עזרה ראשונה! דחוףף אלרגיה דגים

• הוסף לסימניות
מזה סולם הערכים המעוות הזה???

העיקר זה הכסף ורק על הדרך מצילים חיים????

כנראה שיש כאלו שעוד לא הפנימו שילד אלרגי זה לא מסחרה לכסף אלא סכנת נפשות ממשית והתמודדות לא פשוטה ויומיומית, וכן גם אחרי גיל 10 כשכבר לא מקבלים את הקצבה מביטו"ל

נ.ב. דרך אגב, כיום אין צורך באירוע רפואי בשביל לקבל קצבה
כתבתי בציניות כמובן.
לפעמים כששומעים שזה משהו 'אמיתי' ומוכר, ואפילו מזכה בקצבה - זה מביא להבנה שאכן מדובר על נושא רציני ולא אפיזודה שהייתה וחלפה.

• הוסף לסימניות
מקפיצה-
אולי תוכלו לעזור מהניסיון שלכן: תינוקת בת חודשיים וחצי, יונקת בלבד. כאשר האמא אוכלת דגים נראה שהתינוקת יותר עצבנית ולא רגועה, יש יותר גזים/גרפסים/פליטות וכד'.
יש לתינוקת שני אחים גדולים שאלרגים למגוון מזונות. אך אצלם לא נראה קושי בהנקה.
האם זה יכול להעיד על אלרגיה לדגים?
איך ניתן לבדוק?
והכי חשוב- האם כדאי שהאמא תמנע מלאכול או שזה עלול להחמיר את המצב בעתיד?

• הוסף לסימניות
מקפיצה-
אולי תוכלו לעזור מהניסיון שלכן: תינוקת בת חודשיים וחצי, יונקת בלבד. כאשר האמא אוכלת דגים נראה שהתינוקת יותר עצבנית ולא רגועה, יש יותר גזים/גרפסים/פליטות וכד'.
איך ניתן לבדוק?
יכול להעיד על אלרגיה, לא יודעת אם אפשר לבדוק בגיל כזה .
למה אתם חושבים שזה קשור לדגים?
בגיל גדול יותר אלרגולוגית אמרה לי לא לאכול דג בחצי שעה לפני ההנקה, אבל תתיעצו עם אלרגולוג

היא עולה במשקל?

• הוסף לסימניות
יכול להעיד על אלרגיה, לא יודעת אם אפשר לבדוק בגיל כזה .
למה אתם חושבים שזה קשור לדגים?
בגיל גדול יותר אלרגולוגית אמרה לי לא לאכול דג בחצי שעה לפני ההנקה, אבל תתיעצו עם אלרגולוג

היא עולה במשקל?
היא עולה מעולה ב"ה
אני לא אוכלת הרבה דגים, ושמתי לב שבשבתות, שאז אני כן אוכלת ובכמה ימים שיצא לי לאכול דגים היא הייתה ממש לא רגועה, ופלטה המון

• הוסף לסימניות
מקפיצה-
איך ניתן לבדוק?
אי אפשר לבדוק עדיין, וכל הנושא של מעבר אלרגנים דרך ההנקה הוא ממש ממש לא ברור לאף אחד, ולכן אין בו כללים.

• הוסף לסימניות
תגידו, אם כבר התכנסנו לאשכול אחד, אפשר רעיונות מה אתם אוכלים בשבת?
אני מכינה בלינצ'ס ורוטב כבדים למנה ראשונה בלילה
בבוקר כבד קצוץ

• הוסף לסימניות
הבת שלי גם הייתה ככה ובשלב מסוים זה נרגע
והיא לא רק פלטה אלא הקיאה ממש מגיל שבוע...
והיות ובת שלפניה היתה אלרגית לדגים (עבר לה..) בהמלצת הרופא לא נגעתי בכלל בדגים
עד גיל חצי שנה בערך שניסיתי בזהירות שוב ועד היום לא נרשמה תגובה
היום היא בת שנה וחצי ואוכלת דגים מצוין
אז יכול להיות שזה אלרגיה ויכול להיות שזה אי סבילות מסוימת...

• הוסף לסימניות
מקפיצה-
איך ניתן לבדוק?
אלרגיה שעוברת בהנקה זה די נדיר, אבל קיים. הרפואה לא מספיק יודעת לגבי זה.
אבל יש הרבה תינוקות שקצת רגישים למאכלים שהאמא אוכלת, הרבה אמהות יכולות להעיד על זה, למרות שאין לזה ביסוס מדעי מוכח.
לגבי הרגישות הזו, לא ידוע שיש השלכה שלילית להימנעות של האמא מהמאכל, אלא רק רוגע, ובד"כ זה עובר ככל שמערכת העיכול של התינוק מתפתחת.
עוד מחשבה שלי לגבי השאלה בסוף - מה שמחמיר אלרגיה זו לא ההימנעות אלא ההימנעות לאחר חשיפה. לכן הייתי חושבת שכל עוד התינוקות לא נחשפה בעצמה למאכל כנראה שאין את החשש הזה. כמובן שאיני גורם רפואי.

• הוסף לסימניות
כתבתי כאן את הסיפור שלנו עם אלרגיה דרך ההנקה

היה לי ויכוח על זה עם האלרגולוג.
בגיל 4 חודשים הבן שלי התחיל לפרוח תוך כדי הנקה.
לא ידענו למה הוא מגיב אבל היה ברור שזה היה למשהו שאני אכלתי.
כשהוא התחיל לאכול בעצמו, הוא הגיב בצורה חריפה (התאשפז לכמה ימים) לכמה מזונות.
הפסקתי לאכול את המזונות האלה.
כשהלכנו לאלרגולוג, הוא עשה טסטים וכל מה שידענו יצא חיובי.
אמרתי לרופא שהוא הגיב דרך ההנקה והוא אמר שאין כזה דבר ושאני יכולה לאכול מה שבא לי.
הלכתי הביתה ואכלתי את אחד האלרגנים שלו. הוא ינק ופרח וצילמתי אותו ושלחתי את זה לרופא.
הוא אמר שזה "מרשים" ושאפסיק לאכול את זה לשבוע ואנסה שוב.
עשיתי את זה ואותו דבר. שלחתי עוד תמונות והרופא אמר לי לשאוב כמה טיפות חלב ולהקפיא כדי שהוא יוכל לעשות לו טסט לחלב שלי עם האלרגן.
עשינו את זה וזה יצא חיובי מאוד.
הוא צילם את הטסט ואמר שהוא רוצה להראות את זה לסטודנטים שלו כי זה נדיר מאוד.
אח"כ הוא אמר לי שהוא החליט לא לספר את זה כי זה קיים באולי 1% מהתינוקות והוא לא רוצה סתם להכניס אמהות להיסטריה ושיפסיקו לאכול מזונות ללא צורך.
אז זה נשאר סוד. :sne:

(יש לי עוד ילדה אלרגית שאובחנה עם אלרגיה לבוטנים בגיל 7 שבועות כשאני אכלתי עוגת חמאת בוטנים... היום היא בסמינר ועדיין אלרגית... ואני מכירה עוד אמהות שסיפרו אותו דבר אז אני ממש לא מאמינה לסטטיסטיקה הזו. אם מעלימים את כל הסיפורים האלה כדי לא להלחיץ אמהות ללא צורך, איך אפשר באמת לדעת כמה יש?)

• הוסף לסימניות
כמעט אחד על אחד הסיפור שלנו
רק שאצלנו הרופא היה יותר חכמולוג
ואמר שסכנת חיים אין מחלב אם
אבל כן יתכנו "רגישויות" קלות
אצלנו זה ממש לא היה קל.
אטופיק ברמה הכי חמורה כולל הפניה לאשפוז יום
שנעלם כשנשמרתי אני מהאלרגניים.

• הוסף לסימניות
תודה ששיתפת.
לי רופא ילדים הסביר שהסיבה שמלמדים שאין כזה דבר אלרגיה דרך הנקה (גם בבתי ספר לרפואה, גם יועצות הנקה, אחיות וכו') זה כי המגמה היא לעודד הנקה ויש חשש (כנראה בצדק) שאימהות יפסיקו להניק או ימנעו מראש מהנקה אם ידעו שזה עשוי להגביל את התזונה שלהן.
ההנחיה שלו הייתה- אם יש ספק, אין ספק!
כמו שאת סומכת על עצמך שהילד אוכל מספיק ולא שואבת כדי לבדוק כמה הוא אכל, אז אותו דבר אם את מרגישה שיש קשר בין התזונה שלך לבין ההתנהגות של התינוק פשוט תמנעי לטובתך ולטובת התינוק.
במקרה שלי- היה מדובר על קפאין. ברגע שהורדתי לחלוטין התינוקת ישנה לילות שלמים (מגיל חודש)
והימנעות חלב- הפסיק את הגזים לחלוטין.
סתם מעניין שכשסיפרתי את זה לאימהות מניקות מסביבי התגובה ברוב המוחלט של המקרים הייתה: יפה, אני לא מסוגלת להפסיק לשתות חלב או קפה בשביל התינוק שלי, אז כנראה שהרופא ההוא ידע על מה הוא מדבר...

• הוסף לסימניות
תודה ששיתפת.
לי רופא ילדים הסביר שהסיבה שמלמדים שאין כזה דבר אלרגיה דרך הנקה (גם בבתי ספר לרפואה, גם יועצות הנקה, אחיות וכו') זה כי המגמה היא לעודד הנקה ויש חשש (כנראה בצדק) שאימהות יפסיקו להניק או ימנעו מראש מהנקה אם ידעו שזה עשוי להגביל את התזונה שלהן.
ההנחיה שלו הייתה- אם יש ספק, אין ספק!
כמו שאת סומכת על עצמך שהילד אוכל מספיק ולא שואבת כדי לבדוק כמה הוא אכל, אז אותו דבר אם את מרגישה שיש קשר בין התזונה שלך לבין ההתנהגות של התינוק פשוט תמנעי לטובתך ולטובת התינוק.
במקרה שלי- היה מדובר על קפאין. ברגע שהורדתי לחלוטין התינוקת ישנה לילות שלמים (מגיל חודש)
סתם מעניין שכשסיפרתי את זה לאימהות מניקות מסביבי התגובה ברוב המוחלט של המקרים הייתה: יפה, אני לא מסוגלת להפסיק לשתות חלב או קפה בשביל התינוק שלי, אז כנראה שהרופא ההוא ידע על מה הוא מדבר...
גזים ולא לישון בלילה זה לא אלרגיה...
יש אמהות שמעדיפות להסתובב עם התינוק על הידיים לאורך הלילה ולא לוותר על הקפה, או שיודעות שאם יפסיקו לאכול חלבי ההנקה תחזיק עוד שבועיים מקסימום...
אז צריך לחשב רווח מול הפסד

• הוסף לסימניות
גזים זה משהו אחד, אבל הקאות ופריחה כתגובה להנקה יגרמו לכל אמא להפסיק לצרוך את המזון הבעייתי.
ואני מכירה המון אמהות שלא אוכלות חלבי/קטניות/ירקות שונים בתקופת ההנקה בגלל גזים של התינוק...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה