עם בעל מקצוע?ריסוס בגינה וליד בורות הביוב שנמצאים בחצר מסביב לבניין
הוא לא מהיר בכלל והוא גם נח הרבה באמצעמה שיפה שהצלחת לצלם את היצור הנ"ל תו"כ ריצה...
אני חושבת שמה שכאן בתמונה מדובר על משהו גדול יותר, ס"מ +החרק שבתמונה נראה כמו חדקונית הקמח (באנגלית: Red Flour Beetle או Tribolium castaneum).
מדובר בחרק קטן בצבע חום-אדמדם, נפוץ מאוד בבתים, במיוחד באזורי אחסון של מזון יבש כמו קמח, אורז, תבלינים ודגני בוקר.
מאפיינים עיקריים:
- קטן (כ-3-4 מ"מ).
- גוון חום-אדמדם.
- פעיל בעיקר בלילה.
- נמשך למזון יבש – במיוחד קמח, דגנים וקטניות.
מה לעשות?
- לבדוק את המזווה – לחפש שקיות פתוחות או ישנות של קמח, פתיתים, קטניות וכו'.
- לזרוק מזון נגוע – אם יש סימנים של חרקים, קורים דקים או ריח מוזר.
- לנקות היטב את הארונות – עם חומץ או מים חמים וסבון.
- לאחסן במיכלים אטומים – כדי למנוע הדבקה חוזרת.
- אם ההתפשטות חמורה – ניתן להתייעץ עם מדביר.
לא נראה לי שזה זה, אצלי זה מגיע מהגינה ואף פעם לא מצאתי אותה ליד אוכלהחרק שבתמונה נראה כמו חדקונית הקמח (באנגלית: Red Flour Beetle או Tribolium castaneum).
מדובר בחרק קטן בצבע חום-אדמדם, נפוץ מאוד בבתים, במיוחד באזורי אחסון של מזון יבש כמו קמח, אורז, תבלינים ודגני בוקר.
מאפיינים עיקריים:
- קטן (כ-3-4 מ"מ).
- גוון חום-אדמדם.
- פעיל בעיקר בלילה.
- נמשך למזון יבש – במיוחד קמח, דגנים וקטניות.
מה לעשות?
- לבדוק את המזווה – לחפש שקיות פתוחות או ישנות של קמח, פתיתים, קטניות וכו'.
- לזרוק מזון נגוע – אם יש סימנים של חרקים, קורים דקים או ריח מוזר.
- לנקות היטב את הארונות – עם חומץ או מים חמים וסבון.
- לאחסן במיכלים אטומים – כדי למנוע הדבקה חוזרת.
- אם ההתפשטות חמורה – ניתן להתייעץ עם מדביר.
הוא במקרה מבית שמש?גם לנו היו בעיקר במטבח אבל גילינו כמה גם בארון בחדר שינה
סוג של תיקן גרמני,
הבאנו מדביר (400 ש"ח) וזה נעלם!!!
המדביר טען שזה מגיע מקרטונים שמגיעים מהסופר, ובאמת היינו בדיוק במעבר דירה...
זה לא מזיז להם, הם לא אוכלים אותו בכללזה נראה תיקנים
והם אכן בד"כ בארונות מטבח
הבנתי שזה בגלל הצירים של הארונות שם הם מטילים את הביצים שלהם
מה שעוזר לזה זה הג'ל נגד תיקנים הזה -
צפה בקובץ המצורף 1982109
בגדול ניתן להשפריץ קצת על הזוחלים קצת ספריי לניקוי חלונות זה חומר שיש לכל אחד בבית ומשמיד מיד את החרקים, אני אישית יש לי עכבישים ודגי כסף (בירושלים קומה עליונה עם רעפים דירה ישנה),זה נראה תיקנים
והם אכן בד"כ בארונות מטבח
הבנתי שזה בגלל הצירים של הארונות שם הם מטילים את הביצים שלהם
מה שעוזר לזה זה הג'ל נגד תיקנים הזה -
צפה בקובץ המצורף 1982109
זה נכון על יתושים וכאלה, שהורג אותםבגדול ניתן להשפריץ קצת על הזוחלים קצת ספריי לניקוי חלונות זה חומר שיש לכל אחד בבית ומשמיד מיד את החרקים, אני אישית יש לי עכבישים ודגי כסף (בירושלים קומה עליונה עם רעפים דירה ישנה),
מניסיון (לא רק אישי) זה עוזר.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //