דחוף!- איך עובדים עם עלי פילו?

• הוסף לסימניות
אני צריכה להכין אגרולים , בחיים לא התעסקתי עם עלי פילו, אני צריכה הוראות ברורות, מהאריזה אני לא מבינה כלום, וטיפים כמובן....
ממש תודה!

• הוסף לסימניות
את כל הערימה תשאירי מכוסה עדיף מגבת לחה, שהדפים לא יתייבשו.
תוציאי כל פעם כמה עלים שאת צריכה עכשו.
לוקחים מרגרינה מומסת וכל עלה מורחים עם מברשת קצת.
ואז מניחים עוד עלה עליו ושוב מברישים - כך כמה עלים שאת צריכה.
אם אני עושה קעריות פילו אז אני מניחה את העלים אחד על השני בזוית שונה מעט,
ומכניסה לתבנית שקעים לאפיה קצרה מאד.

• הוסף לסימניות
לא מסובך בכלל רק קצת התעסקות- חבילה עולה כ-15 ש"ח ומה שטוב בזה שבשונה במצק עלים הבצק הזה הוא ללא שומן בכלל. מצד שני הוא קצת מתייבש וצריך זהירות-
1. פותחת את הניילון ויש לך שם את הבצק מגולגל משהו כמו עשרה עלים ארוכים מגולגלים. בגלל שזה מאוד דק משתמשים עם ארבעה חמישה אחד על השני וצריך למרוח על העלים שמן או מרגרינה כדי שלא יתייבשו וישרפו.
תכיני לך כוס שמן ומברשת ותפתחי קצת את הגליל- את היתר תשאירי עם שכבת הניילון למניעת התייבשות.
2. תפתחי קצה של עלה אחד- בערך 10 ס"מ, תמרחי בשמן ועליו עוד אחד ושוב שמן כך ארבעה חמישה עלים, תחתכי את הרצועה שנוצרה ותחלקי לארבעה ריבועים סמוכים,
3. כל אחד מהריבועים עם ארבעת שכבותיו קחי ותניחי בשקע אחד של התבנית (מהצד הישר יווצרו לך קערות מעוגלות מאחור יווצרו לך מרובעות)
4. להכניס לתנור מחומם לחום גבוה לעשר דקות בערך- צריך לעקוב שלא ישרף. אחר כך להוציא בזהירות ולשמור בקופסא אטומה, לא בקירור- כי זה נהיה לח.
אפשר לחמם לפני המילוי.
5. בהגשה- למלא ומיד להגיש שלא יספוג נוזלים.

העתקתי לך את זה מאשכול אחר שכתבתי בו.
לגבי אגרולים- אותן הוראות רק שתשימי כמה ריבועים אחד על השני לאחר המריחה, תניחי במרכז את המלית ותקפלי. אחר כך לתנור כפי שכתבתי.

• הוסף לסימניות
את העלים צריכים לשמן משני הצדדים, או רק מהצד הפנימי? מה גודל הרצועה שאני צריכה לאגרול?

• הוסף לסימניות
טיפ שמאוד מקל - להשתמש בספריי שמן! לא צריך להבריש ולא צריך מרגרינה
זה גם מוריד משמעותית את כמות השמן

עוד טיפ - אם זה למאפה מלוח לפזר מעט פירורי לחם בין השכבות זה משאיר את העלים קרנצ'יים מאוד גם לאחר האפיה עם משהו רטוב בפנים (ירקות וכד')
אם זה מאפה מתוק - לפזר מעט סוכר (ואפשר גם קינמון אם זה מתאים)

• הוסף לסימניות
לדעתי לא צריך כלל עלי פילו...(תשאירי אותם לבקלווה-אם את רוצה מתכון יש לי)
ניתן לרכוש עלים עגולים לאגרול רק צריך לדעת איך לגלגל - הכי קל, פשוט ונוח...
העלתי פעם מדריך מצוייר... אין לי מושג היכן הוא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה