כללי דחוף- טעמים באינדיזיין

• הוסף לסימניות
אני מעמדת חוברת קריאת שמע באינדזיין ויש כמה גושי טקסט שיש בהם ניקוד, טעמים וכוונות מעל המילים. הבעיה היא שהניקוד והטעמים מתנגשים אחד בשני, מישהו יודע אם יש איזה סקריפט לסדר את זה? סתם ככה, הניקוד לא יושב הכי יפה, הדגשים למשל, לא עומדים באמצע האות, הם בורחים טיפה פנימה.
ועוד בעיה- איך עושים שהכוונות שמעל המילים ירוצו עם הטקסט ולא יהיו חלק נפרד ממנו, אחרת כל תזוזה שאני עושה לטקסט, אני צריכה לסדר מחדש את הכוונות מעל המילים. אולי יש לזה פתרון או סקריפט?
אם מישהו מעלה סקריפט, אשמח אם ידריך אותי איך מתקינים אותו ואיך מפעילים.
תודה רבה.

• הוסף לסימניות
לאינדזיין אין כזה דבר סקריפט לטעמים.
יש ליהודה ברום תוכנה שממקמת ניקוד, אפשר גם למקם טעמים.
הצרה עם טעמים הוא שיש המון מקרים שצריך לקחת בחשבון כדי שלא יהיו התנגשויות
מיקום ניקוד הוא די סטטי, בעוד שמיקום של ניקוד+טעמים חייב להיות דינאמי

הפתרון הכי טוב הוא שימוש בגופני אופן טייפ שתומכים טעמים.
איזה פונט את משתמשת?
איזה סוג כוונות?
תעלי דוגמא של דף שנראה במה המדובר

• הוסף לסימניות
אני משתמשת ב- Guttman Frnew. פונט מערכת, אני משערת. זו הברירה היחידה שלי בנתיים, אין לי פונט אופן טייפ.
את הכוונות הורדתי עד שאני אהיה בטוחה שסיימתי את כל התיקונים, רק מעל שלושת המילים הראשונות ב'ואהבת' יש כוונות (בהמשך הכוונות הם יותר מאות אחת).

קבצים מצורפים

• קריאת שמע9.jpg
    KB 377.9 · צפיות: 47
  • הוסף לסימניות
גוטמן פרנקניו הוא לא פונט מערכת אלא פונט של Office 2003.

אם אין לך ברירה ואת לא רוצה לקנות פונט עם טעמים OpenType - יש פונטים חינמיים שעובדים עם טעמים כמו Ezra_SIL
אבל זה ממש לא מומלץ להשתמש בפונט הזה, בפרט לא כשהחומר המודפס היא בשביל מטרות מסחריות או שיווקיות, הוא לא נראה בכלל יפה וגם הטעמים לא יפים (אבל הם לא מתנגשים בניקוד).

עדיף לקנות פונט אחד לפחות שיעבוד טוב עם טעמים.

• הוסף לסימניות
פונטים נוספים לעבודה עם טעמים (יש לשים לב לרשיונות השימוש):

הפונט "קארדו"

הפונט "קוד 2000"

שוב אני חוזר ואומר - לא מומלץ בכלל.
עדיף לקנות פונט OpenType אמיתי שתומך בטעמי המקרא.

יש לפונטביט, פונטייפ ומסטרפונט.

• הוסף לסימניות
רוצים לראות משהו מענין?

הדבר הזה עוד לא נגמר אבל זה הוכיח את עצמו להיות פרוייקט מאד מענין...

(זה חלונית בתוך אינדיזיין שנותן אפשרות לבנות טבלאות למקם טעמי המקרא וניקוד) אני עדיין לא יודע אם זה יהיה למכירה...

קבצים מצורפים

• taamim.png
    KB 92.3 · צפיות: 70
  • הוסף לסימניות
וואו

• הוסף לסימניות
עוד וואו.

ואפשר גם להגדיר מיקום ע"פ קונטקסט????? בלי זה אי אפשר למקם טעמים כמו שצריך.
עם זה עובד טוב, הוצאת קורן מאוד יהיו מעוניינים בפתרון הזה.
דבר עם רפאל פרימן או אריה מרזל
הם כרגע מעמדים מחדש את כל התנ"ך עם טעמים, ובעקבות בעיתיות האות קורן שהניקוד מאוד רחב ביחס לרוחב האות, ולא ניתן לצמצם את רוחב הניקוד בגלל הדביקות בתאימות לתנך קורן הידוע, מה שגורם לאלפי קונטקסטים בתכנות האופן טייפ אשר יש לו מגבלה בכמות הקונטקסטים אשר ניתן להחיל.

• הוסף לסימניות
אם ב"תג" ואפילו ב"דווקא" (את שתיהם אני לא מכיר מקרוב אבל הבנתי שככה זה עובד) אפשר למקם טעמים לפי קונטקסט אני מאמין שגם הרבס יצליח לעשות מיקומים לפי קונטקסט אם זה יעבוד כמו שצריך - זה יכול להיות פתרון טוב למי שרוצה לחסוך ולא לקנות פונט עם טעמים ממוקמים אבל מצד שני העבודה של מיקום הטעמים לכל פונט תידרוש השקעת זמן הן במיקום הטעמים והן בבדיקות (לוודא שאין התנגשויות בין הטעמים, הניקוד, האותיות והסימנים הנוספים כמו "נקוד" מעל האות למשל או אותיות "רבתי"), כך שכל אחד צריך לחשוב לעצמו אם החסכון לא יהיה פחות מאשר הרווח שהיה יכול להרוויח בזמן שעבד על זה.
(בכל אופן בשביל בעיות כמו שהעלה אליהו עם תנ"ך קורן - זה יכול להיות מצויין)

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פונטייפ;341369:
עם זה עובד טוב, הוצאת קורן מאוד יהיו מעוניינים בפתרון הזה.

למי חשבת אני עושה את זה? ;)

• הוסף לסימניות
ואם הלקוח בחר פונט לא אופן טייפ וזה צריך לבוא עם טעמים, מה עושים???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עמוד ועימוד;341521:
ואם הלקוח בחר פונט לא אופן טייפ וזה צריך לבוא עם טעמים, מה עושים???

אם אני מבין נכון - הפתרון של הרבס אמור להיות יעיל גם בשביל זה.
כמו ממקם הניקוד של יהודה ברום שאפשר להכניס ניקוד מכל פונט אחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Harbs;341328:
רוצים לראות משהו מענין?

הדבר הזה עוד לא נגמר אבל זה הוכיח את עצמו להיות פרוייקט מאד מענין...

(זה חלונית בתוך אינדיזיין שנותן אפשרות לבנות טבלאות למקם טעמי המקרא וניקוד) אני עדיין לא יודע אם זה יהיה למכירה...

וואו וואו וואו. נראה נהדר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פונטייפ;341369:
דבר עם רפאל פרימן או אריה מרזל
הם כרגע מעמדים מחדש את כל התנ"ך עם טעמים, ובעקבות בעיתיות האות קורן שהניקוד מאוד רחב ביחס לרוחב האות, ולא ניתן לצמצם את רוחב הניקוד בגלל הדביקות בתאימות לתנך קורן הידוע, מה שגורם לאלפי קונטקסטים בתכנות האופן טייפ אשר יש לו מגבלה בכמות הקונטקסטים אשר ניתן להחיל.
נכתב ע"י Harbs;341514:
למי חשבת אני עושה את זה? ;)

קבל עדות מרפאל פרימן:
Re Harbs. He has been absolutely invaluable to my work and has given hundreds of hours of help to me as well as the few scripts that I’ve commissioned from him to make our Siddur and Tanakh projects work. He has come through for me time and time again.

• הוסף לסימניות
ראיתי האשכול ההוא פעם.

אני עושה כל מעמץ לא להגיב לבן אדם שעליו רפאל כתב התגובה ההוא... זה לא הפעם הראשון שהוא ניסה להשמיץ אותי ברבים. :(

• הוסף לסימניות
למי ששאל: כן בוודאי זה עובד לפי context. זה בערך כמו chained conditions באופנטייפ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;340802:
פונטים נוספים לעבודה עם טעמים (יש לשים לב לרשיונות השימוש):

הפונט "קארדו"

הפונט "קוד 2000"

שוב אני חוזר ואומר - לא מומלץ בכלל.
עדיף לקנות פונט OpenType אמיתי שתומך בטעמי המקרא.

יש לפונטביט, פונטייפ ומסטרפונט.
הייתי קונה אם הייתי מעמדת עוד דברים כאילה, אבל בד"כ דברים כאילה עושים בתג אז לא נראה לי ששוה לקנות פונט אופן טייפ שלא בטוח שאני אצטרך אותו עוד.
בכל אופן, תודה על העזרה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י didis;341907:
הייתי קונה אם הייתי מעמדת עוד דברים כאילה, אבל בד"כ דברים כאילה עושים בתג אז לא נראה לי ששוה לקנות פונט אופן טייפ שלא בטוח שאני אצטרך אותו עוד.
בכל אופן, תודה על העזרה.

דברים כמו שהעלית אכן בד"כ עושים בתג, כי יש לו סקריפט מיוחד לעימוד המורכב הזה שמשלב את הכוונות מעל המילים, אך סתם טקסטים עם טעמים - אין צורך לעשות דווקא בתג, אפשר באינדיזיין ואפשר אפילו ב Word, אם הפונט הוא OpenType ובנוי בצורה נכונה.
בתג בכלל לא צריך גופני OpenType וזה גם לא יעזור לו כי השיטה של הגופנים שלו היא אחרת.
פעם גם אני חשבתי כמוך, "מה אני צריך לשלם כסף על גופן עם טעמים, זה לא התחום שלי" וכו', אבל היה לי לקוח שהתעקש שדווקא אני אעמד לו איזה ספרון הכולל גם שיר השירים עם טעמים. את כל הספרון עשיתי ב Word והוא נראה נהדר, אבל שיר השירים היה מזעזע ברמות.
לאחר מכן שוב הזדקקתי בספר מסויים לפונטים עם טעמים ולא היה לי, והשתמשתי בחינמיים המזעזעים.
בפעם השלישית ביקשו ממני לעמד ספר תהילים (שוב, עם טעמים) וסירבתי בנימוס, כי עדיין לא היה לי את הפונט המתאים.
אם היו מבקשים ממני לעשות זאת היום - הייתי עושה זאת עם פונט נורמלי, שכבר יש לי ב"ה, ואולי אפילו הייתי עושה זאת ב Word, בלי שאף אחד היה יודע על כך ומעלה על דעתו שזו עבודה קלה מאד ב Word...

מי שמעמד קבוע חומשים, סידורים וכו' - צריך מבחר של פונטי OpenType עם טעמים.
בשביל גרפיקאי או מעמד רגיל - מספיק פונט אחד כזה (אלא אם כן לקוח מתעקש על פונט מסויים דוקא)

דרך אגב - אני יודע לתכנת OpenType ולהוסיף טעמים לאיזה פונט שאני רוצה, אבל הזמן שאצטרך להשקיע במיקומים ובבדיקות, לא שווה לי את הטרחה הזו, וסכום הכסף שאחסוך בבניית טבלאות הטעמים בעצמי ובכל הבדיקות - לא יהיה יותר גבוה מאשר המחיר של פונט כזה, ולכן לדעתי גם הפתרון של הרבס הוא לא טוב בשבילנו, אלא רק בשביל מקרים ספציפיים כמו המקרה של תנ"ך קורן, או התעקשות של לקוח דוקא על פונט מסויים שלא מכיל טעמים (שייתכן ויקח לי אותו זמן לתכנת אותו OpenType אבל זה לא חוקי לעשות שינויים בפונט, לעומת הפתרון של הרבס שהוא חוקי)

• הוסף לסימניות
אני מודה לכולם על כל התגובות אני כעת תקוע בביעה זו ולא מצאתי בה מנוח אני מקווה שמכל הנ"ל אצלוח לסדר חיבור שלם מנוקד שמישהו חיבר באינדזון עם הבעיה הנ"ל
תודה לכולם
ידידכם ממכון אור חדש
http://www.hebrewpublishing.com/

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה