בקשה דובר/ת ערבית? חשוב.

• הוסף לסימניות
מוחמד אל אטרש הוא חטוף ערבי שנרצח על ידי חמאס והושב לישראל אתמול.
גשש בדואי, ליתר דיוק.
לסקרנים,
אני ציינתי באשכול השני מה שהבנתי מההקלטה:
מחמד אל אטרש- זהו הגשש שגופתו הוחזרה אתמול משבי חמאס.
הוא שר מילות אבל לזכרו.
הוא גם אומר "איפה אתמול ואיפה היום".
שמעתי גם "אבו עומאר" - זה כינוי ליאסר ערפאת.
ההקלטות לא ממש ברורות....
אבל מה, אין כאן דוברי ערבית בפרוג?

• הוסף לסימניות
בכל אופן לנו היה מקרה
שעלינו לאוטובוס והתפתח ויכוח בין הנהג לשני בחורים והנהג אמר שם שאנחנו מבצעים רצח עם בעזה וכו - פשוט קמנו וירדנו לפני שהאטבוס אפילו יצא מהעיר.....
ולמה לא עשיתם עם זה כלום??????????????
למשטרה או לפנות לחברה. אני מאמין שהוא יקבל השעיה או משהו כזה.
אי אפשר לעבור על זה בשתיקה.
וגם אי אפשר להגיד 'אני לא מתעסק עם ערבים...'

• הוסף לסימניות
אפשר להעלות לCHAT GPT ולבקש ממנו תרגום,
עד כמה שידוע לי מנסיון CHAT GPT לא כל כך אמין ושפוי.
היה לי איתו מספר נסיונות ששלחתי לו תמונה של דף עם כתובים ואמרתי לו שיקליד לי מה שכתוב שם והוא הביא לי סיפור מפרי דמיונו הגדול שלא קשור בגרוש לנכתב בדף!!!!!!!!!!!!

אז עדיף לשלוח למשהו יותר מקצועי!

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי מנסיון CHAT GPT לא כל כך אמין ושפוי.
היה לי איתו מספר נסיונות ששלחתי לו תמונה של דף עם כתובים ואמרתי לו שיקליד לי מה שכתוב שם והוא הביא לי סיפור מפרי דמיונו הגדול שלא קשור בגרוש לנכתב בדף!!!!!!!!!!!!

אז עדיף לשלוח למשהו יותר מקצועי!
אם לא יודעים איך לכתוב לו הוראות אז הוא באמת עושה שטויות אבל אם מכוונים אותו נכון במיוחד אם הוא בתשלום הוא נותן עבודה מעולה.

• הוסף לסימניות
את\ה כתבת באשכול ההוא שלמדת ערבית, לא?-
1760709327899.png

סתם מענין- איפה? ולאיזה רמה הגעת?- רוצה ללמוד גם- (למדתי קצת לקרוא וכו אבל לא מספיק רציני...)

• הוסף לסימניות
הקפצה!

סתם מענין- איפה? ולאיזה רמה הגעת?- רוצה ללמוד גם- (למדתי קצת לקרוא וכו אבל לא מספיק רציני...)
לומדת, ברמה די נמוכה עדיין...
מרגע שיודעים לקרוא זה מתחיל לרוץ, אחרי הכל השפה השניה בארץ היא ערבית. שלטי רחוב, אוטובוסים, לא חסר.
התחלתי עם מדרסה- נתן לי בסיס מצוין. המשכתי עם mondly.

• הוסף לסימניות
המשכתי עם mondly.
גם אני למדתי שם אנגלית וקוריאנית. היה לי מנוי.
חוץ מלהרחיב אוצר מילים זה לא באמת עזר לי, כי לא מלמדים שם דקדוק וכדומה והמעט שכן -זה לא מדיוק כי לפעמים לא אומרים ככה.

• הוסף לסימניות
אם יורשה לי לכתוב את דעתי, אל תכעסו כי זו האמת:
ממשלת ישראל, הצבא והמשטרה לא ממש יעילים. הציבור שלנו ישן, הגיע הזמן שחרדים יקחו את הפיקוד על המדינה.
שיהיו נהגים חרדים, שוטרים חרדים מבקרי אוטובוס חרדים וכו'
לא מי שלומד תורה, אלא אלו שבכל מקרה יצאו מהלימוד מסיבה כלשהי.

• הוסף לסימניות
גשש בדואי, ליתר דיוק.
לסקרנים,
אני ציינתי באשכול השני מה שהבנתי מההקלטה:

לא מבינה ערבית אבל תמלול+ GPT מביאים את זה כמשפט השני- מסתדר לך?

המשפט הזה בערבית "واليوم محمد الأدرش أطفيت عينيه القدسي القديس الابو عمار البلقب" נראה לא מנוסח נכון דקדוקית, אבל נפרק אותו ונבין את המשמעות המשוערת לפי המילים:

• واليوم – והיום
  • محمد الأدرش – מוחמד אל-אדרש (שם של אדם)
  • أطفيت عينيه – "כיביתי את עיניו" או "עצמתי את עיניו" (צורת פועל לא לגמרי תואמת, ייתכן טעות כתיב)
  • القدسي القديس – "הקדוש הירושלמי" או "הקדוש מקודס" (שתי מילים דומות במשמעות “קדוש”)
  • الابو عمار – "אבו עמר" (שם נוסף או כינוי, נפוץ בעולם הערבי)
  • البلقب – כנראה התכוון ל־باللقب – "בכינוי"

• הוסף לסימניות
אני רואה שהכותרת "דובר/ת ערבית" מושכת בעיקר סקרנים ואנשים טובים, פחות דוברי ערבית.... מה יהיה?
"כיבה את עינינו"- זה סוג של אבל, ברעיון.
"אבו עומר"- כינוי ליאסר ערפאת...

• הוסף לסימניות
עכשיו כשאני חושב על זה יכול להיות שהוא סתם דיבר על פוליטיקה ועל המלחמה או על העסקה.

• הוסף לסימניות
אני רואה שהכותרת "דובר/ת ערבית" מושכת בעיקר סקרנים ואנשים טובים, פחות דוברי ערבית.... מה יהיה?
"כיבה את עינינו"- זה סוג של אבל, ברעיון.
"אבו עומר"- כינוי ליאסר ערפאת...
כמה דוברי ערבית לעומת אנשים סקרנים יהיו פה? ;)

וגם לפי ההסברים שלך נראה שזה לא הקלטות בעייתיות אבל מה מרתיע אותך לשלוח למשטרה?

• הוסף לסימניות
אני לא נותנת יותר מ10% לזה שההקלטות בעייתיות,
ופניה מקוונת למשטרה דורשת די הרבה פרטים ואני לא הייתי על האוטובוס הזה...
אז אם @תשב"ר יפנה למשטרה- מצוין,
אני אפנה רק אם דובר ערבית יאמר שההקלטה בעייתית.

• הוסף לסימניות
  • למשל.
  • מעל למחצית מהציבור הפלסטיני בגדה (54%) סבורים כי למדינת ישראל אין זכות קיום, בעוד ש- 38% סבורים כי יש לה זכות קיום, ו-8% לא הביעו עמדה. בקרב בני 18-34 בגדה שיעור המתנגדים לקיומה של ישראל גבוה במיוחד (75%), בהשוואה לקבוצות גיל מבוגרות יותר.
  • מחצית מהציבור הפלסטיני מאמינים כי בעקבות 7 באוקטובר והמלחמה בעזה ניתן להשמיד את מדינת ישראל, בעוד ש־40% סבורים כי לא ניתן לעשות זאת, והיתר (10%) לא הביעו עמדה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה