דחוף סימילאק

• הוסף לסימניות
אני חייבת כמה כפיות סימילאק שלב 1 אפילו תשלום בירושלים פשוט הבן שלי מקיא מטרנה ואני לא יודעת מה לתת לו ביום כיפור אני רוצה לנסות סימילאק

• הוסף לסימניות
יש לי. תצרי קשר באישי

• הוסף לסימניות
דעת החזון איש (או"ח נט ג) שאסור לאשה לצום ביום כפור אם בגלל זה לא תוכל להניק את בנה, משום שהדבר מהוה סכנה לתינוק.

יש רבנים שטוענים שכיום הדין שונה כיון שיש תחליפי חלב טובים, אבל במקרה שהתינוק מקיא את התחליפי חלב, לכאורה כולם יודו בזה. ויש לעשות שאלת חכם.

• הוסף לסימניות
דעת החזון איש (או"ח נט ג) שאסור לאשה לצום ביום כפור אם בגלל זה לא תוכל להניק את בנה, משום שהדבר מהוה סכנה לתינוק.

יש רבנים שטוענים שכיום הדין שונה כיון שיש תחליפי חלב טובים, אבל במקרה שהתינוק מקיא את התחליפי חלב, לכאורה כולם יודו בזה. ויש לעשות שאלת חכם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסנת לוי;1389769:
בצום לא מניקים.נכון?.

מתנצלת מפותחת האשכול שאינני יכולה לעזור לה בנושא שביקשה
אבל חייבת להפריך את מה שנאמר כאן, לטובת מי שרלוונטי לגביה:

בצום מותר ואפשר ורצוי להאכיל!!! (מי שיכולה, לא חובה)
לי יצא פעמיים ביום כיפור להאכיל, פעם אחת תינוק קטן בן 5 שבועות ופעם אחרת תינוק גדול בן 9 חודשים
אין עם זה שום בעיה!

מי שקשה לה לא חייבת, אבל זה לא אסור!

• הוסף לסימניות
לי לא התירו אפילו שהילד לא אכל כלום גם לא חלב שאוב,
בסוף צמתי והנקתי והתיבשתי והתעלפתי וכמובן לא צמתי.. אבל חלב כבר לא היה לי אחרי כל זה, ולקח יום יומיים שהוא בעצמו נאלץ לצום עד שחזר החלב
(הוא לא היה רגיש רק בררן ועקשן)
להניק מלא בצום, בשבילי לפחות, זה התיבשות ודאית
ואגב, יש בכל חנות סימילאק,
למה אי אפשר פשוט לקנות?

• הוסף לסימניות
עוד באותו עניין, ושכל אחת תעשה שאלת חכם.

קבצים מצורפים

• שמירת שבת כהלכתה פרק לט סעיף יח.JPG
    KB 69 · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
בשביל להניק ביום כיפור יש צורך בהכנה מוקדמת כבר כמה ימים קודם,
להרבות בשתיה פי 2 ממי שאינה מניקה (40 כוסות במקום ההמלצה לשתות 20 כוסות)
ולקחת 6 כפות שקדיה לפני הצום.
היו לי כמה ימי כיפור שהנקתי, בראשון לא התארגנתי מראש ואת סוף הצום ביליתי על סף עילפון.
את השאר התארגנתי מראש - השקדיה מאד עוזר. וצמתי כרגיל והנקתי כרגיל.

• הוסף לסימניות
אני הנקתי בהמון צומות. שנה שעברה כיפור היה לי קשה, אבל בגדר הסביר. למה שהחיים לא ימשיכו כרגיל בצום?

• הוסף לסימניות
מנסיון העבר (וההווה ב"ה),
אני מכינה כמה מנות שאובות, מראש,
במידה וארגיש לא טוב בצום ולא אוכל להניק.

(בצומות שעברו לא יצא לי להשתמש)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chayar535;1389523:
אני חייבת כמה כפיות סימילאק שלב 1 אפילו תשלום בירושלים פשוט הבן שלי מקיא מטרנה ואני לא יודעת מה לתת לו ביום כיפור אני רוצה לנסות סימילאק

יתכן שהוא בכלל רגיש לחלבי
לא עושים ניסויים בצום!
תבדקי קודם גם את הסימלאק החלבי ותתארגני בהתאם.

• הוסף לסימניות
אני ממליצה על 'קלי צום' לנשים מיניקות (צריכים להתחיל עם זה מחר בבוקר) - הנקתי תינוקות בגילאים שונים בצום ותמיד היה מספיק חלב בלי לתת תמ"ל - ואני מכירה עוד נשים שזה עזר להם. גם שמעתי (אולי בשם ר' חיים) לשתות בקבוק שלם של מיץ ענבים במשך היום מחר. בכל אופן, אפשר גם לצום וגם להניק (כמובן לנוח כמה שאפשר).

• הוסף לסימניות
רק עכשיו אני רואה את התגובות של כולם
אז דבר ראשון תודה רבה!!!
דבר שני מותר ורצוי להניק , נכון!!! - לא תמיד יש מספיק חלב!!!
ולכן אני רוצה לבדוק מה המצב עם הסימילאק
אז בשביל מה שאני יקנה קופסא שלמה אם בסוף הוא אלרגי לחלבי
לכן ביקשתי רק כמה כפיות לנסיון
אבל באמת תודה רבה!!

• הוסף לסימניות
יתכן שהוא בכלל רגיש לחלבי
לא עושים ניסויים בצום!
תבדקי קודם גם את הסימלאק החלבי ותתארגני בהתאם.
נתתי לבן שלי (בן חודשיים וחצי) בקבוק מטרנה כדי לבדוק איך מתמודד עם זה לקראת הצום. והוא פלט הכל (כך נראה לי לפי מספר הפעמים והכמות שפלט) יש מצב שהוא רגיש לחלב או למטרנה?

• הוסף לסימניות
אולי זה היה כמות מידי גדולה.
כמה נתת לו?

• הוסף לסימניות
אני אחרי לידה-ילד בן חודש
קניתי צום קל, -2 בקבוקי נוזל שמערבים במשקה(מיוחד למניקות)
אמרו לי שזה עושה 2 פעולות:
א. מגביר חלב.
ב. עוזר לצום

מתכוונת להתחיל להניק בערב ואח"כ לתת מטרנה.
מבטיחה שלא קורה להם שום דבר

• הוסף לסימניות
יש תינוקות שלא מסוגלים לעכל מטרנה

• הוסף לסימניות
למניקות:
חשוב יותר להתארגן עם תחליפי חלב / שאוב לסוף הצום והיום שאחריו - אז מידלדל החלב.

• הוסף לסימניות
נתתי לו 100 מ"ל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה