דחוף- מה אפשר לעשות? שיניים קדמיות זזו לבת שנתיים

• הוסף לסימניות
ואת האמת, אחרי קריאת התגובות כאן אני מתחילה לחשוב שעלי לדאוג יותר.
האם כדאי לפנות עכשיו (אחרי שבוע +) למרפאת פה ולסת? הרופא טען שאין מה לעשות וסה"כ השניים לא התעקמו, הם רק קצת נכנסו.

לא נראה לי שיש מה להפסיד מללכת לבדוק אצל מומחים.
אני לא רופא שיניים, אבל יש מצב שיראו בצילום שהאופן בו הן נכנסו עלול לעקם/להזיק את השיניים הקבועות, או לא יודעת מה. חוץ מזמן לא תפסידי כרגע כלום, אבל אם חלילה בעתיד יתגלה נזק, שיכלו באמצעות טיפול עכשיו למנוע, יהיו לך סתם נקיפות מצפון.

• הוסף לסימניות
אולי כדאי להתייעץ עם אורתודנט, לעיתים מכה בשיני חלב (ודווקא בגיל צעיר), עלולה למנוע את נפילתן וצמיחת השיניים הקבועות.
באזור גיל 6-7 צריך לבדוק אם השיניים לא נפלו לעקור אותן כדי שהקבועות תוכלנה לצמוח

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שיש מה להפסיד מללכת לבדוק אצל מומחים.
אני לא רופא שיניים, אבל יש מצב שיראו בצילום שהאופן בו הן נכנסו עלול לעקם/להזיק את השיניים הקבועות, או לא יודעת מה. חוץ מזמן לא תפסידי כרגע כלום, אבל אם חלילה בעתיד יתגלה נזק, שיכלו באמצעות טיפול עכשיו למנוע, יהיו לך סתם נקיפות מצפון.
אז לפנו למכבידנט? למרפאת פה ולסת צריך הפניה?
מה כדאי לעשות?

• הוסף לסימניות
גם לבן שלי נכנסה פעם השן פנימה כולה!
הייתי בטוחה שנפלה אבל לא מצאתי אותה והשניה התעקמה נורא...
טסתי איתו לרופא והוא שלח אותי למיון, אבל שוחחתי עם רופא שיניים מומחה והוא אמר לי שאני לא צריכה ללכת אז לא הלכתי...
למחרת הלכתי לרופא שיניים מומחה והוא צילם ובדק שהכל בסדר בפנים, כעבור בערך חודש השן חזרה למקומה הקבוע וגם זאת שהתעקמה התיישרה מעט, לא עד הסוף אבל בהחלט סביר...
לגבי מאכלים קשים, גם לנו אמרו אבל אפילו לא הייתי צריכה להשגיח, מימילא הוא לא היה מסוגל...

• הוסף לסימניות
..

• הוסף לסימניות
גם לבן שלי נכנסה פעם השן פנימה כולה!
הייתי בטוחה שנפלה אבל לא מצאתי אותה והשניה התעקמה נורא...
טסתי איתו לרופא והוא שלח אותי למיון, אבל שוחחתי עם רופא שיניים מומחה והוא אמר לי שאני לא צריכה ללכת אז לא הלכתי...
למחרת הלכתי לרופא שיניים מומחה והוא צילם ובדק שהכל בסדר בפנים, כעבור בערך חודש השן חזרה למקומה הקבוע וגם זאת שהתעקמה התיישרה מעט, לא עד הסוף אבל בהחלט סביר...
לגבי מאכלים קשים, גם לנו אמרו אבל אפילו לא הייתי צריכה להשגיח, מימילא הוא לא היה מסוגל...
ואי, אין לך מושג כמה זה מרגיע אותי...
אני אמורה לישון אבל הסטרס של כל היום משאיר אותי בלחץ... לפחות לקרוא סיפורים אופטימים זה מעודד ומרגיע קצת...
תודה!

• הוסף לסימניות
אז לפנו למכבידנט? למרפאת פה ולסת צריך הפניה?
מה כדאי לעשות?
נראה לי מכבידנט. לא צריך הפניה, יש להם עזרה ראשונה עד שעה מסויימת.
האמת את הילדה שלי ראו 2 רופאים ולא אמרו כלום לגבי אנטביוטיקה, אבל אמרו להראות את הלסת לרופא משפחה ולחזור בעוד חודשיים.

• הוסף לסימניות
תעזרו לי גם היום.
השפה נפוחה פי 3 בערך,נורמאלי?
והילדה צמאה ורעבה... איך נותנים לה לאכול ולשתות? היא מוציאה הכל כי לא יכולה לסגור את הפה...
ניסתי מזרק. וכפית.
מתי המצב משתפר?

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה בנושא דומה:
הבת שלי בת 11 חודש- 2 השיניים שמימין ומשמאל ל-2 השיניים המרכזיות למעלה גדלו לה לא בקו ישר עם 2 השיניים האמצעיות. אלא יותר פנימי.
שמעתן פעם על כזו תופעה. זה נראה מוזר... השאלה היא אם זה יסתדר עם הזמן?
אשמח לתשובה.

• הוסף לסימניות
לילד שלי שהיה בן שנתיים וחצי גם נכנסו פנימה 2 שיניים קדמיות בעקבות מכה. וכעבור ימים מספר הם יצאו חזרה, כפי שאמר הרופא שיקרה. טיפה האפירו אבל זהו.

• הוסף לסימניות
אני רוצה גם לעודד,
אח שלי נפל לפני כמה שנים (היה בן 7) על הגדר של המרפסת ונכנסו לו כל השיניים העליונות פנימה
אני זוכרת שרצו איתו לרופא והוא אמר שאין כ"כ מה לעשות
אחרי חודש הכל חזר לעצמו כאילו לא היה כלום, והשיניים נשארו לבנות

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה בנושא דומה:
הבת שלי בת 11 חודש- 2 השיניים שמימין ומשמאל ל-2 השיניים המרכזיות למעלה גדלו לה לא בקו ישר עם 2 השיניים האמצעיות. אלא יותר פנימי.
שמעתן פעם על כזו תופעה. זה נראה מוזר... השאלה היא אם זה יסתדר עם הזמן?
אשמח לתשובה.
מחכה גם לתשובה
אצל הבן שלי בדיוק אותו דבר...

• הוסף לסימניות
אני רוצה גם לעודד,
אח שלי נפל לפני כמה שנים (היה בן 7) על הגדר של המרפסת ונכנסו לו כל השיניים העליונות פנימה
לילד שלי שהיה בן שנתיים וחצי גם נכנסו פנימה 2 שיניים קדמיות בעקבות מכה. וכעבור ימים מספר הם יצאו חזרה, כפי שאמר הרופא שיקרה. טיפה האפירו אבל זהו.
אני רוצה גם לעודד,
תודה על העידודים, בהחלט נחוץ לי עכשיו...
אבל תספרו לי מה עשיתם בימים שאחרי המכה?
הילדה לא אוכלת כלום, רעבה וצמאה אבל לא מסוגלת לסגור את הפה כדי לבלוע.
וכמה זמן המקום נפוח ונראה נורא?

• הוסף לסימניות
רחמים עליה, קשה לראות את הקטנים סובלים
לכאורה עם קש יהיה לה יותר קל אולי ללקק ארטיק? הקרח מוריד נפיחות

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע ממשהי שקרה לה מקרה זהה לשלי שהיום השיניים של הילד/דה שלה נראות בסדר גמור בקו ישר...
עד היום לא הכרתי את התופעה ואני רוצה לדעת שזה דבר נורמלי שמסתדר.

• הוסף לסימניות
הבת שלי בת שנתיים נכנסו לה השיניים הקידמיות לבפנים
הלכנו לרופאה היא אמרה להשאיר ככה ואולי יצא חזרה ונתנה אנטיביוטיקה
השארנו והתחיל לצאת לה אבל פתאום ראינו שנכנס שוב והתחילה לה דלקת מאד חזקה
כבר כמה ימים שהיא רק בוכה
שהלכנו לרופאה שוב אמרה שבגלל שהיא קבלה כבר אניטביוטיקה לא צריך שוב וזה יבור לבד
מוזר קצת לא? הילדה ממש סובלת מזה נתקלתם בזה?
משהו נוסף אני צריכה רופא מומחה לילדים במכבידנט

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה