דרוש מידע דחוף! מידע על ועדת ילד נכה – בעיות הבנה ותקשורת

• הוסף לסימניות
אשמח לעזרה
הבן שלי קיבל זכאות לגן שפתי עבר קלינאית תקשורת ורופא התפתחותי והוא בן 3
אשמח להבין מה אני צריכה להגיש לביטוח לאומי על מנת לקבל קצבה
תודה מראש לכל המסייעים
על קלינאית תקשורת למלא את הטופס הזה:

בידקו אם עונה על הקריטריונים והגישו את הבקשה. כאן אפשר לראות פרטים נוספים ולמלאת בקשה:

קבצים מצורפים

• t3506.pdf
    KB 243.1 · צפיות: 75
  • הוסף לסימניות
על קלינאית תקשורת למלא את הטופס הזה:

בידקו אם עונה על הקריטריונים והגישו את הבקשה. כאן אפשר לראות פרטים נוספים ולמלאת בקשה:

ילד בן 3
ויש אבחון קלינאית מגיל שנתיים ו3 חודשים
זה יתקבל בביטוח לאומי או שיש צורך באבחון נוסף?
יש לי חוץ מזה דוח קלינאית תקשורת יותר מעודכן

• הוסף לסימניות
@אוצרי
גן קטן (חנ"מ, רגשי,שפתי) לא מזכה בקצבה בלי הטופס של הקלינאית?
(עד כמה שאני יודעת הביטו"ל נותן רק מ 4 נקודות 50% בטופס הזה, שזה מצב ממש קשה..)

קבצים מצורפים

• t3506.pdf
    KB 243.1 · צפיות: 62
  • הוסף לסימניות
@אוצרי
גן קטן (חנ"מ, רגשי,שפתי) לא מזכה בקצבה בלי הטופס של הקלינאית?
(עד כמה שאני יודעת הביטו"ל נותן רק מ 4 נקודות 50% בטופס הזה, שזה מצב ממש קשה..)
הטופס שצירפתם הוא חובה- וזה הקלינאית ממלאה
4 נק זה לא ככ מצב קשה

• הוסף לסימניות
אצל מי אפשר לברר?
בעצם למה שהקופה תאשר אבחון חדש אם לא עברה שנה?
כרגע מקבל טיפולי קלינאית+ סל אישי מורחב
אני משערת שיש לו יותר מ4 נקודות
ציטוט מביטוח לאומי:

איזה מסמכים צריך להגיש?​

• תביעה לקצבת ילד נכה (מילוי ושליחת תביעה באופן מקוון / הורדת תביעה למילוי ידני).
  • דו"ח עדכני (מששת החודשים שקדמו לתביעה) של קלינאית תקשורת, כולל "אבחון" (מהשנה האחרונה), והערכה תפקודית
  • מכתב רפואי עדכני (מרופא מטפל מומחה ברפואת ילדים או משפחה/ מומחה לנוירולוגית ילדים והתפתחות הילד/ רופא התפתחותי).
  • אבחון פסיכולוגי (אם נעשה).
  • דו"ח עדכני מהמסגרת החינוכית.
כך שהמסמכים אמורים להספיק אבל כדאי מאוד שהדו"ח יהיה עדכני ומלא

• הוסף לסימניות
ציטוט מביטוח לאומי:

איזה מסמכים צריך להגיש?​

כך שהמסמכים אמורים להספיק אבל כדאי מאוד שהדו"ח יהיה עדכני ומלא
יש ענין בדוח מהמסגרת אם רק תחילת שנה?

• הוסף לסימניות
אצל מי אפשר לברר?
בעצם למה שהקופה תאשר אבחון חדש אם לא עברה שנה?
כרגע מקבל טיפולי קלינאית+ סל אישי מורחב
אני משערת שיש לו יותר מ4 נקודות
צר לי לאכזב, אבל גם אם יש לילד 4 נקודות בטופס הנ"ל, זה לא מבטיח זכאות לקיצבה...
אנחנו באנו עם מסמכים מוכנים היטב, 8 נקודות בטופס קלינאית, ילד במצב באמת מורכב, לכאורה היה נראה שאין סיבה או סיכוי לא לקבל.
הרופאה דיברה איתו, ענה לה מילה וחצי, והחליטה שאין זכאות למרות כל המסמכים....
כל כך כעסתי בזמנו... הרגשתי ששנאת חרדים הובילה את אותה הרופאה, ותו לא. התעצבנתי, פניתי לנציבות מבקר המדינה, הגשתי גם ערעור... ומה לא... שורה תחתונה - לא קיבלנו קיצבה. על ילד שברור לכל מכיריו, שהיה מגיע לו.
אז מסקנה שלנו - הרבה תפילות, אמונה, ושוב תפילות. ולשחרר....
להשתדל להתחזק באמונה שמה שצריך לקרות יקרה... גם אם כל המסמכים מעולים - לא מבטיח זכאות בביטוח לאומי. וגם אם המסמכים לא מושלמים - יכול להיות פתאום שכן יאשרו....
אז בקיצור, שוב: תפילות, אמונה, בטחון. להנמיך ציפיות.
ולזכור שהבי"ל הוא רק צינור. ומה שצריך להגיע - יגיע. ומה שלא - לא יגיע. ולא יעזרו כל הפורפרות באוויר והררי מסמכים מהממים..... במאמר מוסגר, אנחנו ממש לא מאמינים בכל השגעונות שאנשים עושים ובשקרים לבנים או שלא, בשביל לקבל קצבאות. בסופו של דבר אנחנו עושים השתדלות, והשאר - נשאר לה'. הנה, הכל לכאורה היה לטובתנו מכל הכיוונים, ובסוף לא קיבלנו....

• הוסף לסימניות
מה עושים עם דוח מרופאה
רופאת משפחה אמרה לי לפנות להתפתחות הילד
רופאת התפתחות אמרה לי להגיש את של הביקור לפני 8 חודשים או לחכות לתור הבא עוד חצי שנה
מה אומרים?

• הוסף לסימניות
כמה זמן לוקח להם מהרגע שמגישים את התביעה?
אם הבקשה הועברה לטיפול מחלקת ועדות רפואיות, זה חייב שיהיה וועדה?

• הוסף לסימניות
כמה זמן לוקח להם מהרגע שמגישים את התביעה?
אם הבקשה הועברה לטיפול מחלקת ועדות רפואיות, זה חייב שיהיה וועדה?
זה משתנה, אבל ממה שראינו, בד"כ מתייחסים דיי מהר לתביעה.
ועדה תמיד יש, השאלה אם נדרשת נוכחות או לא. כלומר אם הועדה בלעדי הילד, הם קובעים אחוזי נכות עפ"י המסמכים [במידה ואישרתם בטופס התביעה ועדה ללא נוכחות] ושולחים לכם את ההחלטה. אם הם מחליטים שצריך לראות את הילד, הם מזמנים אתכם לועדה פיזית. לגבי זימון - מאוד תלוי מהי עילת התביעה. יש מקרים שמקובל שקובעים עפ"י מסמכים, ויש כאלו שלרוב נדרשת נוכחות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה