דחוף- הצעת מחיר נמוכה מדי- מה לעשות?! שווה?!

• הוסף לסימניות
תברחי מהלקוחה הזו ושכמותה כל עוד נפשך בך, כמו שהציעו לך קודמי.
הלקוחה משחקת ברגשות שלך. יש סיכוי שהיא תטרטר אותך עד שתוציאי מתחת ידך משהו לשביעות רצונה.
לפעמים צריך להגיד לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!
היה לי סיפור כזה וסרבתי.
אבל בזמני הפנוי ציירתי מה שהלקוחות רצו,
ועשיתי בזה שימוש למשהו אחר.
ענין אותי להתנסות בדרישות של הלקוחות.
זה פותח צוהר להתקדמות בציור.
אגב דבריה שמשהו אחר עושה בפחות היא טכניקה ידועה במשא ומתן. אדרבא שתתן את העבודה לציירת "הזולה".
היא לא רוצה מהסיבה שיתכן ואין כזו או שגם "הזולה" אינה זולה באמת.
אמרו לה -מה שאמרו לך-
אם יש בכלל אחת כזו.
בהצלחה
ותודה על הדיון המעמיק שנעשה כאן.
הוא לטובת כל קהילת המאיירים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה למפרט;1726104:
היה לי סיפור כזה וסרבתי.
אבל בזמני הפנוי ציירתי מה שהלקוחות רצו,
ועשיתי בזה שימוש למשהו אחר.
ענין אותי להתנסות בדרישות של הלקוחות.
זה פותח צוהר להתקדמות בציור.

אהבתי את הרעיון

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איטה מרמורש;1725893:
מה הבדיחה הזאת?
70 ש"ח זה אפילו לא מחיר של מתחילה, זה מחיר שמשלמים לילדה.
זה המחירים שהייתי לוקחת לחברות בתור בחורה.
המחירים הזולים בשוק הרבה יותר גבוהים מזה.
לא הייתי לוקחת את זה רק משום הזלזול, כמה יוצא לך לשעה עם ציור ברמה הזאת???

איזו בחורה משלמת 70 שח לציור לחברתה???
הן מעדיפות בכסף הזה לקנות עוד בגד או נעל.
אני לקחתי מחברות 20-50 שח כשהייתי בתיכון...

• הוסף לסימניות
שמתם לב שהמחיר של הציןר הוא פחות מעלות ההדפסה ?! די לניצול!

• הוסף לסימניות
די, באמת.
אמנם השמים הם הגבול אבל הוא לא מתאים לאמירה בכל תחום וענין.
לעניות דעתי, בשום אופן לא לקבל את הצעת העבודה של אותה לקוחה "מעייפת".
היא איננה רצינית כלל.
וכפי שכבר כתבו קודמי, הטענה "קיבלתי הצעה זולה יותר" היא שיטת מקח וממכר במשא ומתן.
אם יש לה הצעה זולה יותר שתיקח. למה היא לא רצה על זה ? למה היא הולכת הלוך ושוב על הצעותיה שהיא קיבלה מציירות אחרות ? כי הם לא מספיק איכותיות כמו שלך ?
אז בבקשה. על איכות משלמים !!
אם אני בא לקנות מקרר ולאחר קבלת הצעת מחיר אני שואל בחנות אחרת ומקבל את אותו המכשיר ב- 150 ש"ח פחות אני אפילו לא מעדכן את החנות הראשונה על כך.
אני פשוט מזמין את המוצר אצל החנות השניה (כמובן לאחר השוואה בין השתיים על השירות שהשניים מעניקים ללקוחותיהם והם נמצאו שווים....)
זאת ועוד, קחי בחשבון שאם תעשי לה את זה במחיר 'אפסי', את תעבדי בלי חשק ויתכן מאד שהיצירה לא תצא 'ברמה גבוהה' כיכולותייך, (כי לא תשקיעי מן הסתם את כוחותייך על מישהי שמנצלת...) ואו אז תצטרכי לעבוד שבעתיים לייפות את שמך הטוב...

תחשבי נכון וה' הטוב יהיה בעזרך לכוונך אל הנכון.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפית כוכב;1725869:
והיא אמרה לי שציירת אחרת כבר נתנה לה הצעה של 70 ₪ לציור!!!!!!

תגידי, את באמת חושבת שכל מה שהיא אומרת לך זה אמת...

מזכירה לי את מה שהיה לי השבוע, התקשרה אחת לברר על נופש, אמרתי לה מחיר, אז היא אומרת לי, אבל ביררתי במקומות אחרים וקיבלתי כמעט בחצי מחיר, אז אמרתי לה, נו אם כך כדאי לך לסגור איתם מהר, לאחר כשעתיים היא סגרה איתי על המחיר שעמדתי עליו (אפי' לא שאלתי אותה למה היא לא סגרה עם ההם שהיא אמרה שהם כל כך זולים)...
אבל גם אם היא לא היתה סוגרת, לא הייתי מתחרטת, כי יש גבול להרחבת הקללה "בזעת אפך תאכל לחם" אלא א"כ את הולכת ע"ז בהתנדבות מלאה, אבל לדעתי לא אצלה כי היא נשמעת מנצלת, וזה מסוכן להתעסק עם כאלה, היא יכולה להוציא לך את כל המיץ, שלא תוכלי להסתכל על המחשב שבוע, מנסיון...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפית כוכב;1724485:
והמכירות הנוספות של הפינות הנ"ל בעתיד???

זה מעניין לגבי 'המקצוע' שלנו.
עצם העובדה שאנחנו יכולים למכור מוצר מסוים לכולם (למרות שבמקור הוא נעשה עבור לקוח מסוים) לא מוזילה לו את המוצר בעשרות אחוזים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אות לי;1726263:
זה מעניין לגבי 'המקצוע' שלנו.
עצם העובדה שאנחנו יכולים למכור מוצר מסוים לכולם (למרות שבמקור הוא נעשה עבור לקוח מסוים) לא מוזילה לו את המוצר בעשרות אחוזים?

בכלל, ליצור משהו מעצמנו (ובעיקר ציור וגרפיקה) זה נטו שעות עבודה. אולי בהתחלה גם כיסוי של רכישת המחשב ותוכנות, אבל מלמעלה- אין צורך בחומר גלם, אין בלאי וכו' כמו שיש בסחורה ממשית שבה אנו סך הכל מתווכים בצורה כזו או האחרת בין היבואן לצרכן...
זה גם דבר מעניין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפית כוכב;1726287:
בכלל, ליצור משהו מעצמנו (ובעיקר ציור וגרפיקה) זה נטו שעות עבודה. אולי בהתחלה גם כיסוי של רכישת המחשב ותוכנות, אבל מלמעלה- אין צורך בחומר גלם, אין בלאי וכו' כמו שיש בסחורה ממשית שבה אנו סך הכל מתווכים בצורה כזו או האחרת בין היבואן לצרכן...
זה גם דבר מעניין.
אנחנו לא מתווכים...
אני אסביר את עצמי.
בא לקוח ומזמין צורה מסוימת שאין לנו אותה, נגיד פרח,
אנחנו מחייבים אותו על הכל, השרטוט, השטנץ, חומר הגלם, עבודת חיתוך, אריזה וכ'ו,
במקביל אנחנו תחייבים לא לייצר את המוצר הזה ללקוח אחר.
אבל אם הלקוח אומר שזה ח"פ ומצידו אנחנו יכולים להשתמש בפרח הזה כמוצר מדף שלנו,
אנחנו בוחנים, אם זה מוצר עם פוטנציאל, אם כן המחיר ללקוח יורד באחוזים ניכרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפית כוכב;1726287:
זה גם דבר מעניין.

כשעובדים בחינם (ו100 ש"ח זה בחינם לכזה יצירה, כך נראה לי, אל אף שאני לא ציירת), צריך לפחות שזה יהיה כיף, וכאן השאלה, האם היא תזרום איתך ויהיה לך כיף, או להיפך...
אומרת מנסיון, במקרים דומים בתחילת דרכי בגרפיקה...

• הוסף לסימניות
נראה לי שכולם כאן התבלבלו.
כוונת הגננת היתה 100 או 70 ש"ח פר שעה; לא פר עבודה...

;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפית כוכב;1725869:
פחחחחח לא תאמינו!
דיברתי עם הלקוחה מקודם והסברתי לה את הסיבה מדוע אני מוכנה לקחת את העבודה הזאת בכל אופן...
והיא אמרה לי שציירת אחרת כבר נתנה לה הצעה של 70 ₪ לציור!!!!!! :eek::eek::eek:הציורים אומנם כבר עשויים ונמכרו בעבר, אך הלקוחה הוסיפה שהציירת ההיא מוכנה גם לעשות לה (במחיר הנ"ל להזכירכם) תיקונים ושינויים לפי טעמה המעודן של הלקוחה.
היא ניסתה לרמז שיש כאן תחרות רצינית וכל המפחיתה זוכה.
אני רק נימקתי לה בשקט שהציור שלי חדש ולפי טעמה האישי והאצילי, הרבה יותר מההתאמה של ציור מוכן, וכן, הבטחתי לה שציורי בעלי רמת גימור גבוהה.
מהמחיר לא ירדתי.
מה אתם אומרים, כדי לי לקחת את זה בפחות כסף? נדמה לי שתמיד היא תמצא מישהי שתעשה לה את זה יותר בזול---;)
אשמח לשמוע את דעתכם!
לילה טוב.

יפית
תגידי לה בכנות בלי לפחד ובלי להתבלבל
למה את לא לוקחת את זאת של ה70?

לפי דעתי מי שחזק ועומד על זכויותיו המגיעות לו בכבוד אנשים מעריכים את זה וגם לך יהיה יותר טוב ככה לא תיכנסי למעגל הניצול הזה שלא נגמר
הלקוחה שלך היא לא היחידה שיודעת לנצל יש עוד אנשים בעולם שיעשו את זה

אל תתחילי את זה עכשיו!
בהצלחה, את מציירת מקסים וטוב ואל תתני לאנשים להוריד את הרמה המקצועית שלך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliArt;1726167:
איזו בחורה משלמת 70 שח לציור לחברתה???
הן מעדיפות בכסף הזה לקנות עוד בגד או נעל.
אני לקחתי מחברות 20-50 שח כשהייתי בתיכון...

בסמינר, למסירת שיעורים.

• הוסף לסימניות
הציור הזה שווה הרבה יותר. אבל את יכולה לתת לה אישור להדפיס את זה תמורת 100 ש"ח ולשמור את הזכויות אצלך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איטה מרמורש;1726783:
בסמינר, למסירת שיעורים.

אני עדיין שומרת אמונים לחברותיי הסמנריסטיות, וזה לדעתי העם שהכי קשה לעבוד איתו- לכי תסברי לאחת נלהבת כזו שמתחננת בדמעות שליש שאחוס על כספה ועל שיעורה, ובכל זאת שאעשה לה ברמה של גדי פולק לפחות...
עם חברות זה קצת לא נעים, לקח לי הרבה זמן (ועדיין אני צריכה) להסביר שהפכתי את זה כבר ממזמן למקצוע, ויש כאלו שממש שוכחות את זה שוב ושוב ונדהמות כל פעם מחדש כשאני מבהירה להם בנימוס שאני גובה תשלום על העבודות שלי.
"אבל אנחנו מזה חברות:eek:, ואת עושה את זה מזה מהר, אני יודעת!" לכי תסבירי...
הגדילה אחת שביקשה ממני ש'אקשקש' לה משהו פשוט ('מספיקה לי רמה של מתחילה'...) ושאקח תשלום בהתאם.
אני כבר לא יודעת מה יותר המומחיות פה, לצייר או לנהל משא ומתן עם לקוחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפית כוכב;1727007:
אני עדיין שומרת אמונים לחברותיי הסמנריסטיות, וזה לדעתי העם שהכי קשה לעבוד איתו- לכי תסברי לאחת נלהבת כזו שמתחננת בדמעות שליש שאחוס על כספה ועל שיעורה, ובכל זאת שאעשה לה ברמה של גדי פולק לפחות...
עם חברות זה קצת לא נעים, לקח לי הרבה זמן (ועדיין אני צריכה) להסביר שהפכתי את זה כבר ממזמן למקצוע, ויש כאלו שממש שוכחות את זה שוב ושוב ונדהמות כל פעם מחדש כשאני מבהירה להם בנימוס שאני גובה תשלום על העבודות שלי.
"אבל אנחנו מזה חברות:eek:, ואת עושה את זה מזה מהר, אני יודעת!" לכי תסבירי...
הגדילה אחת שביקשה ממני ש'אקשקש' לה משהו פשוט ('מספיקה לי רמה של מתחילה'...) ושאקח תשלום בהתאם.
אני כבר לא יודעת מה יותר המומחיות פה, לצייר או לנהל משא ומתן עם לקוחה!

אכן אכן, חלק מהפרנסה בעצמאים זה המשא ומתן, ובשביל זה יש את החוברת של נעמה, וגם תגובות מניקים לא לרדת על הברכיים, כי אמרו לך שקיבלו הצעת מחיר יותר זולה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה