כללי גרפיקאית ואסטרטגית - הולך ביחד?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י poto12;1680378:
אבל הרבה פעמים האסטרטג / קופי מביע את דעתו בקשר לעיצוב ומבקש איך יראו הדברים
וכאן מתחיל יצר המרדנות:):p:eek:

אסטרטג לא אמור לתת התויות לעיצוב.
הוא יכול לאחר מעשה לתת הערות מיקצועיות.

(רק מסכן הלקוח... את דעתו בכלל שכחנו כאן :))

• הוסף לסימניות
עיצוב נכון זה בזמן ש- העיצוב מיצג חזותית את מה שהאסטרטג התכוון -ב-ד-י-ו-ק. על דברים מאין אלו יש מכבוד למילה של אסטרטג.
אך כאשר האסטרטג מתחיל 'להבין' בעיצוב- זה בעיה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1680388:

זה מה שכתבתי בהודעה הראשונה שלי
שלפעמים אסטרטג / קופי זה כאב ראש כי צריך לתזז בין הבקשות והשאיפות או לנמק כל דבר לקופי וללקוח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1680388:

ממש לא נכון.
חלק מהאסטרטגיה זה להחליט על הטון והסגנון של העיצוב. ואת זה מחליט האסטרטג.

האסטרטג אולי לא אמור לדעת "איך" מביעים ויזואלית את מה שהוא רוצה לשדר. איזה פונט ישדר את מה שהוא רוצה, אבל לתת הנחיות כלליות הוא חייב.
והאסטרטג גם חייב להיות מעורה בתהליך העיצוב, ולשמור שהמסר שלו אכן עובר. אחרת חבל על הכסף לשלם לאסטרטגיה.

אני חושבת שמי שמתמרדת זה כי היא פחות מבינה את האסטרטגיה וחשיבותה. בלי להעליב אף אחת... :)

ואגב, אני עובדת עם קופירייטרית (מבצעת לה עבודות) והיא מאוד מעורה בעיצוב. היא ממש מבינה. ולי זה כיף, סיעור מוחות.. מה יש?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1681204:
אני חושבת שמי שמתמרדת זה כי היא פחות מבינה את האסטרטגיה וחשיבותה. בלי להעליב אף אחת... :)

ואגב, אני עובדת עם קופירייטרית (מבצעת לה עבודות) והיא מאוד מעורה בעיצוב. היא ממש מבינה. ולי זה כיף, סיעור מוחות.. מה יש?

עדיין לא הבנתי מה הקשר בין אסטרטגיה לקופירייטינג :confused:

• הוסף לסימניות
במקרה הקופירייטרית שאני עובדת איתה עושה גם אסטרטגיה - היא כותבת שיווקית. אין מצב לכתוב קופי טוב ונכון ללא אסטרטגיה מקדימה.
כמובן שבמשרדי פרסום יש איש מקצוע נפרד לכל דבר.
אבל עצמאים זה כבר סיפור אחר.. אסטרטג יכול לעבוד כאסטרטג בלבד. מעצב יכול לעבוד כמעצב בלבד. אבל לכתוב קופי בלי לדעת אסטרטגיה, נראה לי בלתי אפשרי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1681245:
במקרה הקופירייטרית שאני עובדת איתה עושה גם אסטרטגיה - היא כותבת שיווקית. אין מצב לכתוב קופי טוב ונכון ללא אסטרטגיה מקדימה.
אבל עצמאים זה כבר סיפור אחר.. אסטרטג יכול לעבוד כאסטרטג בלבד. מעצב יכול לעבוד כמעצב בלבד. אבל לכתוב קופי בלי לדעת אסטרטגיה, נראה לי בלתי אפשרי.

יש לך טעות.
קופי ומעצב נמצאים באותו מצב כלפי האסטרטגיה-
שתייהם ניזונים ממנה, ושתייהם לא יכולים בלעדיה, אמנם הסדר עובד שקודם כל עוברים דרך הקופירייטר ואז הולכים למעצב- אבל אין קשר בכלל בין קופי לאסטרטגיה, ויכול בהחלט להיות בן אדם שסה"כ מתרגם את הרעיון של האסטרטג למילים טובות, נכונות ומוכרות.
כמו שיש הרבה מעצבים שלא נוגעים באסטרטגיה.

אסטרטג - "מה לומר"
קופירייטר- "איך לומר" מבחינה מילולית
מעצב- "איך לומר" מבחינה ויזואלית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1681245:

אפשר לקבל בריף מהאסטרטג, ולהמשיך את הקופי לפי קונספט.
אין שום צורך בלימודי אסטרטגיה לקופירייטר.
נכון, תמיד זה יכול להיות ערך מוסף, אבל לא חובה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;1681380:
יש לך טעות.
שתייהם ניזונים ממנה, ושתייהם לא יכולים בלעדיה, אמנם הסדר עובד שקודם כל עוברים דרך הקופירייטר ואז הולכים למעצב- אבל אין קשר בכלל בין קופי לאסטרטגיה, ויכול בהחלט להיות בן אדם שסה"כ מתרגם את הרעיון של האסטרטג למילים טובות, נכונות ומוכרות.

אסטרטג - "מה לומר"

אויש. איזה בלאגן!
1. מחקרי שוק
2. אסטרטגיה [פרסומית/מדיה]
3. מחלקת קריאייטיב [קופי+ארט]
4. ביצועיסטים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף הול;1681392:
אויש. איזה בלאגן!
1. מחקרי שוק
2. אסטרטגיה [פרסומית/מדיה]
3. מחלקת קריאייטיב [קופי+ארט]
4. ביצועיסטים

לא אמרתי שזה כל התהליך כולו- ניסתי לעשות סדר רק במושגים שעלייהם דברו באשכול ובינייהם בלבלו.

ובייננו לרב הלקוחות הקטנים-בינוניים איך מספיק תקציב בשביל לתפעל כזו מערכת כמו שכתבת, והם בד"כ יסתפקו באסטרטג/קופי/מעצב. (ולפעמים אפילו גם בזה לא :( )

• הוסף לסימניות
לדעתי עושים פה טעות שמערבבים הכל יחד.
כל תפקיד בפני עצמו
אין דבר כזה שבנאדם יכול לעשות הכל בצורה הכי מושלמת בכל התחומים האלו יחד
בכל אופן ב - 2 שדיברת עליהם.
לדעתי זה 2 תפקידים שונים
שבגלל הלקוחות הקמצנים זה נהיה לאחד...

זה כמו שתופרת תהיה מעצבת בגדים.
יש כאלה דברים אבל בודדים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;1681380:
יש לך טעות.

אסטרטג - "מה לומר"

ברור מאוד.
אבל,
(ואני מדברת עכשיו על מצב קיים בשוק, לא על איך זה היה צריך להיות בצורה אידיאלית)
לא חסר מעצבים שעושים חלטורות ומעצבים סתם, בלי שום אסטרטגיה. והם שורדים. עושים עבודות חמודות ואפילו יפות. והלקוח אפילו לא מודע לחוסר המקצועיות שיש בעבודה שהוא קיבל.

קופירייטר שעובד כעצמאי, אין מצב שהוא יעשה קופי בלבד!
איך ידע "איך לומר" אם הוא לא יודע "מה לומר"?
לכן הוא חייב או להעסיק אסטרטג, או ללמוד גם אסטרטגיה.
וזאת הייתה כוונתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף הול;1681390:
אפשר לקבל בריף מהאסטרטג, ולהמשיך את הקופי לפי קונספט.
אין שום צורך בלימודי אסטרטגיה לקופירייטר.
נכון, תמיד זה יכול להיות ערך מוסף, אבל לא חובה.

ראה את התגובה שלי לצברית.

כמובן שזה לא חובה. אבל יש קופירייטרים שעובדים בצורה הזאת, וכזאת היא שאני עובדת בשבילה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה