דרוש מידע דחוף- ועדות קבלה למעון

• הוסף לסימניות
גם במדינה בה ראשיה הם חלק מהאנרכיה?
את/ה כל הזמן נתפס לאנשים שלמעלה. שבשלטון.
לא על זה אנחנו מדברים!!
מדברים בסה"כ על ההורים שעובדים ורוצים שזה לפחות ייעשה בצורה הכי רגועה..
אם האנשים שלמעלה בשלטון צודקים או לא צודקים, מתנהלים נכון או לא אם בא לנו לדפוק אותם ולעבוד עליהם - זה כבר נושא אחר.

• הוסף לסימניות
מאיזה מקום הם טוענים לי שהם קודמים מאיזה?
איזה תמימות....
כשמישהו שולח למעון למרות שהוא לא זכאי ומבחינתו "מגיע למדינה" "מותר לגנוב את המדינה" זה חמוד... אבל זה לא מדגדג למדינה.. הוא בסך הכל דופק את השכן שלו שצריך לשלם הרבה יותר על מטפלת פרטית...

אז כן. המדינה נתנה איזשהם כללים מי קודם. נכון, אנחנו יכולים להתעלם מזה, ולדפוק את האנשים שלנו.
למדינה ,ולתמ"ת זה לא באמת משנה אם אתה או אני שלחנו למעון.

• הוסף לסימניות
איזה תמימות....
אתה רוצה ללכת ראש בקיר וכאילו לא להבין? סבבה. בהצלחה.
ממש לא ראש בקיר.
אני שונא ביקורת חיצונית של אנשים שסבורים שלהם הכי קשה וכולם סביבם חיים בפאנאן.

ג"נ: אנחנו נכנסנו למעון בדלת הראשית.

• הוסף לסימניות
אני שונא ביקורת חיצונית של אנשים שסבורים שלהם הכי קשה וכולם סביבם חיים בפאנאן.
מי סבור ככה?? גם אני תמיד נכנסתי למעון בדלת הראשית..
כן היה אכפת לי על חברה שעבדה 9 שעות ביום - ולא התקבלה ושכנה שלי שהיא עקרת בית - התקבלה.
כן, זה היה אכפת לי מאוד.
והחברה שלי ממש לא הרגישה שהיא סובלת והשאר חיים בכיף. זה לא העניין.

• הוסף לסימניות
אז מגיע לה דרך רווחה.
להם יש קדימות גם על פני אישה עובדת 45 שעות בשבוע..
הרישום למעון היה לפני שהיא אובחנה רישמית..
רעיונה היה כי אין אנו יודעים מה עובר על השני. נקטתי דוגמה אחת ויש כמוה עוד מיליון וחצי.

לא מדבר אישית, מדבר על התופעה.
תפסיקו לשפוט אחרים תפסיקו!!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא מדבר מבחניה הלכתית!! אלא חברתית.
מסכימה.
גם שם האשה לא יכולה לבא בטענות למה לא קמו בזמן שהיא איננה יודעת מה עובר על היושב/ת.
נכון. ולכן אני לא אבוא בטעות לאף אחד שלא קם באופן אישי.
אני כן מצפה שכחברה יהיה חינוך לקום כשמתאפשר.

אא"כ המחלוקת היא בהסתכלות על המדינה כריבון...
כנראה שזאת נקודת המחלוקת.
אני חושבת שברגע שיש משאב ציבורי (כמו מעון מסובסד) מוגבל מישהו צריך לקבוע את הקריטריונים לקדימות. אמנם הייתי שמחה אם המישהו הזה היה נראה אחרת, אבל זה לא אומר שאם השלטון לא לרוחי אפשר לעשות מה שרוצים.
ואגב, הקריטיונים דווקא הגיוניים בעיני. אמנם תמיד יכול להיות מישהו שנופל בין הכסאות (ואז במקרה כזה הייתי מבינה אם הוא מזייף- בתנאי שזה מותר הלכתית. ואני גם לא הולכת לבדוק אף אחד באופן אישי. אלא מדברת באופן כללי כחברה.), אבל קריטריונים חייבים להיות.

• הוסף לסימניות
אכן אני אישית לא הייתי מגדירה זאת כגזל אבל אני גם לא פוסקת הלכה...

הכוונה היא שלא יפה שילדך יקבל את המיטב על חשבון מישהו אחר שהיה זכאי למיטב הזה יותר ממך.
שוב, יתכן שהלכתית זה מותר, אבל לא כל מה שמותר הלכתית גם יפה לעשות (לא מצאתי ביטוי מתאים יותר, מקווה שהובנתי)
יש מצווה דאורייתא:
ועשית הישר והטוב.
ולמען תלך בדרך טובים.

• הוסף לסימניות
נכון. ולכן אני לא אבוא בטעות לאף אחד שלא קם באופן אישי.
אני כן מצפה שכחברה יהיה חינוך לקום כשמתאפשר.
אז גם בזה אנחנו מסכימים.
שמי שאין לו ענין במעון עדיף שלא ישלח לשם כדי שאחרים שמעוניינים בתוספות של המעון יוכלו להכנס לשם..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה