לימוד נהיגה דברים שלא ידענו על כללי וחוקי הנהיגה

• הוסף לסימניות
כידוע שלימודי הנהיגה הם בעצם אימון לעבור טסט ולא באמת מלמד לנהוג ובוודאי לא מקיף את כל כללי וחוקי התנועה כתוצאה מכך יש לנהגים חדשים הרבה הפתעות כואבות בכביש האם מישהו לימד אותך
על אורות גבוהים מתי רצוי ומתי אסור
חובה לנהוג בשני ידיים גם לאחר קבלת הרישיון אני חושב שרוב הנהגים לא נוהגים בשני ידיים
כמה נהגים זוכרים שאסור לעקוף מ- 50 מטר לפני מנהרה ועד 50 מטר לאחריה (למה אם כך הקו לא רציף)
איזה נורות ברכב מחייבים עצירה מידית ואיזה סובלים דיחוי
נהגים ותיקים כחדשים אם הופתעתם מכלל נהיגה מסוים או מחוק תנועה שלא ידעתם או ששמתם לב שאין מודעות לכך או שיש לכם טיפים ועצות פרקטיות לנהיגה בטוחה וטובה בבקשה עשו חסד ותשתפו את חברי הפורום זה יכול להציל נפשות ממש וכמובן גם ממון ישראל

• הוסף לסימניות
אל תגעו ברכב ללא ביטוח מתאים, לקחתם רכב מחבר והביטוח שלו לא מוגדר לנהג חדש, צעיר, וכד' זה אומר שאין לכם ביטוח אתם עלולים להסתבך עם חובות של מאות אלפי שקלים שמעתי על נהג שנסע ללא מלווה לאחר תשע בלילה פגע ברכב והסתבך עם 300 אלף שקל וכן על נהג חדש שרכש רכב וביום הראשון לפני שהספיק לעשות ביטוח פגע ברכב יוקרה ומשלם כבר כעשר שנים כאלפיים שקל לחודש על הטעות הזו, יש לי חבר נהג ותיק שהיה לו אי הבנה עם סוכן הביטוח והביטוח לא חודש לרוע מזלו באותו יום שרט רכב יוקרה חדש ושילם 7000 שקל מאמין שישנם המון סיפורים
אל תתביישו תוודאו תמיד שהביטוח מכסה אתכם, חמש דקות של נהיגה יכולה לסבך לשנים רבות ח"ו

• הוסף לסימניות
כמה נהגים זוכרים שאסור לעקוף מ- 50 מטר לפני מנהרה ועד 50 מטר לאחריה (למה אם כך הקו לא רציף)
אכן זה עבירת תנועה חמורה באתר הזה הוא מסייג את זה רק אם יש שילוט של מנהרה
חשוב לדעת שהאיסור הזה תקף רק אם הוצב תמרור “מנהרה” לפני הכניסה.

יש לציין שלא מצאתי באף מקום אחר שאם אין שלט מותר לעקוף במנהרה

• הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• חוברת-למידה-לתיאוריה.pdf
    3.2 MB · צפיות: 43
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כניסה לצומת בלי שיש אפשרות לעבור (אני רואה שיש המון אנשים שעושים את זה) 500 ש"ח קנס.
בלימת פתע ללא צורך למנוע תאונה 250 ש"ח קנס.
זכות קדימה לרכב בעלייה בכביש צר שאין מעבר לשני רכבים במקביל 250.

• הוסף לסימניות
מתוך המסמך:
נהג חדש - מספר הנוסעים ברכבבשלושת החודשים בהם יש נהג מלווה אין הגבלה במספר הנוסעים. בתום שלושת חודשים אלה ובמשך שנתיים מיום קבלת הרישיון או עד גיל 21 מותר להסיע רק שני נוסעים.

לכאורה לא מנוסח נכון.

• הוסף לסימניות
לזכור לשלם את אגרת רשיון הנהיגה.
שמעתי על כמה שגילו שהם נוסעים ללא רשיון.
גם לנהגים חדשים וגם אחרי 5 שנים.

• הוסף לסימניות
מתוך המסמך:
נהג חדש - מספר הנוסעים ברכבבשלושת החודשים בהם יש נהג מלווה אין הגבלה במספר הנוסעים. בתום שלושת חודשים אלה ובמשך שנתיים מיום קבלת הרישיון או עד גיל 21 מותר להסיע רק שני נוסעים.

לכאורה לא מנוסח נכון.
מה לא מנוסח נכון?

• הוסף לסימניות
יש לי המלצה חשובה שעדיין לא ראיתי שמופיעה בספרי התיאוריה ונלמדת בשיעורים-
שבאים לפנות ימינה מנתיב לנתיב (בעיקר בינעירוני) לא לפנות בצורת אלכסון שכך נוצר שטח מת שלא רואים אופנועים, ובכלל אם זה לפנות שתי נתיבים ימינה צריך להזהר שתראו במראה הימנית הכל וזה אפשרי אם לוקחים את האוטו לאט לאט ימינה ולא בחדות ובאלכסון!

אני על בשרי במקרה כזה שחתכתי שתי נתיבים ימינה שומע הרבה צפירות מאחוריי ולא הבנתי על מה המהומה, עוקף אותי אופנוען, חוסם לי את הכביש שלא אוכל להמשיך בנסיעה ויוצא אליי עם קסדה בפנים מאיימות וצועק צועק, ואני לא מבין מה הוא רוצה בשלב מסויים התקרב לאוטו והוריד לי את המראה השמאלית והעיף אותה..
רק לאחר זמן הבנתי את הטעות שלי- כנראה חתכתי אותו בגלל השטח מת שלא ראיתי אותו...
ברור שזה לעולם לא מצדיק שום התנהגות... בטח לא התנהגות בריונית ואלימה כזאת היא...

• הוסף לסימניות
נתקלתי בנהג שחסר לו שמן ברכב ובטעות מילא שמן בכמות גדולה מהנצרך כתוצאה מכך היה אסור לו לזוז עם הרכב כדי שעודף השמן לא יהרוס את הרכב הוא נאלץ לרוקן את השמן דבר שהיה כרוך במאמץ רב ובזמן מרובה
נהגים חדשים אם נדלק לכם מנורת השמן תבדקו במדיד ואם חסר אז תמלאו מעט מעט כדי שלא יעבור את הסימן במדיד,
מי שיודע זה נשמע פשוט אבל נהגים חדשים שלא שמעו ע"כ צריכים להיות מודעים לכך

• הוסף לסימניות
יישר כח!
כנהג עם ותק של למעלה מ-20 שנה, לא ידעתי על החוק הזה...
אני די בטוח שהוא לא היה קיים כשלמדתי נהיגה.
ונדמה לי שעשיתי את העבירה הזו לא מעט פעמים, (האמת שלא שמתי לב לקושי מיוחד בעקיפה), למזלי לא נתפסתי עד היום...
מהיום בל"נ אקפיד על כך, בזכותך.

• הוסף לסימניות
א. בדיוק בשביל הלמידה הזו יש ריענון נהיגה 5 שנים אחרי הרישיון. הרבה למדתי שם.
ב. לגבי מה שכתבו למעלה, בשום פנים ואופן אסור לחצות שני נתיבים בבת אחת. תמיד אחד אחרי השני.
ג. שטח מת זו לא גזירה, אפשר לטפל ולצמצם אותו. ברכבים ישנים [מאוד, 15+ שנה אחורה] עדיין יש מראות יחסית צרות. ברכבים החדשים יותר הגדילו אותן בדיוק בשביל זה. בריענון נהיגה המורה המליץ לכווין את המראה יותר החוצה, באופן שפחות רואים את דופן הרכב, ולהתרגל וזרוק מבט לא רק למראה אלא גם לדופן, מהחלון, וכך המראה מכסה יותר שטח. בכל מקרה בהשקעה של כמה שקלים (גג 30 ש"ח) קונים מראה פנורמית להתקנה מעל או מתחת למראה והיא פותרת בעיות פלאית.
ד. זו אכן צרה צרורה שלא מלמדים בשיעורי נהיגה טיפול בסיסי ברכב. ברכבים מעט ישנים [10 שנה+] כמעט חובה לבדוק לפחות פעם בחודש מים ושמן. אלו נקודות תורפה שיכולות לגמור מנוע. לא לשכוח שיש טיפול 10,000 ק"מ. החלפת שמן מנוע ופילטר אויר. חבר'ה במדרכות עושים אותו ב350 ש"ח בסה"כ, והספורטיבים יכולים ללמוד לעשות את זה לבד.
ה. יש חוק שאוסר על נהיגה בלי 2 ידיים על ההגה. לא כ"כ נאכף, רק כשצריך... המורה בריענון סיפר ששוטר נתן דוח לנהג ששיחק עם כפתור בורר התחנות ברדיו. הנהג ביקש להישפט. במשפט הוא טען שבדיוק כמו במותר ללחוץ על כפתור סנד בטלפון ככה מותר לתפעל את הרדיו. השופטים הסכימו איתו ודחו את התביעה של המשטרה. אז המשטרה הגישה תביעה חדשה בה הנהג נאשם שנהג ללא 2 ידיים על ההגה...

• הוסף לסימניות
יש חוק שאוסר לנהוג בנתיב שמאלי שלא לצורך עקיפה או פניה.
בד"כ לא נאכף, אך פעם נסעתי ברכב שעצר שוטר את הנהג על עבירה זו (ונתן רק אזהרה).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה