דרוש מידע דברים טובים שלמדנו וקיבלנו מהמחנכות/ים

• הוסף לסימניות
לי בכיתה ג' הייתה מורה מדהימה, מה שאני הכי זוכרת (ולטובה) שכשהתפרעתי והיא אמרה לי לצאת ולא יצאתי היא גררה אותי החוצה. (מדאגה ואהבה, לא מכעס או משהו דומה). היא הייתה קשוחה אבל אנושית וחמה. אני אוהבת אותה יותר מכל המורות שהיו לי.
מקרה עם מורה נוספת מכיתה ז': היא לימדה חומר שהכרתי אותו היטב, ואני לא הפסקתי להטריד אותה בשיעור ולהוכיח לה שהיא טועה. באמצע השיעור היא הודיעה לי שאת השיעור הבא אני אמסור... לא הענישה, לא כעסה, פשוט נתנה לי במה מכובדת להראות את ידיעותי. אין הרבה מורות כאלו.

• הוסף לסימניות
לי בכיתה ג' הייתה מורה מדהימה, מה שאני הכי זוכרת (ולטובה) שכשהתפרעתי והיא אמרה לי לצאת ולא יצאתי היא גררה אותי החוצה. (מדאגה ואהבה, לא מכעס או משהו דומה). היא הייתה קשוחה אבל אנושית וחמה. אני אוהבת אותה יותר מכל המורות שהיו לי.
:unsure: לא הבנתי למה אהבת את זה שהיא גררה אותך וכעסה עליך?
מקרה עם מורה נוספת מכיתה ז': היא לימדה חומר שהכרתי אותו היטב, ואני לא הפסקתי להטריד אותה בשיעור ולהוכיח לה שהיא טועה. באמצע השיעור היא הודיעה לי שאת השיעור הבא אני אמסור... לא הענישה, לא כעסה, פשוט נתנה לי במה מכובדת להראות את ידיעותי. אין הרבה מורות כאלו.
יפה שהמורה הגיבה לך יפה ובאדיבות..בד"כ זה מרגיז אותן
הלוואי שכל התלמידות תדענה את החומר על בוריו :)

• הוסף לסימניות
א הבנתי למה אהבת את זה שהיא גררה אותך וכעסה עליך?
היא הייתה מורה מדהימה, (עדיין) היה אכפת לה מהדרך ארץ שלי, כלומר ממני. היא עשתה זאת בשבילי, אני אוהבת מורות שיודעות להיות קשוחות כשצריך.
הלוואי שכל התלמידות תדענה את החומר על בוריו :)
כן, אבל המורות רוצות שהן ידעו אחרי שלימדו, לא לפני...

• הוסף לסימניות
היתה לי מחנכת ביסודי שהטמיעה אצלינו מידי שבוע אחרי התפילה את איגרת הרמב"ן, היא היתה ה"חזנית" ואמרה בקול מילה במילה. עד היום אני יודעת בע"פ את איגרת הרמבן בזכותה.

עוד מורה מיקצועית שזכורה לי מהיסודי שהיתה אהובה מאד כי היה לה אכפת באמת מהתלמידות לדוגמא, שהיתה מורה בשיעור אחר שהטילה עלינו איזה משימת כתיבה או משהו והרבה תלמידות היו לחוצות מאד מזה.השיעור הבא היה עם המורה המיקצועית הטובה וקלטה שהבנות לחוצות מאד ושאלה בכנות מה קורה,למה אנחנו ככה,אז בנות סיפרו לה על המשימה הקשה והמלחיצה. המורה הזו ברחמנותה על הבנות פשוט ביטלה את השיעור שלה או את רובו ואמרה לנו שכל מי שצריכה עזרה בעבודה שתיגש אליה ותעזור לה! אין מילים..

• הוסף לסימניות
מחנכת שעמדתי לספר לה משהו והיא ראתה שאני נסערת, אמרה לי "את בטוחה שאת רוצה לספר לי את זה?"
כשראתה שאני חושבת פעמיים, לא הסכימה לשמוע יותר!, ואמרה לי שאם אני אחליט שאני רוצה נדבר על זה מחר (כשאני אהיה רגועה).

• הוסף לסימניות
מחנכת שעמדתי לספר לה משהו והיא ראתה שאני נסערת, אמרה לי "את בטוחה שאת רוצה לספר לי את זה?"
כשראתה שאני חושבת פעמיים, לא הסכימה לשמוע יותר!, ואמרה לי שאם אני אחליט שאני רוצה נדבר על זה מחר (כשאני אהיה רגועה).
אישה עצמתית!
איזו רגישה וטובת לב!!
לדעת גם לא לשמוע זו דרגה..

• הוסף לסימניות
אשכול מרגש!

הולכת לאמץ ולבצע בל''נ את הרעיון עם השוקולד!

גם לי היו מורות מדהימות.... לא עולה לי סיפור מסוים, אבל מדהימות.
מורות לחיים.
בגללם הלכתי להיות מורה...

• הוסף לסימניות
אהבתי את האשכול
מדהים כמה מורה יכול להיות משמעותי.
כשהייתי בסמינר, התכתבתי בשיעור(מורה מקצועית) עם חברה כתבנו שם פילוסופיות שלמות על אמונה, וכן גם כתבנו משהו ממש משפיל על המורה, מעליב מאוד, למרבה עוגמת נפשינו המורה ראתה את ההתכתבות וביקשה את הפתק!
אין לתאר את הבושה שהיתה לי (אני זו שכתבתי את הלשה"ר) זוכרת שכתבנו מכתב סליחה מנסה להתנצל, והתביישנו מאוד.
כמה ימים אחר כך המורה הזו קראה לי והביאה לי ספר עטוף בעטיפת מתנה (שיחות נפש- על אמונה).
אני זוכרת שממש התפעלתי מהתגובה שלה, מה גם שלמדתי בסמינר ענק, והיא היתה מורה מקצועית.
אני חושבת שמזה למדתי על המורכבות של אנשים, ואיך אפשר לבחור להגיב הרבה לפנים משורת הדין.
בהערכה גדולה לכל המורים/ות!

• הוסף לסימניות
אהבתי את האשכול
מדהים כמה מורה יכול להיות משמעותי.
כשהייתי בסמינר, התכתבתי בשיעור(מורה מקצועית) עם חברה כתבנו שם פילוסופיות שלמות על אמונה, וכן גם כתבנו משהו ממש משפיל על המורה, מעליב מאוד, למרבה עוגמת נפשינו המורה ראתה את ההתכתבות וביקשה את הפתק!
אין לתאר את הבושה שהיתה לי (אני זו שכתבתי את הלשה"ר) זוכרת שכתבנו מכתב סליחה מנסה להתנצל, והתביישנו מאוד.
כמה ימים אחר כך המורה הזו קראה לי והביאה לי ספר עטוף בעטיפת מתנה (שיחות נפש- על אמונה).
אני זוכרת שממש התפעלתי מהתגובה שלה, מה גם שלמדתי בסמינר ענק, והיא היתה מורה מקצועית.
אני חושבת שמזה למדתי על המורכבות של אנשים, ואיך אפשר לבחור להגיב הרבה לפנים משורת הדין.
בהערכה גדולה לכל המורים/ות!
איזה מורה!
איזה גדלות ובגרות ככה לעשות!
פשוט ללמוד מהאשכול!
מדהיםםםםם

• הוסף לסימניות
ממש מתחשק לי שיכתבו את שם המורה או לפחות המוסד בו למדו המורות, מסקרנות מעניין האם המורות הנחמדות הן מהפרפריה או דווקא מהערים החרדיות, לתחושתי בפריפריה יש יותר חום והכלה מאשר במקומות הגדולים,
צודקת?

• הוסף לסימניות
מעניין האם המורות הנחמדות הן מהפרפריה או דווקא מהערים החרדיות,
סיפור אחד שכתבתי, היה בבית ספר יישובניקי
וסיפור אחר בבית ספר עירוני..

לתחושתי בפריפריה יש יותר חום והכלה מאשר במקומות הגדולים,
צודקת?
אז,:unsure:
לא נראה לי שזה קשור

• הוסף לסימניות
ממש מתחשק לי שיכתבו את שם המורה או לפחות המוסד בו למדו המורות, מסקרנות מעניין האם המורות הנחמדות הן מהפרפריה או דווקא מהערים החרדיות, לתחושתי בפריפריה יש יותר חום והכלה מאשר במקומות הגדולים,
צודקת?
אני חושבת שאת צודקת...
מנסיון בעיר שלי...יש אחד נחשב ויש פחות ושם מקבלים חום ואהבה והכלה מהצוות מה שבנחשב אין בכללל

• הוסף לסימניות
צודקת?
דווקא לי נראה שלא מחייב
זה עניין של גישה כללית של ביה"ס
מקום שההנהלה מכבדת רוב המורות מכבדות
מקום שהיחס מצד ההנהלה מזלזל זה מאפשר יותר
(כמובן שגם כאן יש יוצא מן הכלל ל2 הצדדים)

• הוסף לסימניות
צודקת?
לא בדווקא.
כי מספרים כאן על נשים מיוחדות ולא על על גישה של מוסד.

• הוסף לסימניות
ממש מתחשק לי שיכתבו את שם המורה או לפחות המוסד בו למדו המורות
האמת,
אני מדמיינת במה באורך אלפי מליארדי קילומטרים עם מורות ואנשי חינוך
(כמו אלו שנכתבו כאן באשכול..)
ו..חלוקת מדליות :)

• הוסף לסימניות
זכורה לי לטוב המורה מכיתה ז' שבאה איתי בהפסקה! למזכירות והתכופפה כדי לתקן לי עם סיכות בטחון את התפר בחצאית.
כמה ענווה! כמה כבוד ורגישות!
מורה אצילית ומיוחדת:)

• הוסף לסימניות
זכרון שלי מכיתה ד' (@יעל זלמנוביץ בעיר פריפריה ;)), הייתי תלמיד שמקשיב בשיעורים ויודע את החומר הנלמד.
מידי שבוע ביום חמישי המלמד היה עושה סבב בין כל התלמידים, כל אחד היה מקבל קטע מהגמ' אותו הוא היה צריך להסביר, באותו שבוע לא ידעתי להסביר את הקטע, המלמד ברוב רגישותו ותבונתו וויתר על ההפסקה שלו (חצי שעה!!!) ונשאר בכיתה ללמוד איתי ולהסביר לי את הגמרא, בשיעור הבא הוא חזר אלי שוב ואז כמובן - ידעתי להסביר את הנלמד כמו שצריך!
ירבו כמותו בישראל!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה