כללי דחוף ביותר! מודעה לתחרות יד ושם

• פותח הנושא r_a
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
למי שלא מעודכן, יד ושם מקיים תחרות על עיצוב כרזות, וכבר דנו מעל במה זו בסיכויי ההצלחה ובכדאיות להשתתף (בכא"פ 50 ש"ח דמי הרשמה...)
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=44185

אך כנראה שאני היחיד (משום מה) מבאי אתר זה שנרשם.
והיות שנותרו ימים ספורים לשליחת המודעה, אבקש את עזרתכם ושיפוטכם.
קודם כל, כלל לא פשוט לעשות מודעה על נושא השואה כי אלמנטים כמו טלאי, רכבות וכדו' ידועים מאוד ונעשה בהם שימוש רב. לכך המודעה הולכת על כיוון שונה.
אשמח מאוד לשמוע מה אפשר לשפר ולתקן

בתודה מראש

קבצים מצורפים

• 1111111111111111.jpg
    KB 286.3 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
תזכורת קטנה...:)

נכתב ע"י ariels;357513:
אשמח לעזור לך לשדרג את עבודתך אם תעלה אותה לפורום.

נכתב ע"י mina;357214:
r_a - אולי תעלה את המודעה שהכנת?

נכתב ע"י smeshi;357255:
ra - נחמד שהיית, ספר מה היה ותעלה עבודה.

נכתב ע"י 2OR;357509:
נשמח לראות את הכרזה, כשתגיע לפסים מעשיים.

ואחד אחרון...

נכתב ע"י נפ;357614:
אני לא מתיימרת לנצח בתחרות שניגשים אליה מעצבים ידועי שם -לפי דעתי זה בזבוז זמן וכסף

• הוסף לסימניות
יפה
המסר קצת לוטה בערפל.
הכיוון מאוד מעניין, כדאי לשפצר.
לגבי הטיפוגרפיה, למה הכל בולד? עדיף במקום האדום והלבן לשחק עם המשקלים.
את האדום להשאיר רק למילה "השואה" - דם, כל השאר לבן.

תוספות: "היא עדיין ממשיכה..."
"מאז ועד היום מאבד"

• הוסף לסימניות
וואו! העיצוב מאוד איכותי. כל הכבוד!

לגבי המסר, הוא לא מספיק מחודד.

צאצאי קרבנות השואה מבחינתי, זה .... ההורים שלי, למשל. הדודים. גם אני, באופן מסויים.
כי הסבים והסבתות שלי כולם היו בשואה וב"ה ניצלו ממנה.
הם בהחלט מוגדרים כ"קרבנות השואה", משום שסבלו סבל נורא במהלכה
וגם איבדו קרובי משפחה מדרגה ראשונה בשואה.

בקיצור, המחשבה הראשונה שהייתה לי זה על אנשים בימינו
שהם צאצאים בפועל של קרבנות השואה, ולא הילדים שהיו יכולים להיוולד אם.
מהכותרת לא ניתן להבין את המסר בבירור
למשל אולי יבינו -
שצאצאי קרבנות השואה נטמנים
- משום שחייהם היו קשים בצל הורים ניצולי שואה
- משום שהם נושאים עימם את הצער והכאב שהנחילו להם ההורים ששרדו מהשואה

מקווה שהובנתי

• הוסף לסימניות
ועוד משהו קטן, בכרזה עדיף כמה שפחות טקסט
כרזה חזקה מדברת עם כותרת בלבד או אפילו בלי טקסט בכלל

• הוסף לסימניות
המודעה באמת יפה, אבל, המסר באמת לא מספיק מובן, גם אני הבנתי שמדובר על ימינו, ולא כ"כ הבנתי למה, אולי פיגועים אולי לא יודעת מה, בקיצור, תחדדי את המסר, וגם אני בשיטה של כמה שפחות מילים, אבל, יש פה ממש מודעה איכותילת, שווה להשקיע בה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;362998:
ועוד משהו קטן, בכרזה עדיף כמה שפחות טקסט
כרזה חזקה מדברת עם כותרת בלבד או אפילו בלי טקסט בכלל
הכל טוב ונכון, אך במקרה דנן כשהמסר קשה מאוד להבעה זה מחייב הסבר קצר.
אנסה לתמצת כמה שאפשר.

• הוסף לסימניות
ביצוע יפה מאוד.
חשוב שהמסר יעבור ברגע שקוראים, בהתחשב בזה שיהיו עוד עשרות (!) כרזות
ופה זה קצת מתפספס.

המון הצלחה
ותעדכן.

• הוסף לסימניות
עיצוב מאוד יפה!!!
צריך לחדד את המסר- כמו שאמרו קודמיי גם אני לא הבנתי ישר...
מה שכן חשבתי שמבחינת ההלכה כדאי שהאותיות יהיו חקוקות במצבה ולא בולטות. זה ישר תפס לי את העין. (קשה לשכחה...)
המון הצלחות!

• הוסף לסימניות
אולי במקום כאן נטמנים לשים חלקת צאצאי קרבנות השואה?

• הוסף לסימניות
לענ"ד

מבחינה ויזואלית:
- כדאי לעשות השוואת צבעים בין המצבה המודבקת לשאר המציבות שבבית החיים. (את הכל אפשר לחדד ולצבוע יפה וחזק יותר)
- הטשטוש במציבה האמצעית נראה לי שקצת חורג ימינה, ונראה שעבר טיפול פוטושופי. (לעומת השמאלי שלידו, שנראה טוב, כחריצים באבן)
- הגופן של המציבה עדיף שיהיה בגופן בו משתמשים על מציבות, סגנון וילנה או פרנקריהל.
- גם הצורה שבה הוא מונח על המציבה שייראה יותר אמין, קטן וסולידי. סה"כ האופציה 'חריטה' בפוטושופ לא נותנת את המענה לחריטה שאמורה להיות כאן. 
- בטקסט למטה, אולי כדאי מעט להקטין אותו על חשבון ריווח השורות.
- מבחינת הולכת העין, יש כאן ניגוד קל. מצד אחד המציבות נותנות לך הסתכלות של מימין לשמאל, ואילו הקו השחור לבן (הגזירה) נותנת משמאל לימין, אולי כדאי להפוך, שהחלק הגבוה יותר יהיה בימין (ואולי יהיה אפשר אפילו להגביהו יותר)
- סתם רעיון קטן, אולי כדאי בצדדים של התמונה (למעלה בימין ושמאל, ולמטה בצד ימין) לעשות הכהייה, שתיתן קצת יותר מיקוד לכיוון המציבה שנושאת את הסיסמה, וגם זה ייתן תחושת סגירה, המתאימה יותר למודעה ולא של מרחב. (פלוס נוסף, זה ייראה סגנון תמונה יותר מקצועי. לדעתי)

מבחינת המסר:
יכול להיות שזו בעיה שלי, אבל לקח לי זמן עד שהבנתי את הרעיון, בתחילה זה היה נראה לי יותר כפרסומת על 'התבוללות', שאומרת שאנחנו מפסידים אנשים היום, או פרסומת שלא נותנים לצאצאים כסף ולכן הם מתים...
בכ"א וודאי שמבחינה ניסוחית אפשר להגיע לתוצאות טובות יותר.

בהצלחה!
מצפים לזכייתך...

• הוסף לסימניות
אני גם חשבתי כמו אריאלס שמדובר בצאצאים של אנשים שעברו ל"ע את השואה, שהשואה אכן ממשיכה ופועלת גם על ילדי הניצולים וגם על נכדיהם וכו',
מה שנקרא "דור שני לשואה". ואני מוסיפה גם "דור שלישי לשואה".

• הוסף לסימניות
אני גם חשבתי כמו אריאלס שמדובר בצאצאים של אנשים שעברו ל"ע את השואה, שהשואה אכן ממשיכה ופועלת גם על ילדי הניצולים וגם על נכדיהם וכו',

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bhj;363721:

גם אני חשבתי כך.
אולי כדאי ללכת על הכיוון הזה. הוא חזק מאוד.
העיצוב מדהים!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה