כללי גרפ עבור מקף וקו מפריד

• הוסף לסימניות
במסמך שאני עובד עליו יש בלגן בנושא של מקף קו מפריד. יש מילים שאין רווח בין המילה לקו בשני הצדדים, יש כאלה שיש בצד אחד, יש כאלה שיש להם רווח בשני הצדדים. הדרישה של הלקוח היא שבכל הספר יהיה קו מפריד הממוקם באמצע גובה האות ועם רווח לפניו ולאחריו, מלבד במקומות מסויימים מועטים שהוא סימן לי שצריך להיות מקף (למעלה באות) וללא רווחים. בחלק מהמקרים האלה אלו צמדי מילים קבועים שמופיעים הרבה פעמים וצריכים להיות ממוקפים ככה בכל הספר.
אתם יכולים לעזור לי עם גרפים מתאימים? תודה רבה!

• הוסף לסימניות
פרוג לא נותן טוב את צורת הביטוי.מעלה בזיפ בשדה החלפה, תן מקף עילי או "הרמה" לקו וכיו"ב<! )-(?! )[/CODE]

קבצים מצורפים

• גרפ.zip
    124 ביטים · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
לא כ"כ הבנתי מה אתה רוצה, אבל להלן שיעור קצר בהלכות גרפ:
  • כדי לחפש תו מסויים, אתה פשוט כותב אותו.
  • כשיש תו שאתה לא בטוח שהוא נמצא (דהיינו לפעמים נמצא ולפעמים לא), אתה מוסיף אחריו סימן שאלה.
  • כדי לא לחפש תו מסויים (דהיינו למצוא משהו שהוא לא תו מסיים) אתה מכניס אותו בסוגריים מרובעות כשלפניו סימן גג כזה ^ לדוגמא: [^התו שאתה לא רוצה]
  • לכן, אם אתה רוצה לחפש קו מפריד שלפעמים נמצא אחרי רווח, לפעמים לפני רווח, ולפעמים לפני ואחרי רווח, הנוסחה תהיה רווח, סימן שאלה, קו מפריד, רווח, סימן שאלה.
    קוד:
     ?- ?
אם אתה רוצה לדעת עוד דברים, רק תשאל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;683363:
לא כ"כ הבנתי מה אתה רוצה, אבל להלן שיעור קצר בהלכות גרפ:
  • כדי לחפש תו מסויים, אתה פשוט כותב אותו.
  • כשיש תו שאתה לא בטוח שהוא נמצא (דהיינו לפעמים נמצא ולפעמים לא), אתה מוסיף אחריו סימן שאלה.
  • כדי לא לחפש תו מסויים (דהיינו למצוא משהו שהוא לא תו מסיים) אתה מכניס אותו בסוגריים מרובעות כשלפניו סימן גג כזה ^ לדוגמא: [^התו שאתה לא רוצה]
  • לכן, אם אתה רוצה לחפש קו מפריד שלפעמים נמצא אחרי רווח, לפעמים לפני רווח, ולפעמים לפני ואחרי רווח, הנוסחה תהיה רווח, סימן שאלה, קו מפריד, רווח, סימן שאלה.
    קוד:
     ?- ?
אם אתה רוצה לדעת עוד דברים, רק תשאל.

כבר שנים שאני מחפש את הקוד הזה[^.]...
הוא לא מופיע בשום מקום! מהיכן עלית על זה?

הכרתי רק את הקוד להתאמה שלילית.

דרך אגב-
האם אתה מכיר גרפ למציאת מילים בודדות בסוף משפט?
או לפחות למציאת כל מילה אחרונה בכל הפסקאות?
תודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;683390:
כבר שנים שאני מחפש את הקוד הזה[^.]...
הוא לא מופיע בשום מקום! מהיכן עלית על זה?
נראה לי שבמדריך שהעליתי לכאן לפני כמה שנים זה מופיע..
האם אתה מכיר גרפ למציאת מילים בודדות בסוף משפט?
או לפחות למציאת כל מילה אחרונה בכל הפסקאות?
'מילים בודדות בסוף משפט' - האם הכוונה לשורות של מילה אחת בסוף פסקה?

למצוא מילה אחרונה בפסקה יש כמה אפשרויות, הפשוט ביניהם זה:
תעמוד אחרי רווח, חפש כל תו שהוא לא רווח, ויותר, וסימן פסקה.
קוד:
[RIGHT](?<= )[^ ]+\r
[/RIGHT]

• הוסף לסימניות
אופס, שלמה הקדים אותי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;683521:
נראה לי שבמדריך שהעליתי לכאן לפני כמה שנים זה מופיע..

'מילים בודדות בסוף משפט' - האם הכוונה לשורות של מילה אחת בסוף פסקה?

למצוא מילה אחרונה בפסקה יש כמה אפשרויות, הפשוט ביניהם זה:
תעמוד אחרי רווח, חפש כל תו שהוא לא רווח, ויותר, וסימן פסקה.
קוד:
[RIGHT](?<= )[^ ]+\r
[/RIGHT]

היכן נמצא המדריך הנ"ל?
ומ"מ מהיכן המידע עצמו, למיטב זכרוני זה לא מופיע בעזרה של התוכנה?
תודה רבה!

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה