ביררת אצל רב?אני לא יודעת אם שמתם לב לזה, אבל אם אתם לא מגישים את הנתונים האמיתיים בוועדות הקבלה, ובגלל זה הילד שלכם נכנס ולא ילד שיותר זכאי לזה, זה ממש גזל.
לא מסוכרנים.מישהו יודע מניסיון אם הם מסונכרנות עם הביטוח הלאומי?
גזל ממי??זה ממש גזל.
אני מניחה שהכוונה היא לגזל ממי שעל פי הקריטריונים היה זכאי להתקבל קודם, ובגלל העלמת המידע נשאר בחוץ.גזל ממי??
מהמדינה?
לא הבנתי. המעון שייך לההוא או כספי המדינה.אני מניחה שהכוונה היא לגזל ממי שעל פי הקריטריונים היה זכאי להתקבל קודם, ובגלל העלמת המידע נשאר בחוץ.
לא יפה הוא ענין אינדיבידואלי.אבל זה וודאי "לא יפה".)
אכן אני אישית לא הייתי מגדירה זאת כגזל אבל אני גם לא פוסקת הלכה...לא הבנתי. המעון שייך לההוא או כספי המדינה.
הכוונה היא שלא יפה שילדך יקבל את המיטב על חשבון מישהו אחר שהיה זכאי למיטב הזה יותר ממך.פלוני סבור שאם ילדו לא יקבל את המיטב זה לא יפה, אלמוני סבור שלתועלת לימודיו התורניים לא יפה אם הילד לא יהיה במעון וכו' וכו'..
זה נשמע כמו 'כל מי שנוסע בקו 2 לגינה ולא ללימודים ו/או לעבודה שירד'..הכוונה היא שלא יפה שילדך יקבל את המיטב על חשבון מישהו אחר שהיה זכאי למיטב הזה יותר ממך.
לא אמרתי לימודית!!שוב, יתכן שהלכתית זה מותר, אבל לא כל מה שמותר הלכתית גם יפה לעשות
באוטובוס ובמבצע אין קריטריונים. במעון יש.זה נשמע כמו 'כל מי שנוסע בקו 2 לגינה ולא ללימודים ו/או לעבודה שירד'..
עדיף שלא אקח 2 מהמבצע ביש כדי שישאר לבא אחרי (כשאני מעוניין ב2 יחידות)..
היפה לא נקבע לפי הקריטריונים של הפקיד במשרד העבודה והרווחה. גם לא היישרות.באוטובוס ובמבצע אין קריטריונים. במעון יש.
אני מסכימה שברגע שאין איסור הלכתי כל אחד יכול להחליט עד כמה הוא מתחשב באחרים ואיזה מחיר הוא מוכן לשלם בשביל זה.היפה לא נקבע לפי הקריטריונים של הפקיד במשרד העבודה והרווחה. גם לא היישרות.
ולכך הטענה היחידה זה בינאנושית.
ובזה אמרתי שהקביעה שההוא קודם כי זה נח לו לעבודה משוללת היגיון.
פעם שלישית (גלידה..)אני מסכימה שברגע שאין איסור הלכתי כל אחד יכול להחליט עד כמה הוא מתחשב באחרים
אשמח לתשובה על דברי..אני לא מסכימה שאין משמעות לקריטריונים,
אא"כ המחלוקת היא בהסתכלות על המדינה כריבון...היפה לא נקבע לפי הקריטריונים של הפקיד במשרד העבודה והרווחה.
גם שם האשה לא יכולה לבא בטענות למה לא קמו בזמן שהיא איננה יודעת מה עובר על היושב/ת.ובעיני זה כמו שאין חובה לקום באוטובוס לאשה בהריון
דמגוגיה..לפי ההגיון שלך תזייף, אולי תעתיק במבחן? אולי תשלח מישהו שיתחזה ויבחן במקומך?
הרי- מי החליט? בגלל שמישהו החליט שזהו ציון הקבלה כך צריך להיות?
אמורה להיות איזו הבנה בציבור. שהורה שלא עובד לא אמור להזדקק לשירותי המעון.הרי- מי החליט? בגלל שמישהו החליט שזהו ציון הקבלה כך צריך להיות?
1. מבחינתי זה דומה להבנה שמי שיש לו כסף שלא ישתמש במבצעים בסופר.אמורה להיות איזו הבנה בציבור. שהורה שלא עובד לא אמור להזדקק לשירותי המעון.
אהה.נכון, הורה שעובד 6 שעות ולא 7 או מרוויח 10,000 ולא 6000.
לדעתי.. אם יש בידי לקבל דמי ביטו"ל אשמח לקבל. למרות שזה ע"ח הקופה הציבורית.המדינה נותנת מענה להורים עובדים!! ומי שלא עובד.. לא צריך לקבל את המענה הזה.
לא.אם היא בדיכאון לידה חמור גם אז כל ה'עובדות' קודמות לה?
גם במדינה בה ראשיה הם חלק מהאנרכיה?אלמאלא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים