מידע שימושי דופליקטים אוצרים: כבלי החירות ~ אשכול דיונים שאלות השערות וכו׳

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
די כבר עם זה!!!!
למה הוא כ"כ בהלם כשהוא רואה את הביצועים של מקסימיליאן???
חוץ מזה, מקס.... בעצמו אומר לו שהוא האורתודוכסי הכמעט יחיד במסדר!!!
ואם קראתם את ה"טעימה" מהספר השני, דני הארט נשלח להילחם בזאבים, כי הוא הדופליקט!!!
אני לא אומר שהוא דופליקט אבל ממה שכתבת אין הוכחה.
הוא יכול להציג את עצמו כאילו הוא בהלם, כי הוא מנסה לא להחשיד
הוא כמעט היחיד אבל לא היחיד
ישי מנסה לא להחשיד יכול להיות שהוא פשוט נשלח להגן על דני או לרגל אחרי דני או משהו אחר.

• הוסף לסימניות
אני מוכן להיות הראשון ולנחש שהסצנה בהתגלות שמספרת על ד"ר קאלי שתופס בכדור ונעלם מעיני אברשה קשור לזירו בצורה כזאת או אחרת...
נו באמת...
זה היה 250 שנה קודם!!!
ומי שצריך עזרה בחישוב: המהפיכה הגדולה היתה\תהיה בשנת תתל"ט, וסיפורינו הוא בתתצ"ט.
טהולא כיום צריך להיות בן 36, ויש לי השערות לגבי מספר אנשים בגיל הזה, שהם אכן הולכים להיות בתפקיד המאסטר בגיל70.......

• הוסף לסימניות
אני לא אומר שהוא דופליקט אבל ממה שכתבת אין הוכחה.
הוא יכול להציג את עצמו כאילו הוא בהלם, כי הוא מנסה לא להחשיד
הוא כמעט היחיד אבל לא היחיד
ישי מנסה לא להחשיד יכול להיות שהוא פשוט נשלח להגן על דני או לרגל אחרי דני או משהו אחר.
אבל למה לחשוב ככה דווקא עליו??? אולי גם קותי, דייויד, סנדי?....

• הוסף לסימניות
אבל למה לחשוב ככה דווקא עליו??? אולי גם קותי, דייויד, סנדי?....
נכון אני לא אומר שהוא דופליקט אבל גם לא שולל
חוץ מזה שכבר כתבו באחד מהאשכולות שישי מספר שהוא נחתך מסכין במטבח ודני מוצא טיפות דם סגולות מחוץ לחדרו.

• הוסף לסימניות
מותר גם למתוח ביקורת....
קראתי את הספר הראשון , איך לומר בעדינות....נראה שהמחברת קראה כמה ספרי פנטזיה גויים וניסתה בתפרים גסים לרקום איזה עלילה בז'אנר עם רקע חרדי.
מרגיש לא טבעי ולא מעניין הדמות הראשית חוץ מזה שיש לה שרירים די אפורה ומייגעת, בכלל כל הקטע שבבוקר הוא שוכח את יום האתמול סיבכה את העלילה בהמשך, מה שגרם לסופרת לקחת צעד לאחור ולומר "לא...את זה הוא כן זוכר...כי כך וכך..." מה שגרם לכך שהקורא לא באמת יודע מתי הגיבור שוכח ומתי זוכר.
שלא לדבר על כך שכל העולמות הכפולים והמוזרים שאם הם היו מוגשים בצורה טובה זה יכל להיות מעניין רק שזה נורא לא ברור כל הכללים והחוקים ובמקום לקבוע בזה מסמרות זה משתנה מפרק לפרק, פעם הם יכולים לעשות דבר מסויים ופעם אחרת זה אסור באיסור חמור...
שלא לדבר על כך שכל היהדות ושמירת המצוות מודבקת לספר כמו אגד חיצוני.
העלילה לא איכותית לא זורמת, ואם זה הפנטזיה החרדית הכי פופלרית אז יש עוד הרבה מאד דרך...(ולדעתי האישית היהדות והפנטזיה לא ממש מתחברות).
בטח יסקלוני פה כמה מעריצים מושבעים, אבל אני את דעתי האישית והמאוכזבת כתבתי

• הוסף לסימניות
כל אחד מהחברים של דני מחשיד,
ישי מסתיר יותר מדי דברים (לדוגמא: הוא לא מספר לאף אחד שהוא יודע להשתמש ברובה, לא קונה את הלוקש ש "לא ראיתי טעם לספר" או משהו כזה)
דיוויד מציג את עצמו יותר מדי טמבל, לא יכול לעשות כלום, אבל ברגע שכולם צריכים אוכל פתאום הוא רוכב סביר פלוס על אופניים (ושוב לא קונה את הלוקש של "מתאמן רק על אופניים בחדר כושר")
סנדי הוא סתם מדי, אנחנו פשוט לא יודעים עליו כלום (בגלל שהוא מסיים, אבל זה עדיין מחשיד שלא יודעים עליו שום דבר)
דווקא נתן לא מחשיד אותי יותר מדי.

• הוסף לסימניות
נכון אני לא אומר שהוא דופליקט אבל גם לא שולל
חוץ מזה שכבר כתבו באחד מהאשכולות שישי מספר שהוא נחתך מסכין במטבח ודני מוצא טיפות דם סגולות מחוץ לחדרו.
אההההה........ אז הוא היה סקנדר???
האמת, קראתי גם את השטות הזאת שם, אבל האשכול היה נעול.
אין לו שום סיבה להיות אז סקנדר, מה גם שדני הולך לספר על זה לאנגלר, והוא נלחץ מזה בצורה שנראית כאילו הוא יודע על מה דני מדבר. אני הבנתי שם, שאחד מהנמברס שרצה לפגוע בדני נלחם שם באנגלר עצמו ופצע אותו.

• הוסף לסימניות
נראה שהמחברת קראה כמה ספרי פנטזיה גויים וניסתה בתפרים גסים לרקום איזה עלילה בז'אנר עם רקע חרדי.
השמועה טוענת, שיונה ספיר אכן רצתה בעצם "להוציא הארי פוטר בגירסה חרדית"....

• הוסף לסימניות
אההההה........ אז הוא היה סקנדר???
האמת, קראתי גם את השטות הזאת שם, אבל האשכול היה נעול.
אין לו שום סיבה להיות אז סקנדר, מה גם שדני הולך לספר על זה לאנגלר, והוא נלחץ מזה בצורה שנראית כאילו הוא יודע על מה דני מדבר. אני הבנתי שם, שאחד מהנמברס שרצה לפגוע בדני נלחם שם באנגלר עצמו ופצע אותו.
שוב, לא אמרתי שהוא דופליקט אמרתי שאני לא שולל
חוץ מזה יכול להיות שבהחלט יש לו סיבה להיות סקנדר... אי אפשר לדעת.

• הוסף לסימניות
זה הגיע מהמילה duplicate (דּוּפְּלִיקֵיט) - לשכפל
כמו עוד הרבה:
המילה "חקנדר" בספרדית פירושה הוא ממלא מקום, משהו כזה.
חורהמנטו - שבועה
קרצ'ר - צינוק, אידיש.
אבל מעניין האם נכונות המילים הלועזיות שם, כמו:
דואוסיינס - "בעל שני הראשים"
קוסטדוס סילנטי - "שומרי השתיקה"
רבלר - "חושף"
וכו'
פיוצ'ר - עתיד, אנגלית.
סיים - דומים, אנגלית.
אינדיבידואל - ההיפך מאוניברסל, כל אחד לעצמו.
מה זה "פרדייס" ו"אוטוקרט"????

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אחרי שהיא הרגה את דמבלדור על הספר הראשון, השתמשה במחולל זמן בפרקים שאחריו והכניסה חיות פלא בכריכה, נותר רק לקוות שבספר הנוכחי ההורקרוקסים כבר יושמדו...
פה נהרגתי מצחוק:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
ברוח הזאת התערבתי עם כמה חברות לגבי המשך הסדרה
גם אם זה יהיה עוד כמה עשרות שנים...
מניחה פה חלק מההשערות שלי:
*הדואוסיינס יהפך לחבר טוב של דני,
וימות בספר החמישי בהגנה על דני
*בספר הרביעי אחד החברים הקרובים של דני ימות: סנדי, דיוויד, מקסימיליאן
*הספר השלישי יגמר גרוע מאוד

• הוסף לסימניות
שו הדא "דמבלדור"? למיטב זכרוני, המילה לא מופיעה בספר...
*"הדואוסיינס" זה לא אחד ספציפי.
*ברור שמישהו ימות, אחרת זה לא יונה ספיר.....
אבל טוב לדעת שמדברים על זה אצל כולם, כי אין ישיבה שלא מתווכחים שם, כותבים קונטרסים שלמים של חידושים, וכו'.......

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שו הדא "דמבלדור"? למיטב זכרוני, המילה לא מופיעה בספר...
מסתבר שלא קראת הארי פוטר...
טהולא מזכיר מאוד את דמבלדור - מנהל בית הספר שם, שגם הוא מת (רק בספר השישי.); הארי והרמיוני השתמשו במחולל זמן בשלישי; חיות פלא הן דמויות מפתח בעלילה של רולינג והכריכות מאוד דומות לסצנות מהסרטים.

בקיצר, רוב הספר קיבל השראה מהארי פוטר ומספרי פנטזיה אחרים - כהודאת הסופרת.

• הוסף לסימניות
מסתבר שלא קראת הארי פוטר...
טהולא מזכיר מאוד את דמבלדור - מנהל בית הספר שם, שגם הוא מת (רק בספר השישי.); הארי והרמיוני השתמשו במחולל זמן בשלישי; חיות פלא הן דמויות מפתח בעלילה של רולינג והכריכות מאוד דומות לסצנות מהסרטים.

בקיצר, רוב הספר קיבל השראה מהארי פוטר ומספרי פנטזיה אחרים - כהודאת הסופרת.
שמעתי שגם הכריכה נראית דומה לסגנון פנטזיה שלו...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה