כללי דחוף ביותר!! בעיה בסגירת קובץ באינדי'

• הוסף לסימניות
אני עובד על ספר חדש שיוצא בקרוב ואמור לשלוח מחר לדפוס את הקובץ סגור.

הבעיה היא כזאת: באחד העמודים (שמאלי) העמדתי קובץ פידיאף עם גרפיקה והוא מגיע בדיוק עד לגבול של העמוד הימני (לא עובר את הקו אפילו קצת). כשאני בא לסגור לPdf חלק מהגרפיקה גולשת לדף הימני ומה שקורה בעצם שאני מפסיד את הגלישה בעמוד השמאלי (שאגב זה העמוד היחידי מתוך 400 ומשו עמודים שבו הגלישה ממש חשובה חח).

הבנתי כבר שיש באופן כללי בעיה לאינדי' כשמניחים אובייקט שמתפרש על שתי עמודים אבל כאן כאמור הוא לא גולש בכלל ואפילו נגמר קצת לפני הגבול...

מישהוא יודע ??

(על מנת להמחיש מצורף קובץ)

קבצים מצורפים

• 1.pdf
    KB 433.1 · צפיות: 38
  • הוסף לסימניות
סגור את זה כבודדים, בדפוס בעיקרון אמורים להוריד את הקו המיותר בעמוד הימני.
אבל עכשיו בכלל לגבי הספר -
למה בכתב טיימס ניו רומן? הגרפיקה והפונט ממש לא מתקשרים, הפונט הזה ובפרט המודגש שלו כ"כ לא מתאימים לספר... פשוט צר לי כשאני רואה כזה פונט ועוד בספר תורני. יש את פרנקריהל הישן והטוב (FRANKRUHEL), ואם כ"כ מתעקשים על המודגש שלו - אפשר לקנות מפונטייפ, או להשתמש בפרנק של פרוייקט קולמוס (חינמי) או של גוטמן (דומה... )...
אני רואה שכבר יש לך את ליבורנה של פונטביט (אם אתה הכנת את השער) אז למה לא להשתמש בפונטים מקצועיים ויפים שלהם?! אנא, אל תעשה את המשגה הזה - לא בשערים ובטח שלא בספר - החלף פונט דחוף! (ודרך אגב המרכוז בעמוד השער בעייתי באחת השורות)...
אם הלקוח מתעקש על הפונט הזה (ומאוד ייתכן שזו סיבת העיצוב) - ממש חבל על הספר....
גם הצפיפות בין השורות צריכה טיפול וכן הכותרת העליונה. לא באתי לפגוע או לקטר - פשוט לטובתך ולטובת בחינת "תורה נאה בכלי נאה"....
הצלחה וברכה.

• הוסף לסימניות
קודם כל תודה על ההתייחסות

הספר הוא פירוש על ספר קיים ומה שראית זהו בעצם דף המקור שבו אסור לי לגעת בשום אופן!

אגב- בדף הפירוש השתמשתי בפונט david

• הוסף לסימניות
ניסיתי לייצא את עמוד השער לבד- לא עזר ! עדיין חתוך...
(האמת שאני יכול לייצא בנפרד ישירות מקובץ המקור באילוסטרייטור אבל בכל זאת חשוב לי להבין את הבעיה להבא)

• הוסף לסימניות
הגלישה היא בעקבות בקשתך לגלישה פנימית.
בעמוד הימני (העליון ב-PDF) יש פס אפור שנובע מזה שהוא מציג גלישה, כלומר 1/2 ס"מ מהעמוד השמאלי.
בעמוד השמאלי הוא שם גלישה מהעמוד הימני - כלומר, שטח ריק-לבן.
כדי לעשות גלישה אפורה במקרה זה, יש לבודד העמוד השמאלי מהימני" אפשרי מ-CS5 ומעלה.
בחלון Pages לבטל האפשרות Allow Document Pages to shuffle ולהזיז העמוד השמאלי למטה בחלון שיעמוד לבד. במצב זה יתווסף לו הבליד גם בשדרה-בימין וניתן יהיה להגדיל השטח האפור גם לשטח הבליד.

• הוסף לסימניות
מה שרחל חסיד מציעה זה נכון אך לענ"ד אין צורך בכך
בדפוס זה אמור להיות בסדר גם בלי זה, כפי שכתב יוגב ברדה
אני מצטרף להערותיו לגבי הפונט, כדאי מאד להסביר זאת יפה ללקוח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;1140302:
מה שרחל חסיד מציעה זה נכון אך לענ"ד אין צורך בכך
בדפוס זה אמור להיות בסדר גם בלי זה, כפי שכתב יוגב ברדה
אני מצטרף להערותיו לגבי הפונט, כדאי מאד להסביר זאת יפה ללקוח

זה כמו שאני אנסה להסביר לשוטנטיין שכדאי להם לשנות את הפונט של הגמרא ואת צורת הדף כי זה צפוף מדי - אין אפשרות כזאת ! מדובר על ספר שיש לו צורת דף שהתקבלה בכל התפוצות, (תלמוד עשר הספירות של הרב אשלג- "בעל הסולם" אם שמעתם) בקיצור, לא שייך לשנות. אבל תודה בכל מקרה :)

אגב הקובץ המצורף הוא באיכות ירודה מאד לכן האותיות נראות מודגשות ומטושטשות מעט, בפועל זה נראה הרבה יותר טוב. במיוחד עם צד הפירוש. (מצורף קובץ- אשמח לשמוע דעתכם לאור האמור לעיל)

קבצים מצורפים

• חלק ז-ח פנים מבוארות ואור יושר דוגמא.pdf
    KB 145.4 · צפיות: 24

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה