תורה רבה נראה מתכון מוצלחהפורל דומה מאד לסלמון
(רק עם הרבה פחות שומן)
לכן כל מתכון שמתאים לסלמון הולך מצוין עם פורל.
על הדרך, קחי מתכון אחד שניסיתי גם עם סלמון וגם עם פורל והיה מעולה
המתכון של השף ישראל אהרוני
נתח דג גדול שלם או פרוס
3 כפות שמן זית
כף חרדל דיז'ון חלק
2 כפות דבש
2 כפות מיץ לימון
1 כף רוטב סויה
לערבב לתערובת חלקה
לסדר לצד הדג חצאי עגבניות שרי,
למרוח את הרוטב על הסלמון ועל העגבניות
לפזר מעט עלי טימין, מלח ופלפל ומעט מאד שבבי צ'ילי חריף
להכניס לתנור שחומם מראש בחום 220 מעלות
לאפות כרבע שעה עד עשרים דקות.
בהצלחה!
במקום טימין שמתי בסיליקום
אכן דומה לסלומון ולטעמי אפילו טעים יותר
ולכן אין צורך כמעט להתפצקן איתו
אני לוקחת כוס ח"פ ממלאה בשמן עד המחצית ומוסיפה מלח, שום כתוש, פלפל שחור ועשבי תיבול כדוגמת בזיליקום פטרוזייה ואורגנו
מושחת את הדג מבפנים ומבחוץ ולתנור![]()
צודקת לגבי החרדל בהתחלה היה ברור לי שלא ואח"כ כבר היה מאוחר...@נר ריחני,
מאמינה שכבר הסתדרת, לא הייתי פה,
בכ"א תשובות, גם למען האחרות.
א. לא נורא אם תשמיטי חרדל (על אף שלא הבנתי מה הבעיה איתו בר"ה? הוא לא חמוץ. אבל עזבי, לא ניכנס פה לדיון)
ב. זמן האפיה של פורל, כמו הסלמון הוא קצר - רבע שעה מקסימום 20 דקות, אח"כ הוא מתחיל להתייבש
יש עצמות קטנותבדג פורל יש עצמות או שהוא נחשב נקי?
(יחסית)
הקפצה!יש עצמות קטנות
לי יש מתכון מאוד מוצלח רק שהבעיה היא העצמות אם יהיה פיתרון לעצמות זה יהיה ממש טוב!לכן כל מתכון שמתאים לסלמון הולך מצוין עם פורל.
דווקא נסיתי לאפות כשלש רבעי שעה בשקית צלי, וראיתי שהעצמות מתרככות כך שנראה לי שעוד שעה בישול יפתור את הבעיה מהשורש, כמובן צריך לשים מספיק נוזלים אבל בעיית העצמות נפתרת לחלוטיןמעולה לעצמות שבפורל שלם.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //