דרוש מידע דחוף לי לדעת-חוקית-מה קורה כשיש שני ילדי שילוב בגן?

• הוסף לסימניות
כנראה שתלוי בהנהלת המוסד.יש מוסדות שכפי שנשמע קופצות על זה לתמיכה בגן ולא בילד.. האם יכלת להביא משהיא מטעמך לסייעת?
נכון, זה מקום עם הרבה נסיון בשילוב
והמון רצון.
לא היה לי עניין לחפש לבד כי ביה"ס מכיר הרבה סייעות ובוחר בפינצטה את הטובות.

• הוסף לסימניות
לפי תיקון 11 לחוק החינוך המיוחד השתנה עניין איגום משאבים לגבי סייעת, ולכן הסעיף בחוזר מנכ"ל הוא 2.12.4 סעיף קטן ב', בו כתוב:
"לתלמידים מאותו גן או מאותה כיתה תתאפשר תמיכה של סייעת משותפת בהתאם לצורכיהם. הדבר ייקבע במעמד דיון הצוות הרב-מקצועי על פילוח התמיכות ובשיתוף ההורים, תוך הבהרת משמעות המהלך. מכל תלמיד ייגרע החלק היחסי בהתאם להיקף שעות הסיוע שקיבל. אם, מתוך חיבור שעות הסיוע של התלמידים, נשארת יתרת שעות, היא תוקצה לתמיכות אחרות עבור אותם תלמידים."
בהסבר פשוט : יש לצוות בית הספר/הגן את האפשרות לעשות זאת, כמובן ביידוע ההורים ועליהם לבדוק שכל התמיכות בהתאם לסל האישי שהוקצב לתלמיד ניתנות.
את יכולה לשלוח לי קישור של זה?

• הוסף לסימניות
דחוף את עזרתכם פליז-
חייבת לדעת מצד החוק מה קורה כשיש באותו גן שני ילדים הזכאים לסל אישי ומשתמשים בו לסייעת שילוב,
האם שני הילדים יכולים לקבל זאת כרגיל כך שיוצא שיש בגן אחד 4 אנשי צוות-גננת,סייעת ועוד שני סייעות שילוב.
או שיכולים לומר לי שהם מסכימים רק אחת שתהיה על שניהם יחד ???
תודה מראש לעונים
מבחינת החוק אני לא יודעת.
אבל אני כן יכולה לומר שאומנם לא הכרתי מציאות כזו בגנים אלא בבית ספר, של שתי סייעות בכיתה, ואני יכולה להגיד לך שזה מאוד לא פשוט וכדאי לכם לעשות את השיקול אם להכניס אותו למקום שיש עוד ילד שילוב.
בכיתה שהכרתי- כשהגיעו לתיכון היה מעט מאוד תזוזות של ההרכב מכיתה לכיתה (לא חושבת שיותר מחמש בנות לכאן או לכאן, אולי גם פחות) ועקב הדרישה של המורות- אחת הבנות שהיתה זכאית לסייעת עברה לכיתה השניה, כי מורות לא הסכימו שישבו להן שתי סייעות בכיתה, וכל הכיתה ההיא הסכימה לחלוטין שזה באמת סיוט בשביל מורה (שמונה שנים הספיקו להן כדי ללמוד איך זה).
אז אם זה ככה בכיתה, מניחה שבגנים יכול להיות שלגן יהיה אינטרס ברור שלא לאפשר שתי סייעות, ולא מופקע שהם יתעקשו על זה, כך שבסופו של דבר- גם אם תנצחו בויכוח הספציפי, אתם לא רוצים שהצוות יחוש חוסר חיבה לילד כי בגלל ההורים שלו תקועה להם עוד מישהי מבוגרת בגן שמתנהגת כמו משקיפה (הרי היא לא חלק מהצוות, ולכאורה לא אמורים לבקש ממנה עזרה, אז היא סתם נמצאת ומסתכלת עליהם. לא נחמד, מנסיון). ובאופן כללי- שילוב של ילד אחד הוא אתגר לצוות, שילוב של שניים- ודאי יוריד את רמת השילוב גם מצד הצוות והילדים.

סליחה שאני בוטה מעט, אבל כאמור- הכרתי את המציאות הזו מקרוב, וגם עבדתי בגנים (עם סייעת אחת של שילוב, נכון, אבל דווקא בגלל זה אני יכולה להניח שלא יאהבו שיהיה יותר מאחת) (והסייעת ההיא היתה באמת לשתי ילדות ביחד, אבל זה לא היה קשה, כי שתיהן היו אלרגיות לאותו דבר, ובאופן כללי לא היתה לה ממש עבודה כי הוא לא היה כ"כ נוכח בגן, עיקר תפקידה היה לדאוג לזרוק לפח אריזה של חטיף קבוע של ילד שהכיל את המרכיב הזה, להכין להן לחם למקרה שבדיוק באותו יום היה המרכיב הזה באוכל של כולם ו...זהו)

• הוסף לסימניות
זה החוק המטופש בעיני של סל אישי..
סתם כיבוס מילים שלא מקבלים כלום.. בדכ הסייעת היא לא מישהי מקצועית ונהיית חגיגת צוות בגן
והילד נופל בין הכסאות
והעיקר הוא בגן רגיל
לחלוטין מזדהה עם זה. כמי שעובדת כגננת שילוב ולפני כן כסייעת צמודה, זה בדיוק המצב בכל הגנים. אחת למיליון שזוכים בסייעת מלומדת שבאמת מתמסרת ומקדמת את הילד.
חוק טיפשי ונוראי.

• הוסף לסימניות
לחלוטין מזדהה עם זה. כמי שעובדת כגננת שילוב ולפני כן כסייעת צמודה, זה בדיוק המצב בכל הגנים. אחת למיליון שזוכים בסייעת מלומדת שבאמת מתמסרת ומקדמת את הילד.
חוק טיפשי ונוראי.
ממש לא אחת למליון,
אני מכירה עשרות ילדים משולבים והורים שמאד מרוצים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה