וואו...זוכרת דיונים סוערים בנושא בין חברות שמגיעות ממקומות שונים...
מעולם לא השתמשנו בכלואיםחרדים: משחק "כלואים"
חילונים: "חיי שרה" (אין לי מושג למה קוראים לזה כך)
חרדים: משחק "כלואים"
חילונים: "חיי שרה" (אין לי מושג למה קוראים לזה כך)
שיא ה קיים גם באולפנות.יש לי כמה:
רק חרדים יגידו שיא ה.... חילוני לא יבין מה אתם רוצים בכלל
לצנתק זו גם מילה חרדית
פעם שאלתי בעבודה באיזה צום "מתי חצות...", לא הבינו בכלל שיש חצות גם ביום ולא רק בלילה
כמובן הקלאסה זה "איפה אתה אוחז..."
חרדי: מזרוחניק\ מיזרחיסט. חילוני: דתי
חילוני: שיעור אומנות חרדי: שיעור מלאכה
תלוי בדוברי אידיש או לאחרדים: רוגאלע ביחיד רוגאלאך ברבים
דתל/חילונים: רוגלך ביחיד רוגלכים ברבים
חילונים: העדה החרדית
חרדים: הציבור החרדי
חילונים: אושפיזין
חרדים: אורחים לחג הסוכות (קלטתי את זה השנה כשאסרו להזמין אושפיזין וכל החרדים לעגו על זה).
חילונים: עשרות ביטויים של בורות במקורות יהודיים שאיני זוכר אותם כרגע ואולי יעלו לי בהמשך.
אצל הדתל היו קוראים לאותו סובארו סובארו מתנחליםסובארו אברכים (יש היום כזה דבר?)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים