כללי דחוףףףף יעוץ על לוגו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;2215732:
עצוב מה שנהיה מפרוג... :(
אין לי מושג מי המגיבים פה (לא כולם) אבל חבל שאתם נותנים עצות לא מקצועיות.
מדובר פה על מיתוג עסק שהולך להבנות על סמך העצות שלכם. זו אחריות!

לעניין הלוגו: הרעיון שהעלתה swsshira770 - הוא הטוב ביותר מבין האופציות באשכול זה, רק שכדאי לשמור על הסיבוביות של הזום כמו בלוגואים הקודמים.

ובהערת אגב - לוגו לא מעצבים לפי מה שיפה אלא קודם כל לפי מה שמתאים.
מה שמתאים לצלמת ילדים לא מתאים לצלם אדריכלות וכן הלאה.
לכן, פותחת האשכול - לעצב לוגו זה מאוד קשה, בדיוק כמו שקשה לצלם בצורה מקצועית ואולי אפילו יותר...
בהצלחה!

דיברו על מה שהגבת על מקצועיות המגיבים והבכי מה נהיה מפרוג
אם את ושכמותך היו משתפים "בסודות מקצוע" מנסיונך אולי המצב היה שונה
אבל בזמן ש"המקצועים" לא משתפים כמעט כלום אין מה לבכות
הרמה ירודה גם כי נמאס למקצועים לכוון מתחילים ולהתמודד עם ההצפה

סליחה שהייתי בוטה

בקשר לפותחת האשכול הייתי מאד שמחה להציע לה לבא לעצב לוגו אצלי:) או אצל גרפיקאית אחרת
אבל... מהכרותי עם צלמות הן בד"כ עסקים קטנים והן לא מתכוננות להוציא את הכסף למיתוג (טעות בעיניי) להן הן בטוחות שמה שהן הוציאו בפוטו שופ מעולה
סליחה מראש!
לריב על הנתח שוק הזה זה לא יעיל זה נתח מתסכל מאד

תזכרו כבר פה במהלך האשכול כמה פעמים שמומלץ שתפנה לבעלת מקצוע והיא החזירה שהגרפיקאית בחופשה.. (למה הלוגו בוער??? זה הרי אמור להבנות לאט ומקצועי ולא מהרגע להרגע)

לכן נשאר ליעץ לה למזער נזקים
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרינה;2216366:
דוקא הראשן שהפיע היה ממש בכיוון.מציעה לך להתייעץ עם גרפיקאית או עם מישו שעובד בתחום.נראה שפה קצת הורידו לך את הבטחון וחבל...כי בינתיים לא הצליחו לכוון אותך למשהו יותר טוב...

יעוץ אמיתי שווה כסף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;2216357:
איזו מילה מבין המילים שכתבתי נשמעה לך כ"קטילה"?
זו אפילו לא היתה ביקורת אלא רק נקודות למחשבה עבורה.
אם כבר - תגובתך זו קרובה יותר לתיאור המילה...

ואם בקטילות עסקינן, אז פעם, לפני כעשור, כשפרוג היה עדיין בחיתוליו - היו פה מעצבים רציניים שקטלו, אבל באמת - ומתוך הקטילות שלהם צמחנו ולמדנו, אני ועוד מעצבים נוספים שהיינו אז בתחילת דרכנו.
אז כן, מותר לומר בפרוג ביקורת בונה - ומי שמעלה לכאן עבודה צריך לקחת בחשבון שיתכן ויקבל גם ביקורת.
הפורום הזה נוצר כדי לעזור למתחילים להיות מקצועיים - לא כדי להחמיא על כל דבר לכל אחד (כמובן שאם מגיע מחמאות - אל תתקמצנו, זה מחמם את הלב).

ב״ה

אין צורך לקחת את תגובתי לפסים שלא כוונתי אליהם. ״תאמין בביקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי״ (מדברי כ״ק אדמו״ר מוהרש״ב). נכון, ביקורת בהחלט בונה. ולא התכוונתי לביקורת כזו. וד״ל. אם לא הבנת למה כוונתי, ראי את דברי כבטלים ומבוטלים. המשך יום נפלא:)

• הוסף לסימניות
ב״ה

מודיעה מראש: לפותחת האשכול לא בניתי בריף מוצר, לא ניסיתי ליצור לוגו קריאייטיבי כלל וכלל! (וכבר ציינתי לה את זה במייל אישי).סה״כ כאב לי לראות את הלוגו הראשון, שלא התאים כ״כ להגדרת ״לוגו״ מפני המעברי צבע, הפונטים וכו׳ וכו׳, ולכן, עשיתי לה טובה, הקדשתי לה רבע שעה מזמני כדי ל״שפץ״ לה את הלוגו על בסיס הלוגו שלה. לא התכוונתי לתת לה לוגו ״אמיתי״ - הווי אומר, עם קופי׳ טוב וכו׳ - בחינם.

הנ״ל כמיטב הבנתי חושבת כבר בכיוון של מיתוג ולוגו שיבוצעו ע״י גרפיקאי/ת טוב/ה.

כך שאין טעם להמשיך ולעסוק ב״קטנות״ באשכול. בהצלחה לכולם, והמשך יום מבורך!

• הוסף לסימניות
אקדים ואומר אני עדיין לא מספיק מקצועי ובנוסף אין כאן בריף מסודר, כך שקשה לעזור.
לוגו הוא סמליל שאמור לשקף את ערכי המותג, במידה ואכן יש מותג. אני מכיר אישית מעמד ותיק עם ניסיון של 15 שנה שרק עכשיו מעוניין למתג את עצמו, כי יש לו מה למתג.
בכל מקרה עיצבתי כאן משהו שיכול לתת כיוון נוסף למחשבה.
והכי חשוב שיהיה לכם בהצלחה במקצוע, המיתוג פחות חשוב.

קבצים מצורפים

• Asset 1.png
    KB 17 · צפיות: 38
  • Asset 2.png
    KB 14 · צפיות: 38
  • הוסף לסימניות
ב״ה

עוד אחד, חבל שאתם נכנסים בסוף הדיון. כי כל המסקנה שיצאה מהאכול היא: בניית בריף ומותג ע״י גרפיקאי מקצועי. תקראו את האשכול מתחילתו..:)

• הוסף לסימניות
אני שותף בדיון מתחילתו. יש כאן צלמת שאין לה תקציב לפרסום ומיתוג אצל גרפיקאי מקצועי, היא ביקשה עזרה והכוונה, אז עזרתי כמיטב יכולתי.

• הוסף לסימניות
זה מדהים שאנשים משקיעים מזמנם ובונים לוגו בהתנדבות [אני לא גרפיקאי אבל לדעתי שניהם ממש יפים]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;2216494:
אני שותף בדיון מתחילתו. יש כאן צלמת שאין לה תקציב לפרסום ומיתוג אצל גרפיקאי מקצועי, היא ביקשה עזרה והכוונה, אז עזרתי כמיטב יכולתי.

ב״ה

מי אמר לכם שאין לה תקציב??? היא כתבה בתחילת האשכול שיש לה חברה גרפיקאית שבחופשה או משהו כזה ולכן העדיפה לעשות בעצמה אם זכרוני אינו מטעה אותי. בכ״א מאמינה שתסתדר כבר בנוגע למיתוג רציני.

• הוסף לסימניות
חבל לכעוס, רוב הלוגואים הקיימים בשוק הם על ידי מעצבים. ולא על ידי פרסומאים. מה גם שזה עלה בפורום עיצוב גרפי, ולא בפורום פרסום ושיווק.
כל אדם שמעלה לוגו לפורום צריך לקחת בחשבון שיקבל תגובות מתגובות שונות. חלקם מקצועיות, וחלקם מגרפיקאים בתחילת דרכם. וצריך לקחת את זה בחשבון.
בנוסף יש זכות בסיסית לאנשים לבחור את הדרך שלהם ללוגו שלהם. וביכולתם לבחור את הלוגו המכוער ביותר (אין בכוונתי כלל ללוגו שהעלו פה). ואין שום זכות לאנשי המקצוע לכעוס עליהם!
הדבר היחיד שתוכלו לעשות זה לגרום להם לרצות לבחור לוגו מקצועי, וזה בד"כ לא נעשה על ידי לחץ פיזי מתון שמתשתמים הרבה מומחי שיווק טלפונים המתקשרים אלי השכם והערב. אלא בהסברים המושכים את הלב, על סכומי הכסף הגדולים שישלשלו לכיסם בסופו של תהליך. :rolleyes:

• הוסף לסימניות
שלום לכולם
אני מודה לכולם על ההערות וההארות, יש לציין שכולם פה [פחות או יותר] הראו נדיבות מופלגת ובפרט רציתי לציין את swsshira770 שהיתה נדיבה במיוחד ותרמה מזמנה כדי לעזור לי באופן אישי ללא היכרות !!! מה שממש עשה לי חשק לפנות דווקא אליה לבניית לוגו מקצועי לאחר שכולם יעצו כך, מי במילים עדינות ומי בדחיפות...
שוב תודה לכולם
הרבה הצלחה בהמשך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה