התייעצות דחוף! כאבי בטן חזקים?!

• הוסף לסימניות
יש לי היסטוריה ארוכה בתחום. אתה צריך פשוט להתחיל לעשות ניסויים: להוריד מזון מסויים מהתפריט ולבדוק אם זה עובר, למפות את הסדר יום ולראות מתי זה קורה ומה יכול להיות קשור לזה, לעשות פעילות גופנית, לקחת ויטמינים, לישון פחות שעות בלילה, לישון יותר שעות בלילה, להתחיל לישון צהרים, להפסיק לישון צהרים, ואני מקווה שהכיוון מובן. עד שמוצאים איפה הבעיה.

אם אין שום ממצא רפואי אז זה סוג של רגישות או צורך אישי של הגוף שלך לאורח חיים המסוים שהוא זקוק לו. אי אפשר לעלות על זה בבדיקה רפואית כי אין באמת בעיה קונקרטית, צריך רק ללמוד איך הגוף שלך אוהב לנהל את עצמו.

• הוסף לסימניות
היה לי לפני יותר 4 שנים הגעתי לאשפוז תכלס לא מצאו כלום פשוט צמתי כמה ימים אח"כ אוכלים אוכל בסיסי
שום דבר חריף מתועש טעמים חזקים וזה עבר שמעתי מחבר את אותו הסרט בדיוק הוא אמר שגם היום אם הוא מזהה שזה מתחיל הוא עושה אותו תהליך
״צמתי כמה ימים…״
נשמע כיף!…
יש לי היסטוריה ארוכה בתחום. אתה צריך פשוט להתחיל לעשות ניסויים: להוריד מזון מסויים מהתפריט ולבדוק אם זה עובר, למפות את הסדר יום ולראות מתי זה קורה ומה יכול להיות קשור לזה, לעשות פעילות גופנית, לקחת ויטמינים, לישון פחות שעות בלילה, לישון יותר שעות בלילה, להתחיל לישון צהרים, להפסיק לישון צהרים, ואני מקווה שהכיוון מובן. עד שמוצאים איפה הבעיה.

אם אין שום ממצא רפואי אז זה סוג של רגישות או צורך אישי של הגוף שלך לאורח חיים המסוים שהוא זקוק לו. אי אפשר לעלות על זה בבדיקה רפואית כי אין באמת בעיה קונקרטית, צריך רק ללמוד איך הגוף שלך אוהב לנהל את עצמו.
הנקודה שזה לא כל יום, אלא כמה פעמים בשבוע- שצריך ל…. סליחה מהכבוד

• הוסף לסימניות
ברור שלא כל יום, אחרת היית הולך לרופא והוא היה אומר לך בדיוק מה הבעיה.

אין לי איך לעזור ספציפית לצערי, אלא אם כן אתה מעונין שאתלווה אליך בשבוע הקרוב למעקב צמוד 24/7... (גם אם כן אני לא עושה את זה בחינם ;))

יותר יעיל שתעשה את זה בעצמך, שב תשבור את הראש עד שתגיע לפתרון. (אתה יכול להמשיך לעשות סיעור מוחות עם ג'מיני, הוא יקצר לך את התהליך משמעותית.)

• הוסף לסימניות
אתה מתחת לגיל 25 אולי?

אם כן הגיוני שהגוף שלך בתהליכי שינוי ואתה עוד לא מכיר אותו מספיק.

• הוסף לסימניות
עולה על השרשור
יש לי כאבי בטן והתקפים נוראיים כבר ארבע שנים, בנוסף לאנמיה כרונית
במשך השנים ניסיתי לעלות על הגורם אבל אף פעם לא יסודי
ניתן לראות במשך השנים שתמיד מדד CRP היה גבוה יחסית מה שמעיד על דלקת וברזל, בי 12, חומצה פולית, ויטמין די וכד' היה נמוך ממש, טופלתי במשך השנים בזריקות בי 12 פעמיים בשבוע וכדורים לברזל
בחודש האחרון רופא המשפחה שלי נתן לי בדיקות מקיפות בגלל שהתסמינים קצת החמירו...
רב הבדיקות יצאו תקינות (בדיקות דם, בדיקת צ, אולטרסאונד)
באולטרא סאונד הבדיקה היתה מוגבלת עקב ריבוי גזים במעי - מה שמראה שהבעיה אכן קיימת...
כרגע רופא המשפחה נתן לי הפניה לגסטרו להמשך ברור,
מישהו מכיר רופא גסטרו טוב בירושלים? מצאתי תור לרופא מחר - מורלי, ברחוב קינג ג'ורג', מישהו מכיר אותו?
הכל בסדר??? זה נשמע קרוהן קלאסי. איזה רופא דפוק לא שלח אותך לקולונוסקופיה דבר ראשון??

• הוסף לסימניות
אני פעם ההיתי אם כאבי בטן מאוד חזקים לתקופה ארוכה מאוד
עשיתי כמעט את כל הבדיקות והיה תקין בסוף גילו שזה הקמח הלבן שעשה כאבי בטן
פשוט הורדתי וזה נרגע
תנסי גם להוריד קמח לבן ותעברי לקמח כוסמין לבן שהוא יותר קליל

• הוסף לסימניות
שלום רב
דחוף עזרה לכאבי בטן בלי מציאת פיתרון של שום רופא
היה לי אותו דבר
הרופא שלח אותי לבדיקות מקיפות,
בדיקות דם, הליקובקטר, אולטרא סאונד,
וב"ה הכל יצא תקין.
בסוף עשיתי בדיקת דם וביקשתי שיוסיף שם גם בדיקת צליאק [רגישות לגלוטן],
והתברר לי שאכן אני רגיש לגלוטן.
הפסקתי עם גלוטן - וב"ה הפסיקו הכאבים לחלוטין.
אני ב"ה לא לוקח שום כדור לא ריגשי ולא נפשי
וגם ב"ה אני לא חושב שזה חרדות וכו' כי אני לא כזה פחדן באישי שלי
אין קשר. וכמו שכתבו פה:
ובמאמר המוסגר: חרדה לא בהכרח קשורה לפחדנות
אגב אמר לי גסטרולוג בכיר ביותר שהתרופה למעי רגיש זה 45 דק' של פעילות גופנית כל יום.
לתמיהתי הסביר שמעי רגיש נובע ממתח וחרדה, והתרופה לזה זה פעילות גופנית.
אז לגלגתי על זה.
למעשה התברר לי לאחמ"כ שהוא צדק ב100%.
יש לי כאבי בטן והתקפים נוראיים כבר ארבע שנים, בנוסף לאנמיה כרונית
בדקת צליאק?
קודם כל בבדיקת דם.
רק שים לב שצריך לבקש את זה מהרופא להדיא. זה לא נמצא כברירת מחדל.
[אגב בתחילה הרופא לא רצה לתת לי בדיקת דם לצליאק, ואמר שהיום יש את זה לכ"כ הרבה, כך שיכול להיות שאגלה שיש לי צליאק אע"פ שהכאבי בטן הם אולי ממשהו אחר בכלל... לכן הוא הסכים לי לבדוק צליאק רק אחרי ששלח אותי לסדרת בדיקות מקיפה לפני כן.]
באולטרא סאונד הבדיקה היתה מוגבלת עקב ריבוי גזים במעי - מה שמראה שהבעיה אכן קיימת...
כנ"ל.

האם זה יכול להעיד על רגישות למזון מסוים (כמו גלוטן או לקטוז) או שזה דורש בירור מעמיק יותר אצל גסטרו?
תתייעץ עם רופא.
בכל אופן אתה יכול לנסות להפסיק לצרוך לקטוז כמה ימים [יש חלב נטול לקטוז], ולבדוק.
ורגישות לגלוטן אפשר לבדוק בבדיקת דם.
בכל אופן תשאל רופא.

רפו"ש.

• הוסף לסימניות
קרובת משפחתי סבלה כנ"ל תקופה ארוכה מאד מכאבי בטן חזקים שמשביתים מתפקוד.
אחרי כל הבדיקות האפשריות הבסיסיות (כולל צליאק, רנטגן ועוד, בדיקות במיון, לא קולונוסקופיה וכו')
פנתה לאבחון שעושים דרך השריר (לא זוכרת איך קוראים לשיטה)
קבלה רשימה שלימה של דברים שאסורים לה, בכמה דרגות
הורידה את הדברים האסורים, ופתחה עיניים! (היא לא ממש האמינה בזה, אבל זה עובדה בשטח...)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אולי זה ציליאק?? מכירה אישית משהו שאיבחנו ע"י אינדוסקופיה בבדיקת דם לא ראו שיש ציליאק באינדסקופיה ראו..
כל אחד מגלים בבדרך שונה. אבל שווה לבדוק ולהתעקש בבית חולים שיבדקו אינדוסקופיה..
בהצלחה

• הוסף לסימניות
לכל רגישי המעיים-
כל יום כדור פרוביוטיקה איכותית ביותר
משנה חיים!!

• הוסף לסימניות
יש פרוביוטיקה ביו 25
זה משהו שאכן משנה חיים
אני לוקחת כל יום עם תסמונת המעי הרגיש וממש עוזר (בנוסף לעוד דברים, אבל זה הבסיס של הכל)
קחו בחשבון שזה יחסית יקר (מתחיל ב 80 ש"ח ל30 כדורים, אבל שווה כל שקל)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת