דג קרפיון

• הוסף לסימניות
יש למישהו מתכון לדג קרפיון 'קצת אחרת'?
לא המסורתי של שבת (=סוכר ופלפל שחור וגזר ובצל), לא טחון, אלא מתכון אחר. אולי בתנור, בסגנון מרוקאי וכד'?
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
אנחנו עושים בוויטפיש, אבל יכול ללכת גם בקרפיון:
מכינים לצ'ו מעגבניות, פלפלים ובצל (מאדים עם פפריקה, מלח ופלפל)
מניחים בתבנית את הירקות, ועליהם מניחיםאת הדג - עדיף פרוס לאחר בישול קצר במים,
מכסים במעט לצ'ו נוסף, וכדאי להוסיף מעט מים לתבנית.
אופים מכוסה כשעה+ ושמים לב שנשאר רוטב ולא מתייבש.
טעיייייים.....

• הוסף לסימניות
טוחנים בפוד:
1/2 שקית פטרוזליה
10 שיני שום
2 גמבות

מניחים את הדגים בתבנית מצופה בניר אפיה
בוזקים מלח פלפל שחור ופפריקה
מעל מושחים את רסק הפלפלים מכסים ואופים

• הוסף לסימניות
יש לי מתכון מדהים שהולך עם המון סוגי דגים, גם קרפיון.
מכינים קציצות כרגיל (בלי סוכר), אבל מכניסים לתערובת גם שום קצוץ וקצת פטרוזיליה קצוצה, ומטגנים.
מכינים רוטב מרסק עגבניות, הרבה שום פרוס, פלפל ירוק חריף פרוס וכוסברה קצוצה.
מבשלים קצת את הרוטב ומכניסים פנימה את הקציצות. יוצא חריף, ומעדן! גם למי שבד"כ לא אוהב חריף (כמוני :))

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

טוב, לא באמת
אבל הצורה הזכירה לי קובה

זה התחיל מקילו הודו טחון שהפשרתי היום ולא ממש ידעתי מה אני מכינה איתו.
למלא טורטיות/עלי סיגר/בצק עלים וכדומה- כבר יש כאלו בסגנון במקפיא
אז רציתי משהו קצת אחר
ועם זה הלכתי לשנ"צ.

המוח חפר עד שידעתי מה אני הולכת להכין. ואז בא אלי מלאך השינה סוף סוף.

זה מה שיצא-
IMG_0375_1024x682.jpg

בקצרה,
ואין כאן צורך במתכון כי כל מתכון קציצות בקר/עוף/הודו טחון יעבוד.

מה צריך?
עיסת קציצות
צ'יפס [כן קפואים כאלו מהחנות, הכמה האלו שנותרו בחבילה במקפיא ולא יספיקו לכל המשפחה...]
פירורי לחם- אני השתמשתי בפירורי ביסלי גריל- מקפיץ טעמים.

לוקחים מעיסת הקציצות ומשטחים על כף היד. מסדרים 3 צ'יפס במרכז [2 ומעליהם עוד 1], סוגרים את העיסה מעל לצ'יפס. מסדרים לצורת אליפסה. מגלגלים בפירורי לחם ומניחים בצד. מכינים כך את כל ה"קובות". לי יצאו 20 מקילו הודו טחון.

מחממים שמן חצי עמוק [לגובה של חצי מגובה הקובות], ומטגנים מכל צד כ-4 דקות, על אש בינונית.

יוצא פריך, טעים, מזין וקצת שונה מהרגיל.

IMG_0374_1024x682.jpgIMG_0371_1024x682.jpg

אפשר לכאורה לאפות בתנור. אפשר גם לכאורה להכין במיניקיטשן

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה