דרוש מידע דברי גדולי ישראל בנוגע לפורים בצל המלחמה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני התכוונתי בכללי על בין הזמנים, אבל בסופו של דבר זה החלטה של גדולי הדור.

• הוסף לסימניות
כמה נכון כמה אמת
שלנו לא ראה מקלחת 3 שבועות!
מקלחת זה עוד פינוק, יש דברים הרבה יותר בסיסיים שאי אפשר לציין כאן בפורום
הם יוצאים עם רוח קרבית והרבה מוטיבציה, באמת כל הכבוד להם..אין מה לומר

• הוסף לסימניות
מקלחת זה עוד פינוק, יש דברים הרבה יותר בסיסיים שאי אפשר לציין כאן בפורום
הם יוצאים עם רוח קרבית והרבה מוטיבציה, באמת כל הכבוד להם..אין מה לומר
ובלי קשר ש בחורים צעירים מסכנים את החיים כפשוטו
מי שלא ראתה כפות רגליים של בחור צעיר שלא הוריד נעליים צבאיות או החליף גרביים כמה שבועות לא תבין מה זה חייל לוחם

• הוסף לסימניות
ובלי קשר ש בחורים צעירים מסכנים את החיים כפשוטו
מי שלא ראתה כפות רגליים של בחור צעיר שלא הוריד נעליים צבאיות או החליף גרביים כמה שבועות לא תבין מה זה חייל לוחם
ראינו, חווינו, לצערי קרוב משפחה מדרגה ראשונה עכשיו מחלים מפגיעה לא קלה, כשבאותו אירוע איבד חבר קרוב שעמד לידו והכדור סטה ממנו אליו. לא קל זה בלשון המעטה, ומעריכים ומצדיעים, מלאי הכרת הטוב ומתפללים על כל החיילים שמוסרים נפש למען כולם.
אם בגלל זה מוסרית צריך לבטל את בין הזמנים? שאלה שלא בטוח כמו שנשמע מדבריך שהתשובה עליה פשוטה וברורה שכן.

• הוסף לסימניות
אם בגלל זה מוסרית צריך לבטל את בין הזמנים? שאלה שלא בטוח כמו שנשמע מדבריך שהתשובה עליה פשוטה וברורה שכן.
יש לנו גם בחור בישיבה שעבר תקופה לא פשוטה וזמן ארוך של שנה מעוברת שגם לו מגיע קצת חופש
אבל מה שיחליטו בהנהלת הישיבה זה מה שנעשה, אין לי צורך בדעה משל עצמי.

• הוסף לסימניות
יש לנו גם בחור בישיבה שעבר תקופה לא פשוטה וזמן ארוך של שנה מעוברת שגם לו מגיע קצת חופש
אבל מה שיחליטו בהנהלת הישיבה זה מה שנעשה, אין לי צורך בדעה משל עצמי.
אכן.
היה פשוט נשמע שמנסים להשוות, כי תראו את החיילים אז שהבחורים לפחות יוסיפו לזמן, ועל כך כתבתי.

• הוסף לסימניות
כמה נכון כמה אמת
שלנו לא ראה מקלחת 3 שבועות!
אויי הגלות והערב מה הם עשו לנו...
בעולם מתוקן כל אחד היה זוכה למקום של כבוד על חלקו בעבודת ה' ושמירה על עמנו וארצנו...
החיילים על מסירות הנפש וההקרבה,
ולומדי התורה על הזכות והשמירה שנתנו לנו,

אנקודתה קטנה ,
יש לי שכן קצין ביהלום,
שביום יום אנחנו אומרים שלום שלום מנומס,
אחרי כמה חודשים שהוא חזר מהעזה,
פשוט לא התאפקתי ראיתי אותו פשוט חיבקתי אותו בכל הכח (תבינו אני ליטאי!)
הודיתי לי על המאמץ והמסירות נפש,וסיפרתי לו שאנחנו יום יום מתפללים ולומדים להצלחתכם (באמת!)
והוא השיב אנחנו חייבים אתכם אלף למטה אלף למטה, הלימוד שלכם שומר עלינו,והוא סיפר לי כמה ניסים מכלי ראשון...

• הוסף לסימניות
אנקודתה קטנה ,
יש לי שכן קצין ביהלום,
שביום יום אנחנו אומרים שלום שלום מנומס,
אחרי כמה חודשים שהוא חזר מהעזה,
פשוט לא התאפקתי ראיתי אותו פשוט חיבקתי אותו בכל הכח (תבינו אני ליטאי!)
הודיתי לי על המאמץ והמסירות נפש,וסיפרתי לו שאנחנו יום יום מתפללים ולומדים להצלחתכם (באמת!)
והוא השיב אנחנו חייבים אתכם אלף למטה אלף למטה, הלימוד שלכם שומר עלינו,והוא סיפר לי כמה ניסים מכלי ראשון...
אם אתה שומר עליו אז למה הוא לא חיבק אותך בכל בכוח ? ובכזאת התלהבות (למרות שהוא קצין-ליטאי)???

• הוסף לסימניות
ומישהו כבר כתב באחד האשכולות:
נו,ואם יש לאנשים קושי,מה הם ירוויחו מזה שלעוד אנשים יהיה קשה?
ובכל מיני אשכולות שמתחילים להשוות לחיילים,למה?למה כל הזמן מזלזלים בקושי של בחורי הישיבות?בגלל שלחיילים יש קושי,אז לבחורים הכל תותים ואין להם קשיים?פתאם אותם ואת קשייהם אי אפשר להכיל?
ואני לא נכנסת לנושא למי יותר קשה.
אבל לא צריך כל הזמן לזלזל ולהקטין את הקושי של הבחורים.
וזה בתור מענה להרבה אשכולות,לאוו דווקא פה ספציפית.
כל מילה.

• הוסף לסימניות
ובכל מיני אשכולות שמתחילים להשוות לחיילים,למה?למה כל הזמן מזלזלים בקושי של בחורי הישיבות?בגלל שלחיילים יש קושי,אז לבחורים הכל תותים ואין להם קשיים?פתאם אותם ואת קשייהם אי אפשר להכיל?
לא יודע מי השווה
אבל אין הבדל בין קושי של סיכון חיים לבין קושי להישאר עוד שבוע בישיבה?

• הוסף לסימניות
לא יודע מי השווה
אבל אין הבדל בין קושי של סיכון חיים לבין קושי להישאר עוד שבוע בישיבה?
קודם כל- זה מרצונם החופשי,(של החיילים)ברובם,
ב, וזה משהו שראיתי שהרבה אמרו אותו- החיילים מקבלים טונות של כבוד, הערכה, הערצה וכו'
חד משמעית זה נותן מלא מוטיבציהכשאתה יודע כמה אנשים נושאים אליך עיניים.
ובחור ישיבה?? כמה פעמים אנחנו התנפלנו בחיבוק אוהב על מישהו רק כי הוא לומד תורה?
מתי פעם אחרונה אנחנו שלחנו להם אוכל מושקע ברמות מכתבים עם לבבות ועוד?
והם ממשיכים?
ג. כמה זמן חייל משרת? 3 שנים? יש חופשות? כמה זמן ביום?יש לנוח? יש גיוון ?
כמה זמן הצדיקים שלנו לומדים? 120 שנה? 60 ימי חופשה במצטבר? עשרים וארבע שבע בלי הפסקה?
לומדים "מקצוע" אחד בלי להחליף, אין הופעות, טיולים , מסיבות, כלום!!! מגיל אפס !!! ואין תאריך סיום..
ד. וגם להם קשה, כן, ואני לא מדבר על מלחמה של חצי שנה שקשה להם...
ה. מוות פיזי זה פעם אחת, והם חיים גם אחרי המוות, וקמים, ונלחמים שובשוב ללא הפסקה..
בדקתם פעם כמה כח וכמה מלחמה צריך כדי לשמור עינים פעם אחת!!!!!!כדי לסגור שיר לא טוב, כדי לא ללכת לחצי מהמקומות בארץ כי יש שם פריצות, כדי להמשיך ללמוד, כדי לקום מהמיטה בשבע גם אםהלכת לישון בשתיים... כדי להמיך לשים כובע וחליפה למרות שרותח
וזה לא נגמר, ולא פעם אחת, ולא פעמיים.
כאלו אנשים צריך לחבק! כאלו צריך להעריץ! הם לוחמים אמיתיים!!
(אני לא מוריד ממה שהחיילים עושים, אבל יש פה עוד צד!!!!!!!!)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה