.
תפקיד המעצב הוא להבין את האסטרטגיה ולהעביר אותה לגרפיקה- זה פרושו של עיצוב.

(ובין לבין יש גם את התפקיד של הקופירייטר)

בעיני ערבוב בין התחומים הוא אילוץ.
אילוץ.

• הוסף לסימניות
אבל הרבה פעמים האסטרטג / קופי מביע את דעתו בקשר לעיצוב ומבקש איך יראו הדברים
וכאן מתחיל יצר המרדנות:):p:eek:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה