דחוף מאוד ניקון D80 או D5000????

• הוסף לסימניות
אני מחר בעז"ה אמור לקנות מצלמה הייתי סגור על הD80 אפי' שהיא קצת ישנה כי ביחס לתקציב שלי זה בערך המקסימום ושמעתי עליה הרבה מאוד דברים טובים אבל הערב דיברתי עם חבר והוא אמר לי לקנות את ה D5000 שהיא הרבה יותר טובה העניין הוא שהתגובות בזאפ לא מי יודע מה מחמיאים לה, וכשאמרתי את זה לחבר שלי הוא אמר לי שאנשים שמדרגים בזאפ אין להם מושג ביחס לדירוג באתרים בעולם ששם מאוד מחמיאים לה, השאלה שלי היא האם יש מישהו מחברי הפורום שיש לו את אחת משתי המצלמות הנ"ל או שיש לו מידע שיכול לעזור לי אני מאוד מאוד יודה לו....

• הוסף לסימניות
כללי. ילדים בבית, בחוץ, נופים ואולי קצת ארועים קטנים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yitzy;445867:
D5000

D80

נושא בחירת העדשות גם חשוב (אולי יותר)
יש אפשרות להסבר או שזה הלמ"מ (הלכה למשה מסיני...:D)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י minach;445868:

לצילומים רגילים תתאים הD5000 בגלל השיפורים הטכנולוגיים שבה, לאירועים עדיפה הD80 בגלל המבנה ואופן העבודה המתאים יותר לקצב צילום אירוע

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י minach;445868:

D5000 היא מצלמה יותר חובבנית, ביתית
יש לה גוף קטן וקומפקטי (פלסטיק), תפריטים יותר פשוטים, עם פחות אפשרויות והגדרות

הD80 היא מצלמה קצת יותר מקצועית
הגוף עשוי ממתכת ויותר גדול ועמיד, יש שתי גלגלות, מסך עליון ובכללי יותר אפשרויות והגדרות

מבחינת איכות תמונה נטו, הD5000 יותר חדשה וקצת יותר טובה

• הוסף לסימניות
יש לי אותה, היא לא המצלמה הכי נוחה... אין קיצורים לשום דבר... האוטומט שלה (למתחילים) לא הפיל אותי (יוצא לי נורמלי איתה רק בM...) צבע שלא הפיל אותי... אבל טוב וסביר... באירועים אני הסתדרתי איתה (עד שעכשיו השתדרגתי), יש דברים (באירועים פחות מפריע) שיוצאים בצבע לא נכון לאומת D90 ועוד... אפשר להוציא ממנה תמונות מצויינות כמובן, השוותי בפועל לD70 היותר מקצועית, ואין מה להשוות בכלל לטובת ה-5000, יש לה וידאו עם קצת גלים בפלורסנט וסאונד באיכות ירודה..

חסרון כלשהו שלי מפריע למרות ששכנעו אותי שלא יפריע: אין מנוע פוקוס בפנים ולכן חייבים עדשות עם מנוע, מה שמצמם את טווח העדשות הזולות וטובות לקרוב ל-0.

יתרונות: קטנה מאוד, קלה מאוד, וידאו HD 720P, יחסית איכותית.

אבל למה ההתלבטות היא לגבי D80? בין D90 לD5000 אין הבדל גדול במחיר... וההבדל אדיר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנחם הלוי;446592:
יש לי אותה, היא לא המצלמה הכי נוחה... אין קיצורים לשום דבר... האוטומט שלה (למתחילים) לא הפיל אותי (יוצא לי נורמלי איתה רק בM...) צבע שלא הפיל אותי... אבל טוב וסביר... באירועים אני הסתדרתי איתה (עד שעכשיו השתדרגתי), יש דברים (באירועים פחות מפריע) שיוצאים בצבע לא נכון לאומת D90 ועוד... אפשר להוציא ממנה תמונות מצויינות כמובן, השוותי בפועל לD70 היותר מקצועית, ואין מה להשוות בכלל לטובת ה-5000, יש לה וידאו עם קצת גלים בפלורסנט וסאונד באיכות ירודה..

חסרון כלשהו שלי מפריע למרות ששכנעו אותי שלא יפריע: אין מנוע פוקוס בפנים ולכן חייבים עדשות עם מנוע, מה שמצמם את טווח העדשות הזולות וטובות לקרוב ל-0.

יתרונות: קטנה מאוד, קלה מאוד, וידאו HD 720P, יחסית איכותית.

אבל למה ההתלבטות היא לגבי D80? בין D90 לD5000 אין הבדל גדול במחיר... וההבדל אדיר...

אתה אדם מצחיק....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yitzy;445867:
D5000

D80

נושא בחירת העדשות גם חשוב (אולי יותר)

נושא בחירת התאורה גם חשוב (אולי יותר מהעדשות). :)

מה שלי אישית (ולדעתי לכל מי שחושב התקרב לזירת הארועים) גורם לפסול מיידית כל מצלמה שאין לה יציאת סינק (כולל ה60D שהוכרזה אתמול).

• הוסף לסימניות
דבר ראשון תודה לעל העוזרים והמסייעים....

מגיע לי מזל"ט קניתי D80.... אחרי חפירות רבות ברשת ומחוצה לה הD80 ניצחה את הD5000 כמובן שלכל אחת מהם יש מעלות וחסרונות על פני חברתה, אבל ההחלטה בוצעה ואני עכשיו עם ה D80 מקווה להנות ממנה... המעבר מ P&S לריפלקס פשוט מהנה רק לשמוע את הקליק של ריפלקס בשבילי זה כמו לשמוע נהמת מנוע של מרצדס :) מקווה להעלות תמונות בקרוב מהמצלמה ושוב תודה לכל העוזרים.

• הוסף לסימניות
מזל טוב
תחדש שתראה בה רק תמונות יפות ;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה